28 Nisan 2008

Derbi Sonrasi.!






Lincoln olmadi, iyi oldu gibi yorumlar olagan. Kazanilmis bir mac sonucta, en ufak bir degisiklik isi baska yöne sürükleyebilir. Ama sunu soyler misiniz, Galatasaray degil de Fenerbahce bu kadar kötü bir rakip bulsaydi sonuc ne olurdu ? Tarihi hezimet. ? Peki bu kadar kötü yakalanilmis bir rakip karsisinda baliktan bir golün disinda Umit Karan'in direkten dönen topunun olmasi biraz anormal degil midir ?

Galatasaray, hirsiyla, iki kisilik oynuyla, rakibi oynatmayarak galip gelmistir, super futbol, organize ataklar ile degil. Bunu becerebilecek kadro yapisina sahip degil takim. Baris Özbek, cok kostu. Presin bu denli etkili olmasinda önemli bir rolü vardi sahada. Velakin kaptigi toplarin yarisindan fazlasini bizzat kendisi bosa harcamistir. Bu oyunu akliyla oynayamayan, fazla da yetenegi olmayan bir futbolcudur. Kendisinden beklenmedik tek bir hamle olmadigi gibi, yer yer sayica az yakaladigi rakip karsisinda sacmalayarak kapilan toplarin pek de hayrini görememistir takim.

Derbide göze hos gelen, Galatasarayin iyi oldugu tek konu pres ve savunma adinadir. hucum gücü adina yok denecek kadar etkisizdir.Nonda'nin da gol olmayacagini önceden kestirebildigimiz sutu disinda yaptigi tek akilli hamle alamayacagi kafa topuna cikmayarak rakibin hatasini degerlendirmistir. Ben bunun disinda Nonda'nin yaptigi önemli bir isi sahada göremedim. Umit Karan da keza golcü olarak degil defans anlaminda gerilere kadar gelip mücadeleci gücü ile alkisi almis, macin en önemli oyuncularindan olmustur. Velhasil iyi bir mac olsa da hucum ve futbol adina super islerin de olmadigi bir derbidir eni sonu.

Önemli olan üc puan idi, onu da aldik derseniz ortak olurum..

Fenerbahceyi sahadan sildi, sahada yoktu gibi bir cikarima da "ok" deriz..

Velakin Takim üst düzey futbol oynadi derseniz, uc puanin sevinci der gecerim, asla katilmam..

2 yorum:

Flying Dutchman dedi ki...

Fenerbahçe maçlarında böyle bir problemimiz var. Skor olarak çok net aldığımız 5-1'lik maçta bile Mondragon 6 tane golü çıkarmıştı. Sahada her alanda ezerek kazandığımız son maç taa Souness döneminde 2-0'lık bir lig maçıdır desem abartmış mı olurum bilemem.

Borges dedi ki...

5-1'lik macta dahi Fenerbahce bu kadar kötü-etkisiz degildi. Ya da defansa carpip kaleye giren gol ile bizi yendikleri -Johnson atmisti- macta aynen dünkü gibi hicbir varlik gösterememislerdi. Psikolojik bir sorun oldugu da muhakkak lakin bu sene Kupa maclari ile isler tersine dönmüstü. Bunlarin altinda yatan da her iki rakip basarisiz oldugu vakit kurtulusu derbiyi kazanmakta görüyor, Fenerbahcenin rahatligi bu sene geregini yaptigi düsüncesinden kaynaklanir, onlar da muhtemelen beklemezlerdi bir derbi sonrasi arabalarina saldiracak kadar her seyin unutululabilecegi..