7 Ekim 2008

Ballack vs Bierhoff



Ikisi arasinda bir kavgadir sürüp gidiyor.. Avusturya macinda göze carpmisti, kaybedilen final sonrasi takimin tesekkür etmesini yönlendirme konusunda iyice ayyuka cikti, öyle ki yumruk yumruga gireceklerini bile söylediler.. Akabinde konu takim liderligine geldi. Ballack'in takima liderlik etme tarzini elestiriyordu Bierhoff.. Efendim bagirip cagirmalarindan oyunculari elestirmesine kadar..

Kicker dergisi var elimde ve Ballack ile yapilan röportajin buyuk kismi bu konuya dair.. Diyor ki Ballack efendi, ben tarzimi degistirmem. Takimin kaptaniyim ve digerleri ile benim aramda fark var. Milli takimda "Kaptan" olan oyuncularin diger oyunculari elestirdigini ve bunun normal oldugu ve bu argümani cesitli örneklerle destekliyordu. Hannover kaptani Enke'nin Schlaudraff'i elestirmesini, efendim Stuttgart kaptaninin yaptiklarini vesaire..

Is oyle oldu ki Bierhoff, takimda Abitur yapmis -Universite egitimini almaya hak kazanmis- insanlarin oldugunu ve bir insanin bagirip cagirarak mudahele edilmesini kaldiramayacagini ve Ballack'in tarzini degistirmesi gerektigini soyleyerek isi iyice dallandirip budaklandirdi..

Tüm bunlari gecin, konu nereye geliyor biliyor musunuz ? Ballack kim, Bierhoff kim ?

hangisi daha kariyerli, hangisi hangisine söz söyleme hakkina sahiptir. Kim neyi basarmistir ?

Büyük oyuncularin hicbir deneyimi olmamasina ragmen buyuk kluplerde görev almasinin baslica nedeni "Oyunculuk" kariyeridir. Bu oyuncular üzerinde muthis etki eder ve insanlar sizi kimin yönetecegine bu sekilde izin verirler.. Rijkaard,Guardiola, Klinsmann'in hicbir basarisi olmamasina ragmen takimlarin basina gecip "önemli" pozisyonlarda kalabilmesinin baslica nedenidir ve bu cok önemlidir.

Galatasarayin Skibbe'sinin belki de en önemli dezavantajidir. Keza Mourinho gibi kariyer yapamazsaniz cok cabuk silinebilirsiniz. Bierhoff ve Ballack kavgasinin belirleycisi ikisinin de kariyerleridir ve bu konuda Ballack biraz önde ve bu avantajini son derece iyi kullaniyor.

Liderlige gelince.. tarzin önemi yok. Lider oyuncu boyle yapmalidir, soyle takimi etkilemelidir diyemem. öyle olacak ki en absürd durumda dahi kimse ona bir sey soylemeyecek. Bu konumda olmak icin önce kariyer, sonra karakter gerekir.. Ve her daim en az teknik adam kadar takima etkiyen bir konu/durum oldugu da ortadadir.

Hiç yorum yok: