11 Ekim 2008

Michael Scofield.!



Böyle basladi Hamburg'da. Dortmund gecen sene en cok verim aldigi yabancisindan vazgeciyordu ve bunun bana göre iki nedeni vardi. Bence Klopp'un Mainz'da yakaladigi uyum ve aldigi verimden dolayi eski ögrencisi Muhammed Zidan'a olan güveni ve ayni zamanda klubun hala ve inatla maddi kriz icerisinde olusu..

Yine de buyuk hataydi, cok önemli oyuncudur Petric.

Michael Scofield'e aslinda ilk ben benzettim ama sözlükte bana schalke-dortmund biletleri bulan sevgili Ranable benden önce belirtti. Bu yuzden ismini surada anmak durumundayim sevgili dostumun.

Benzerlik sadece fiziksel degil, belirtelim.

Konuya dönersek eger yedek basladi Hamburg'da..

Sonra Leverkusen macinda oyuna girdi ve galibiyet golünü atti. Akabinde Bochum'u saf disi biraktiklari macta duble yapti. Sonrasinda Gladbach macinda yine macin tek golünü atti. Akabinde evinde 0-0 kaldigi UEFA kupasi grup elemeleri deplasman macinda yine duble yapti. Cok zor bir deplasman olan Cottbus macinda yine ayni sekilde galibiyet golünü ki...

Durmadi adam.




Velhasil yetenekli, teknik ve golcü bir ortasahamsi forvet ama sadece bu kadari da degil. Basel'de pek cogu frikikten olmak üzere 19 gol atti. Muhtesem bir forvet idi ama yetenekleri bunlarla sinirli degildi. Asagidaki video'da uefa kupasi macinda daha neler yapabilecegini gösteriyor size Michael Scofield..

Thiago Neves'den show beklerken sahneyi Petric aldi. Koca ingiltereyi saf disi birakmis adamdir. Bilic avrupa sampiyonasinda onu iyi kullanamadi. Eduardo'nun yoklugu hem Türkiye'ye yari final getirmis ve ayni zamanda Hirvatlarin elemelerdeki muhtesem uyumunu da bozmustur. Bundan en cok zarari da Petric görmüstür zira bu gibi oyuncular -Misal Arshavin- forvetten daha tehlikeli ve golcü görünümleri olsalar da her daim forvet arkasi ya da cakili forvetin kenarlarinda gezinmek durumundalar.. Akillariyla oynarlar bu oyunu. ve belki de bu yüzden her bakimdan Michael Scofield'dir o ..




Ama sunu da ekleyeyim sonuna.. Ne Petric, Ne ayni takimda ayni performansi göstermis Delgado, ne Lincoln ne de bugün Barcanin 14 milyon euro verdigi Rakitic bizim Süper Türkiye Liginde is yapar.. Buraya gelsin aninda hali saha topcusu, kosmuyor, e hani bu hafta neden gol yok, asist yok diye yerin dibine gecirilir..

Bu ülkede futbolcuya, teknik adama öyle bir kucumseme var ki anlatilacak gibi degil. Baska bir zaman üzerinde durmak dilegiyle simdilik Hoscakalin.)

Hiç yorum yok: