24 Ekim 2008

Bayer Leverkusen- FC Köln Maci Öncesi




9.Bundesliganin acilis maci. Rhein'in krali kimdir belli edecektir bu mac. Leverkusen bu macin görünürde favorisidir. Daum, üc mactir kazaniyor ve iyi bir seri yakalamis durumdalar. iki birbirlerine zit sistemin macidir da ayni zaman. Köln son derece kontrollü bir oyun anlayisi icerisinde mütevazi kadrosunun kapasitesinin üzerine cikmaya calisiyor.. Defansif anlayis belki de Daum'da ilk defa bu kadar ön planda.. Leverkusen ise saldirgan.. Ayaga paslarla oyunu domine ediyor ve bazen uzunca bir süre top göstermiyor rakibe. Saldiriyor, defansinda bosluklar biraksa da saldirmaktan hicbir zaman vazgecmiyor..

bir baska acidan iyi oynamasina ragmen Leverkusen disarida daha basarili. Bunun da nedeni iceride kapanan takimlara karsi zorlanmasi, deplasmanda üzerine geleni de acik futbol oynamaya cesaret edeni cok daha rahat yeniyor.. Ligin acilis macinda evinde Dortmund karsisinda cok güzel bir oyun ortaya koymasina ragmen kontraatak futbolu benimsemis Klopp'un takimi galip gelmesini bildi ki oynamadan desek yeridir.. Köln de tam bu sistemin takimidir. Bu yüzden Köln'ün galip gelmesi beni sasirtmayacaktir kesinlikle..

Bahis oynasaydim ya da oynayan Babam -onüc üzerinde ugrasir daha cok- sordugu zaman tahminim Leverkusen'in yenecegidir.. Her ne kadar deplasmanda galip geldikleri Bochum macindan sonra düsüs yasasalar da bu maci alacaktir zira derbidir ve iyi ve evinde olanin sansi biraz daha fazladir .. Isin bir baska özeti sudur: Leverkusen su ana kadar oynadigi sekiz maci da domine eden, iyi oynayan taraf idi. Yine iyi oynayacaktir ama kazanabilecek midir ?

Hiç yorum yok: