22 Ekim 2008

Berkant Göktan.!




Acikcasi cok fazla üzüldüm. Munihde iken o kadar cok izledik ki bes metre önümüzdeydi hep o. Bir sekilde 1860 Munih maclarinin bagimlisi olmustuk, baska acidan o muhtesem Juventus galibiyetini bana yasatmasindan dolayi her daim ona baska baktik.. Tribünleri gözledim hep, biraz hareketli oldugunda üsttekiler "türk bu, kani baska akiyor" diye tanimlamalarina sahit olduk.. Bakin kac macini seyrettim bilmiyorum ama her zaman oynadigi macta takimin en iyisiydi o ama biz basa dönelim..

8-9 yaslarina giriyor Bayernin icerisine.. Genc takimda iken attigi 430 gol bugün hala Bayernin rekorudur. 13 yasinda önsözlesme imzaliyor ve 16 yasinda Trapattoni döneminde A takimi ile antrenmanlara cikiyor.. O zamanlar kadroda Loddar abimiz var, Jürgen Klinsmann var ve lakin Matheyüs baskaydi diyor. beni her zaman sevip saymis ve korumustur. Nerede nasil davranacagimi ondan ögrendim dedigi zaman ben bugünkü durumuna sasirmayi birakiyorum artik..

Bayern hicbir zaman onu birakmak istemedi,Hoeness inatla üzerinde durdu ve o hep Bayerni o durumda birakisinin pismanligini üzerinde yasadi. Bayernde 17 yasinda Hitzfeld tarafindan bir Sampiyonlar ligi macinda Man U karsisinda sahaya sürüldü ve öyle ki akabinde havada ucar vaziyette evine metro ile gidiyordu Herr Göktan. O macla ilgili unutamadigi bir sutu var.. Diregi yalayip geciyor ve hep eger o gol olsaydi bugün her sey cok baska olabilirdi diye kendine eziyet etmekten cekinmiyordu. Galatasaay sonrasi cöküsünün bir diger sorumlusu o dönemki kizarkadasi oldugunu belirten Berkant'in ayni zamanda ailevi problemleri onu dibe kadar götürüyordu.

O sabirsiz bir adamdi. Owen Hargreaves ve Schweinsteiger'in -ki yasitlariydi gibi- amatörde top kosturdugu dönemde Bayernde sonradan da olsa oyuna girmek ona yetmiyordu, basariyi hemen ve simdi istiyordu. Jancker'in sakatligini veya diger forvetleri beklemektense gladbach'dan gelen teklifi degerlendirmek istiyordu ve iste tam da kopma noktasi olarak burasini ele aliyordu. Öyle ki bana gitme demediler diyor, biraz buruk bir sekilde. Hayatinin belki de en buyuk hatasi o dönemde Bayernde kalmamak oldugunu soylerken son derece hakliydi söyle bir Schweinsteiger'a, Hargirivs amcamiza baktigimiz vakit.. Bayern'de sezonu sampiyon tamamlamak var iken cok da fazla sans da bulamadigi Gladbach'da lig sonuncusu oluyordu sevgili Herr Göktan.

Gladbach macerasini Bielfeld izler ve orada da cok fazla sans bulamadan Bayerne "tecrübe" edinerek gelir. Edindigi tecrübe ise kendisinin daha amatörde oynamasi gerektigidir..

Sonrasinda Galatasaray macerasi baslar.. Bayernden giden genc yetenek istanbuldaki ortami saskinlikla karsilar.. Kameralar, ilgi, alaka ve bir rüya gibi bir seydir onun icin. Ilk senesinde sampiyon olur iken diger sene yine bir düsüs söz konusu ki hayatinin özetidir bu inip cikmak..

Akabinde Besiktas ve onu transfer hocasinin kovulmasi sonrasi yedek kalmalar ve türkiye macerasinin sonuna geldigini anliyor. Bayern zamaninda Hitzfeld'in yardimci Antrenörü Kaiserslautern'in basina gecmistir ve onu hala "yetenek" olarak biliyordu. KSC'ye transferi bu sekilde gerceklesti..Ve fakat onu yeniden yaratan hocasinin meyvesini alacagi sirada kluple iliskisini kesmesi Herr Göktan icin ayni senaryonun baska baska kluplerde hayata gecirilmesinden baska bir sey degildi.

Klupsuz kalan Berkant Göktan her bakimdan yerlerde geziniyordu. Kendisini formda tutmak icin her seyi yapiyordu ama antrenamanlar kadar etkili olmuyordu. Yüzmeye gidiyor ilk oynadigi bayern öncesi klupte kardesini kaleye gecirip kendisini formda tutmak icin cabaliyor ve bos vaktinde de her seyi yapiyor.. Saglam bir tatil..



Akabinde 1860 Munih, ki kendisi ikinci Bundesligaydadi ve hala orada- takiminin amatör takimindan teklif geliyor, antrenmanlarina cikiyor oranin.. Yeni bir baslangicin ilk adimi olarak görüyor.. 17 yasinda Man U karsisinda Sampiyonlar Ligi oynamis, Galatasaray gibi bir klupte 10 numara adayi olarak yer almis, Sampiyonlar Ligi maclarina cikmis, olayli ve cok önemli Juventus macinin galip gelmesinde kilit rol oynamis adam cok degil üc yil sonra 24 yasinda alman ikinci Bundesliganin amatör takimindan teklif aldigi icin mutlu oluyor.. Sifir noktasindan bir daha yukari tirmanmak icin basliyor tekrardan...

Antrenör konusunda inanilmaz sansizdi. Kim onu almak istediyse almis velakin alan antrenör takimda kalamamis. öyle ki Terim kovulmus, Lucescu kovulmus, KSC'ye transfet ettiren Henke kovulmus ama bir yerde de sansi yaver gidiyor ve cikis bu sekilde basliyor. Amatörde ona yardim elini uzatan hocasi Profi takimin basina geciyor ve Berkant'i da A takima aliyor..

Ciktigi ilk 22 macta 14 gol atiyor.. Toplam oynadigi 37 macta 20 gol .. Gecen sene 1860 seyircileri onu yilin futbolcusu seciyor klupte.. Bu yaz sözlesmesini 2011 yilina kadar uzatmisti ve simdi tekrardan asagi dogru yuvarlaniyor Kokain ile..

Tüm yasami bu sekilde inis-cikislarla dolu bir adam cok fazla sok yasamayacaktir ama en icten ve derinden özür diliyor seyirciden ve klubunden.. Klubune bu sorunu beraber asalim cagrisi yapsa da teklif reddediliyor, sorun oyuncu Berkant degil insan olarak berkantin bu yaptigiyla onu klube alamayiz diyordu 1860 Münih klubu.

Simdi yine klubu yok.. Iki yil önce de yoktu..

Nasil olur bilmiyorum ama bir Comeback daha onu bekler..

5 yorum:

alex klar dedi ki...

bir duzeltme: KSC degil 1.FCK. tesekkurler bu guzel analizler icin

Borges dedi ki...

Dogrudur sevgili alex klar, KSC karlsruhe'nin kisaltilmasidir, kaiseerslautern'in degil.

ti esti to dedi ki...

iyi ama her maç üzerinde bir yorgunluk var gibi oynardı. riquelme gibi.

a.c. sedef dedi ki...

kariyerini yönetmeyi bilmemenin cezası budur.berkant sabırsızlığının dayanıksızlığının ve iradesisizliğinin cezasını çekiyor ve çekecek.şu an ribery'nin yerinde o olacaktı belki kim bilir?

türk futbolcusu ruhsal manada olgunlaşmadıkça maalesef kaybolan büyük yeteneklerden fazlasını ifade etmeyecek.

Adsız dedi ki...

olusu her takımda oynarr suanda bıle bole bır yetenekk yokk sergenden sonra tek faworıım..