6 Kasım 2008

Benfica - Galatasaray : 0-2



O degil de uzun zaman olmus be dostlar.. Avrupanin hatri sayilir büyüklügünü karsida görmek adina en güzel maclardan birisidir bu.. Benfica'yi ben bizim sinifin basarili ögrencisi olarak nitelendiririm.. Hani bu galibiyet önemliydi.. "Galatasaray" ismi adina.. Ya da ben öyle gördüm, biz Avrupanin yabana atilmayacak "Önemli" takimlarindan oldugumuzu hatirlamamiz ve hatirlatmamiz lazimdi, bunu basardik.. En son ne zaman deplasmanda böyle güzel futbol ve Galibiyet aldik kalbürüstü takima karsi ben hatirlamiyorum..

Ve yine Medya.. Yarin özenle okuyacagim hepsini bu sevgili güzel Spor basinimizi.. Okuyun siz de.. Misal Mehmet Demirkol'ü okuyun. Satir arasina "tembel Lincoln" sikistiracak.. Gören de Alex mac boyunca 15 km kosuyor sanir.. Digerleri de Skibbe'den baska her seye baglayacaktir ve ilginctir bu "seyler"e yenilince hic baglanmiyor..

Her seyden öte cok güzel bir macti. Golsüz berabere giderken dahi seyri keyif veren bir mac vardi ekranlarda. Stadin atmosferi müthisti. Baska acidan Benfica taraftari en azindan ilk onbes dakikada olmasi gereken tribün profilini sergiliyordu. Top rakibin ayagina geldiginde isliklar, en ufak bir atakta alkislar.. Bu sekilde seyirci olmasi gerekir lakin gittikce artan parali-suskun seyirci profili statlari da cehennem olmaktan cikariyor, en azindan türkiyede.. Buna direnen taraftar gruplari var velakin yönetimin de bu ise ortak olmasi gerekir..


Galatasaray Kewell'in yoklugunda Baros ve Karan'i degismeli olarak Sabri'nin önüne yerlestirdi. Isin dogrusu tam bir basari saglandigi söylenemez.. Sabri yine orasini doldurmak zorunda kaldi. Bazen bu basarisizligin ciktisi olarak her ikisi birden kanada hücum edip ortada kimseyi birakamayarak bir kac atagi anlamsizlastirdilar.. Toplamda ise her ikisinin hareketli olmasi Benfica'nin kolay oyun kurmasini zorlastirmistir. Savunma hücümdan baslar ve bunu bu gece Galatasaray cok iyi bir sekilde gösterdi.

Galatasarayin istikrar sembolüdür Ayhan Akman. Blackburn takiminin Tugay icin söyledigini ben de Ayhan icin söylüyorum. Keske yirmi yasinda olsa ve bir on yil daha kalsa bu takimda. Sadece Ayhan basiyor gibi bir sonuc pek de dogru degil. Ayhan-Sabri-Arda üclüsüne Meira ve zaman zaman Lincoln'ün yani sira ileride olan hareketli ikili de Benfica'nin kolay oyun kurmasina izin vermeyen bir diger faktördü.

Emre Asik'in golüne Emre Asiktan daha fazla sevinmisimdir ve ayni zamanda gol sonrasi suratina yerlesen mutlulugun ifadesi de inanilmazdi. Bu sevinci sonuna kadar haketti. Golden ziyade defansdaki basarisi takdire sayandi. Pek ismi gecmedi ama Servet'in bu mactaki performansi da görülmeye degerdi. Cok fazla top kesti, cikardi.. Belki de bu takimin defansinin tek büyük zaafi iyi bir sekilde oyun kuramamasi bir yana atik ol(a)mayisi.. Hizli ve hareketli golcülere karsi caresiz kalabilme ihtimali. Bu da orta saha ile defansin arasindaki mesafeyi kisaltarak engellenilebilir.. Ki bu anlamsiz maglubiyetlerin en önemli sebebi sakatliklardan dolayi ataklari kesecek olan ikinci defansif orta saha ve defansin yeteri kadar mac cikarmayisinin sahaya olumsuz yasimalaridir..

Lincoln bekledigim gibi oynuyor.. Bu gibi elli mac cikarsin- Benfica tarzi futbol anlayisi ile- bir kere sakatlanir, kalan maclarin da onda dokuzunu iyi oynar.. Amma velakin türkiye süper ligi oldugu vakit haftaya sakatlanmayacagini kimse garanti edemez. Allahtan diyoruz gözden düstü de bire-bir adam markaji vermiyorlar artik.. Fenerbahce derbisi gibi stresi yüksek maclari sever, büyük futbolcudur o maclarin adamidir.. Bu arada bloga yazacagim bir kac isi bitirdikten sonra kornerden attirdigi golleri sayacagim, zira ben her mactan bir korner golü görüyorum yavas yavas..

Baros cok kacirdi belki ama yine de kredisi fazladir bizde.. Keza Ümit Karan gol atip cok calissa dahi bencilligi yine önplana cikiyor.. Hemen uzaklasmasi, gecen sezonun son ceyregindeki görüntüsüne kavusmasi gerekiyor.. Iyi bir nonda var iken yeri garanti degil.

Arda, yine Ayhan ve Emre Asik ile beraber gecenin yildiziydi.. Ne desek eksik kalacaktir onun icin. Oguz Atay misali kapatalim bu geceyi..

"kelimeler albayim, bazi anlamlara gelmiyor"

1 yorum:

Adsız dedi ki...

O kadar transfer,her sene nasılsa takım daha bir rengarenk bir görünüme kavuşuyor.Bunun sonrasında kaybedince hemen Skibbe(Lincoln)bu oyunu bilmiyor,şöyle kötü,bunu burda oynatmalı derken biryerlerde yanlış söyledik belliki.Ve sende Skibbe(Lincoln) iyi adamdır,fırsat verin bu takımı bir yere getirsin iyi futbol oynatsın dedin hep.İlerde ne olur bilmem.Ama büyüklerin sözünü dinlemek gerekiyormuş.Olympiakos olsun bu maç olsun bakıyoruz gerçekten iyi bir futbol var.Ayhanın mükemmel NBA pasıyla gelen bir gol var.Pazar günüde böyle oynayalım yenilelim diyorum.Yine Fenerbahçe'nin kendi yarı alanında yazdığı tarih,Skibbenin bilgisizliği,Lincolnün kondisyonsuzluğu konuşulsun.