7 Kasım 2008

Georg "Schorsch" Volkert.!



Haziran 1968, bir arkadaslik maci.. Austria Wien ile Nürnberg karsi karsiya.. Nürnberg o yil Bundesliga sampiyonluguna erisiyor, Georg Volkert de takimin milli oyuncusu. Bir hazirlik macinda ne olabilir ki ?

Volkert cok sert bir müdahele ile karsilasiyor, hakem cok da üzerinde durmuyor. Bir benzerini takim arkadasi Müller yaptigi zaman ise aninda sariyi görüyor. Böyle haksizlik olamazla basliyor her sey.. akabinde yaptigi sert bir fauldan sonra sari karti yedigi vakit cildiriyor adamimiz.. Hakemle agiz dalasina giriyor.. Sonrasinda kirmiziyi yiyor ve fakat korkusu var. O da sudur ki: 3 gün sonra Almanya Brezilya ile karsilasacak, Volkert kirmizi kart yedigi vakit o dönemin teknik direktörü Helmut Schön tarafindan kadro disi birakilacagini düsünüyor.. Hakemi kararindan geri döndürme cabalarina basliyor ve ne olursa olsun kirmizi karti geri almasi icin elinden geleni yapiyor.. elbette sonuc vermeyince son sözü söylüyor hakem:

" iki dakika icerisinde sahayi terket."

Etmiyorum diyor.. Cikmiyorum lan sahadan diyor.. Akabinde ikna cabalari, sudur budur fayda etmiyor, Volkert kirmiziyi yemesine ragmen sahadan cikmiyor. Nürnberg teknik adami Max Merkel ve hemen hepsi hem hakemle ve ayni zamanda oyuncu ile görüsüyor ama degisen bir sey yok.. Hakem de cikmazsa eger maci tatil edecegini söylüyor ve ediyor da..

Sonrasinda dustan sonra arka kapidan cikiyorlar seyircilerin üzerlerine cullanmasin diye..

Milli takim teknik direktörü ise Max Merkel'i ariyor ve neler olup bittigini ögreniyor. Sonrasinda yine de "Schorsch"un milli takim kampina gelmesini söylüyor.. Volkert, o gece trene atlayip Viyanadan macin oynanacagi yer olan Stuttgart'a gidiyor diger milli arkadasi Müller ile beraber..

Sabahin dokuzunda alman teknik adam Helmut Schön, Volkert'i karsisina alip böyle bir davranisin alman milli takimi oyuncusuna yakismadigini söylüyor ve evine gidebilirsin artik diye bitiriyor cümleyi.. Madem sonuc buydu niye beni cagirdiniz buraya diye anlamsiz gözlerle teknik adama bakip evin yolunu tutuyor Volkert..

Volkert, yaptigi hareketin cezasi olarak gelecek sezonun ilk 12 haftasinda bundesligada cezali duruma düsüyor... Bir daha milli takima secilmek icin de 9 yil daha beklemesi gerekiyor..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

=) seviyoruz bu blog u