25 Kasım 2009

Kaiser Birakiyor.!



1965'den bu yana Bayern Münchenin icerisinde oyuncu , teknik adam, klup baskani, yönetim kurulu baskani gibi her türlü görevi üstlenmis adam cuma günü resmi olarak bayern ile iliskisini sona erdiriyor.. Yerine Hoeness, Hoeness'in yerine Nerlinger diye giden bir sürec var önümüzde. Höness onu onursal baskan olarak onurlandirma düsüncesi icerisinde.. Beckenbauer'in digerlerinden farki sadece Bayern icin degil tüm Almanya ve hatta Dünya futbolu adina önemli bir isim olmasidir.. Haliyle bu kadar kisa bir paragraf onu anlatamaya yetmez. Devrilen baskan Neudecker'in ardindan en uzun süre klup baskanligi yapan Beckenbauer, Bayerni resmi olarak geride biraktiktan sonra muadilleri gibi -Patini v.s- FIFA-UEFA baskanlik islerine el atmayacagini da belirtti.. Simdilik bu kadar ama ileride bir zaman cok daha genis bir sekilde ele alinacaktir..

2 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Her zaman Fatih Terim kartlarını doğru oynasa Galatasaray'da Beckenbauer'in kariyer yoluna benzer bir kariyere sahip olabilirdi. En azından egosunu biraz törpülese bunu yapacak potansiyeli özellikle 2000lerin başında fazlasıyla vardı.

Metonet dedi ki...

takım 5-0 galip iken futbolculara fırça atabilen yapıya sahipti teknik direktörlüğünde. Ayrıca WC2002de Türkiye sürpriz yapabilir diyerek gönlümüzde ayrı bir taht kurmuştur.