22 Kasım 2009

Michael Langer.!



Gecenlerde okudugum ilginc bir haberin öznesidir Freiburg'un yedegin yedegi olan avusturyali 24 yasindaki kalecisi Michael Langer.. Manchester tarafindan denenmek üzere ingiltereye davet edilmisti. Lan nasil olur adam burada vasat bir takimda dahi formayi kapamamis derken röportaji imdadima yetisti..

Langer'in danismani her sene basinda Stuttgart'da kamp filan düzenlermis.. Bir bucuk yil önce Man U'dan Eric Steele bunu görmüs ve begenmis.. Bir bucuk yil sonra nedendir bilmem hatirlamis, davet etmis, bakalim kendini nasil gelistirdin bi görelim demis. Ole Gunnar Solskjaer'in yönettigi antrenmana cikmis, az biraz farklari da dile getirmis..

Burada daha fazla teknigin üzerinde duruyorlar der iken ingilterede cezasahasi ici hakimiyetine ve yüksek toplara daha fazla önem atfedildiginden bahseder iken elbette cok daha fazla sert sutlari karsilamak zorunda kaldigini da ekliyor.. Toplamda topa nasil gittiginin cok fazla önemi olmadiginin ve ingilizler icin topu kurtarip kurtarmadigin konusunun önemli oldugunu.. Man U'da buraya göre bir adim daha fazla profesyonelce calisildigini da eklemis.. Tüm dünya ingilizlerin kaleci problemi oldugunu düsünür iken onlarin böyle bir derdi/sorunu olmadigini da belirtiyor..

Ferguson ve elbette orada bulunan diger genc yetenek alman kaleci Ron Robert Zieler ile görüstügünü lakin herkesin konustugu tek konunun Enke oldugundan bahsediyor.. Ferguson'un Enke üzüntüsü ve isin arkaplaninda neler oldugunu bilmek istemesinin disinda bir konu konusulmamis.. Sözlesmesi sona eriyor, bakalim neler olacak.. Lakin adamlarin bir bucuk yil önce bir gün icerisinde gördügü kaleciyi hatirlayip cagirmalarina da hayran kaldim..

Hiç yorum yok: