9 Şubat 2010

Konteynir Willi.!



Teknik adam olarak degil belki ama futbolcu Willi Reimann'i eskiler bilir.. Hannover'de iken Bayern'e yaptigi hattrick ve kariyerinin zirve noktasini olusturan Hamburg zamanlarini.. 1974-79 arasi Hamburg takiminda oynadi ki Kupa Galipleri Kupasi kaldirmasi, Sampiyonluk yasamisligi filan da vardir.. Ve fakat teknik adam olarak Frankfurt takiminda iki yil kalmistir ve Dortmund macinda 4.hakem ile kavga etmesi yüzünden Almanyanin teknik adama verdigi en yüksek para cezasina carptirilmistir. 25 bin euro ve 5 mac da saha icerisine girme yasagi..

Peki Willi ne yapti bu durumda ? 2006 Dünya Kupasi icin insaat halinde olan Frankfurt stadinin icerisinde bulunan konteynerlerin birisine girip maci oradan yasagi delmeden izledi. O gün bugündür Konteynir Willi olarak gecer..



Frankfurtlular sever bu adami her seye ragmen.. Cunku bu adamin yönetimi altinda birinci lige cikislari öyle heyecan verici bir sekilde oldu ki..

Jürgen Klopp'un kucuk bir portresini yaptigimiz vakit bu cikis öyküsünün diger tarafini az da olsa islemistik..Birinci lige cikmak icin Mainz diger tarafta bekler iken son saniyelere 3-3 giren Frankfurt büyük bir heyecan icerisindeydi.. Tamam bu is bitti diyordu herkes zira Mainz ve Frankfurt ayni puanda ve fakat Frankfurt Mainz'in bir gol averaj ile üzerindeydi son maclar öncesi.. Simdi son saniyelere Frankfurt berabere girer iken Klopp'un Mainz'i 4-0 önde.. Nerden baksan son on dakikada 4 gol imkansiz.. Klopp kesin ciktik diye havalara ziplar iken olan oldu..

Mainz maci 4-1 yendi ve Frankfurt son saniyelerde attigi goller ile 6-3..



Haliyle son saniyede maci 6-3'e getiren golü atan Schur kahraman oluyordu bu yakada.. Rainer Kleeman onun o zamanki gol sevincini de resmediyordu zira unutulmazlar arasina girmistir.. Konteynir Willi'nin bu yasattigi dakikalar inanilmazdir, Frankfurtlular unutmaz ve saygiyla anarlar her daim..

2 yorum:

varol döken dedi ki...

resimler muhteşem... canlı gibi... sanki maç izlenirken yapılmış gibi...

CaRtMaNtR dedi ki...

başlık aklıma gardrop fuat'ı getirdi :)