7 Şubat 2011

McClaren gider Littbarski gelir.!



Diego'nun cezası postuna "Elbette o zaman takımın başında hala McClaren varsa eğer.. " diye noktayı koymuştuk ki bugün hocanın işine son verildiği haberi geldi.

Her kovulana post atmıyoruz ama bu önemliydi benim için.

Bundesliganın ilk ingiliz hocasıdır Steve McClaren. 21 Bundesliga maçında topladığı 23 puan-ki düşme potasından bir puan fazladır- onun sonunu hazırladı.

Wolfsburg kulubü sezon başından bu yana transfere 54 milyon euro harcadı. Başından sonuna kan uyuşmazlığı söz konusuydu. Steve McClaren bu sezon içerisinde birinci Bundesligada almanca bilmeyen tek hocaydı.

Puana bakmam ben çokca zaman.. Onun futbolunda bir umut, bir güzellik ya da farklılık da göremedik hiç. Kötüden ziyade uyumsuzluk daha doğru bir tanım. Şimdi sezon sonuna kadar teknik adamın yardımcısı olan güzel adam takımın başında..



Pierre Litbarski..

Geçmişinde bir başarı yok ama azimli ve güzel bir karakter. Kendisini geliştirmek için sürekli çabaladığını biliyorum. Bir yol arıyordu ve bugüne kadar çok farklı liglerden topladığı tecrübelerin sonucunda bir teknik adam karakteri ortaya koyacak..

Elinde sağlam bir kadro var.



Daha Grafite'si var bunun. Tuncay'ın çok yönlülüğü de.. Sağlam bir merkez ile Tuncay-Grafite-Helmes'le bile yürür bu iş.. Defans keza iki sağlam stoper.. Josue Misimovic'i tek başına yıldızlaştıran Magath'ın gizli yıldızıydı.. Riether filan derken çok iyi..

Tuncay bir yana Pierre Littbarski diğer yana.. Her bir parçamı milyona bölüp onlarca takıma, futbolcuya dağıttım. Bir kısmı da bundan sonra Wolfsburg'a ait olacaktır.. İkisinin de başarısını gönülden istiyoruz.. McClaren'e üzüldük ama Littbarski'ye daha çok sevindim..



Mart 2009'da yazmıştık hakkında.. Nerden baksan iki yıl oluyor. Yine bahis muhabbeti ile başlayan bir Littbarski incelemesi.. Şuraya alalım sizi.

Bol Şans..!

4 yorum:

Noat Samisa dedi ki...

Littbarski'ye ''geçici'' diyorlar, öyle mi gerçekten?

Zira Twitter'da birisi Wolfsburg'un Ralf Rangnick'e uzun süreli kontrat önerdiğini yazmış.

Eğer öyleyse, yani Rangnick gelirse Tuncay, Hasebe, Koo Ja-cheol üçlüsüne eklenecek olan bir idol teknik direktörle fahri Wolfsburg taraftarı olurum.

:)

Borges dedi ki...

Noat Samisa: Ben de okudum o haberi. Welt büyük puntolarla işlemiş.. Rangnick'in şu an nereye gideceğini bilmiyorum ama sezon sonunda olabilir.(ona çok fazla teklif var bu aralar, yurt dışı da olabilir) Bence Wolfsburg olursa tencere kapak gibi olur, uçurur bu takımı kesinlikle.

Ben her şeye rağmen Littbarski'nin bu takımda bu süre içerisinde göstereceği performansın onun geleceği açısından -Wolfsburg olmayabilir- çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Valla şimdiden kanımız ısındı bakalım bundan sonrası nasıl olacak bekliyoruz;) Birazımız artık Wolfsburg bizim.p

Sade dedi ki...

pierre littbarski başlıklı yazın benim için bir klasiktir. irandan japonyaya kadar farklı bölgelerde teknik direktörlük yapmış olan littbarskiiiiii başarılı olur.

Dejan dedi ki...

Littbarski başarılı olur mu bilinmez ama Dieter Hoeness'in bir senede dört antrenörle çalışması? Uli Hoeness'i hiç örnek almaması? :)