31 Temmuz 2011

Rangnick Farkı.!



Önce ayarı vermiş ama önemli kısmı sonra..

-22.8 yaş ortalaması ile Dortmund'dan sonra en genç takıma sahipsiniz. Onlar daha geçen sene yüksek presle oynayarak şampiyon oldular. Jürgen Klopp'a doğru bir yönelim mi var ?

Bu ülkede topa karşı alan savunmasını ilk kez ortaya koyan hoca benim. Birisine yöneliyorsam bu daha çok kendimedir.

Ve Magath ile farkı konusuna girmeden bir duralım önce.

Wolfsburg kupadan elendi. O maç içerisinde üç kez on numarasını değiştirdi. Önce Hasebe'yi denedi ve sonra 31'de Tuncay Şanlı girdi ve on numara oynadı. Sonradan oyuna giren Tuncay 60'da çıktı ve yerine giren Patrick Helmes.. Üçü de olmadı. Bir on numaraya mutlak suretle ihtiyacı var ve neden biliyor musunuz? Şu yazıyı okumanızı isterim.

Van Gaal ve Magath birbirlerine zıt iki farklı teknik adam modelinin temsilcileridir. Dünya kupasını kazanmış İtalyan futbolcu Christian Zaccardo, Magath yönetimi altında bir süre çalıştıktan sonra İtalyan gazetelerine verdiği demecin içerisinde disiplin fanatiği hocasının hiç taktik idman yaptırmadığından bahsetmişti.

Röportaja devam edelim.

Daha fazla koşmak durumunda kalması bir yana daha çok ofansif orta saha oynayacak olan Raul'un memnuniyetsizliğini soran muhabire verdiği cevap da onun farkını ortaya koyar.

Stegersbach'da çalışır iken Raul ile bu konu üzerine bir saatten fazla konuştuk. O saha içerisindeki rolünü benim gibi görüyor: Bu benim pozisyonum diyor. Aynı zamanda artık taktiksel arenada da çalışmalar yapmamızdan dolayı o da mutlu. Oyuncuların geneli topa karşı savunma konusunda hiç antrenman yapmadıklarından bahsettikler. Raul da dahil hepsi için bu artık yeni. O artık diğer oyuncular gibi daha fazla koşmalı ve hızlı bir şekilde atağı kesmeliler. Bu yeni oyun stratejimiz açısından önemli.

Rangnick daha çok Raul'un dikine öldürücü pas verebilme yeteneğinden de yararlanmak için böyle bir ufak rol değişikliğine gitti o her ne kadar Magath sisteminde de aynı role sahipti dese de..

Muhabirin Dortmund yakıştırması da aslında bu açıdan yerinde bir benzetme. Mücadele ve top rakipteyken atağı kesen takımın hızlı bir şekilde hücuma kalkması Klopp'un oyun felsefesidir. öyle ki bu nedenle dahi yaş ortalamasını küçültmek en az fizik kondisyon kadar önemli bir ayrıntıdır bu takımlarda. Hatırlarsanız şampiyon olmadan önceki sezon içerisinde blogda sıklıkla rakibi hücum pozisyonunda yakalayan Dortmund'dan bahsetmiştik.. Sadece geçen sene Klopp takımı 26 golü rakip takımın oyun kurma aşamasında topu kaybetmesi sonucu takımının atağa kalkıp hızlı hücumlar yaparak elde etmişti.

Velhasıl Rangnick gerçekten de herhangi bir hocayı takip edecek konumdan bir hayli uzak. İnatla ve ısrarla bir oyun fikri hücum karakterine vurgu yapıyor. Van Gaal gibi oyunculardan ziyade bunu da kendisi belirlemek istiyor. Kolay gele..

1 yorum:

the wonderkid dedi ki...

adama boşuna der fuball profosore demiyorlar. schuster ayrıldığında hoffeinheim'den yeni ayrılmıştı. çok istedim demirören alsın getirsin diye ama nerdee.