6 Ağustos 2011

Kaptan Träsch.!



Birinci Bundesliga takımlarında sadece Nürnberg ve sanırım Leverkusen'de (yanılabilirim) kaptanları oyuncular seçiyor. Geri kalan kısmında atama yoluyla kaptanlık veriliyor.

Geçen sezon Marcel Schaefer'deydi pazu bandı. Magath kupada yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni kaptanın belirleneceğini duyurdu. Bir kaç olasılık söz konusuydu. Misal şampiyon senesinde olduğu gibi Josue ya da Juventus'dan gelen Salihamidzic gibi.. Ve fakat kime verildi?

Daha takıma iki hafta önce katılmış 23 yaşındaki 9 milyon avro bonservisine verdikleri Christian Traesch..

Ne takım eskisi ne yaşı yerinde tecrübe fazlası var ne de Wolfsburg ile özel bir bağ.. Sadece bilirim ki bu kaptan atama başarıya giden yolda çok önemli bir eylemdir. Dikkat edilmesi gerekir ve yanlış karar sizi çok başka yerlere götürebilir...

2 yorum:

LaCatolica dedi ki...

Borges, ben Felix Magath'ın sisteminin Bundesliga'da artık başarı kazanamayacağı kanaatindeyim.Zamanında öve öve bitirilemeyen teknik direktörlüğü göklere çıkarılan Klaus Topmöller, keza Stuttgart efsanesini yaratan Daum ve de Berti Vogts da aynı şekilde bu değişime ayak uyduramamışlardı.Bu güzelim Wolfsburg kadrosunu heba etmeden kendine bir Arap takımı bulsa veya Kafkaslardan(Özbekistan,Kazakistan) herhangi bir milli takımın başına geçse hiç de fena olmayacak.Senin yazılarını bunca zamandır okuyan biri olarak senin Magath'a karşı tutumunun hala pek net olduğunu düşünmüyorum.Bayern döneminde de ilk Wolsfburg ve Schalke döneminde de sanki eleştirmek isteyip ama pek de yapmadığını düşünüyorum.İçinde Magath sempatisi olduğunu düşünüyorum onun birçok yanını eleştirmek istemene rağmen...Bu tamamen benim kişisel tespitim pekala yanlış da olabilir ama seni uzun zamandır takip eden birisi olarak söylemek istedim sadece...

Borges dedi ki...

LaCatolica: Anlatmak zor. Mesele sadece 'başarılı' olmak ise bunu bir şekilde başarabilir. Kusurunu 'yetenekli' oyuncu ile kapatabiliyor Magath. Bence taraf olmaktan ziyade bir teknik adamın ne olduğunu algılamak ve anlatabilmek önemli. Bir ayrıntı olduğunda Rangnick öne çıkar iken Magath yerlerde gezinebilir iken aynı şekide tersi de önemli. Bakış nereden ve ne şekilde.. tek başına 'iyi' ya da 'kötü' demeden önce.. Bu yüzden eleştirildiği yere göre her şey değişir. Taksisyen mi? Öğretici mi? değil ama yeteneğini sonuna kadar sahaya koydurtabilmek de bir başarıdır gibi..