26 Eylül 2011

Breno Tutuklandı!



Bayern'in Brezilyalı defans oyuncusu Breno'nun geçen hafta içerisinde villası yandı. Akabinde Breno kendi villasını kundaklama şüphesiyle tutuklandı. Delilleri karartma ve kaçma riski nedeniyle tutuklandığı açıklanınca Höness delirdi. Pasaportu yandığı için olmayan ve Almanca bilmeyen bir adam nasıl kaçacak ve delilleri karaktacak diyerek savcıyı topa tutuyor ama bu olay bana geçmişte unutamadığım bir anıyı hatırlattı.

Yazları geliyordum Almanya'ya.. Solingen olaylarının çok fazla konuşulduğu ve Nazilerin Türklerin evini yaktığı dönemdi. Annemin iş arkadaşının bizim minik kasabamızda evi kundaklanmıştı. Naziler dedik.. Tepki bir anda büyüdü 5-6 bin nüfusu olan o şirin kasabamızda..

Eylem yaptık. Bayrağını alan geldi ama toplamda çok fazla Türk yoktu. Almanların çoğunluk olduğu olayı protesto eden bir yürüyüş düzenledik.. Unutulmazdı o ana caddedeki yürüyüş..Her yerde tepkimizi dile getirdik v.s.

..sonra anlaşıldı ki annemin iş arkadaşı olarak beynimde kazılı olan aile kendi evini yakmıştı sigortadan para almak adına.. Devlet karı-koca'yı bir hafta içeride tuttu ama ispatlayamadığı için üzerine bir de içeride tuttuğu gün başına ceza ödedi. Bu ailenin 3.kez evi yanıyormuş ve dahası biz annemin arkadaşlığı nedeniyle işin içyüzünü öğrenmiştik zira Annem'e söylenilmişti gerçek: Kendi evini maddi olarak zor durumda kaldığı için yakmıştı v.s.

90'lı yılllarda beni çok fazla etkileyen olaylardan birisidir.

Breno meselesinin iç yüzünü ise BirGün'e yazılan yazıda işledik.. Bu hafta Salı günü..

1 yorum:

Celal Abbas dedi ki...

senin bu yazın delil yerine geçermi. Alman savcısı bir şekilde haberdar olup harekete geçermiki acaba.