5 Ekim 2011

Mohammed Abdellaoue!



Hannover'in Fas asıllı Norveçli golcüsü. Hannover'in attığı 11 golün 6'sını kendisi attı birini de hazırladı. 7 gol ligde.. Dahası bazen olur ki bu oyuncu kalecisinden bile daha az topla buluşur. Bakın şöyle bir istatistiği var bu adamın.

6 golü atmak için sadece beş kez forma giyip 354 dakika oynayıp toplamda 85 kez topla buluşup 10 kez kaleye şut çekmesi yetti. Ligin topla en az buluşan oyuncusu konumunda ama konumuz bu değil. Transfer nasıl olurun en güzel örneğidir kendisi. Mesele burada parladıktan sonra 10-12 milyon verip yine Norveç'ten aldıkları Ya Konan'ı almak değil keşfetmektir.

Sportif direktörler bunun için vardır.. O bölgeden sağlam scoutları kendisine bağlayıp çalışıyorlar. Böyle bir oyuncu bilgisi geldiğinde de tam yerinde defalarca izliyor ve sonunda oldukça ucuza kapatıyorlar.

Misal Hannover sportif direktörü Schmadtke Tam 5 kez izlemeye gidiyor oyuncuyu Valerenga'da.. ilk etapta alamıyor ve oyuncu sözleşmeyi uzatıyor ama Hannover nedeniyle 1 milyon avroya serbest kalır maddesini ekletiyor. 2010'da da onu kullanıp buraya geliyor.. 1 milyon avro karşılığında.. Sevilla'yı da bu oyuncu geçti ligi de.. Bremen'e de hattrick yaptı ki inanılmaz formda.

Arda'nın haklı eleştirisine geri dönelim: Bu oyuncuyu sen Norveç liginden bu şekilde alırsan ederinden on kat aşağıya para verir, aylık verirsin. Lakin aynı oyuncuyu sen Bundesligadan üstelik yıldızı parladığı bir zamanda almaya kalkarsan 3.5 milyon net artı şımarıklığı, ben neleri başardım da geldimciliğine de katlanacaksın.. Oyuncunun karakteri değil nereden ne şekilde nereye getirdiğindir mesele..

Hiç yorum yok: