7 Aralık 2011

Dortmund'un ŞL Başarısızlığı



Michael Ballack'ın bu sezon izlediğim karşılaşmaları içerisinde en iyi performansını gösterdiği maç kendi sahasında Chelsea'ye karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi maçıdır. Ligde Dortmund'un çok fazla gerisinde olan Leverkusen şampiyonlar liginde üstelik Chelsea'ye rağmen üst tura çıkmayı garantiledi. Schalke geçen sene ligde dökülür iken Şampiyonlar Liginde Raul'un müthiş performansı sonrasında yarı final oynama başarısı gösterdi. Kehl'in göz yaşartıcısı sakatlığında da ortaya çıkan Nuri sonrası defansif orta saha eksikliği kadar tecrübe de Dortmund'un önüne bir engel olarak bu ligde çıkmıştır. Ballack ve Raul etkileri sahada bireysel yeteniğinden ziyade takıma bu ligde liderlik edip sorumluluk alması bakımından da önemlidir.Diğerlerini rahatlatan bir güven duygusu söz konusu.

Galatasaray 1996-2000 yılları arasında UEFA Kupasına giden yolda olduğu gibi pek çok güzel maç çıkartmıştır. Juventus'u deplasmanda yenebilir ya da daha pek çok büyük takımı Terim'in ilk yıllarında devirebilirdi. Her maç rakibine oranla daha tempolu ve baskı kurar şeklinde bol pozisyonlu ilerler iken genelde pek çok maçı kaybediyordu. Ne zaman ki bu farklı ligin tecrübesini istisnasız her yıl katıla katıla aynı oyuncu grubu edindi ancak o zaman başladı galibiyetler.. UEFA kupasına denk geldi ve sonuca ulaştı ve fakat o oyuncu grubu ile bir yıl sonra Şampiyonlar Ligine de denk gelebilirdi.

Bu sene olduğu gibi daha ilk yılında ilk katılımında da başarı yakalayan istisnalar elbette vardır ama genel tablo bu ligin kurallarının farklı olduğu ve tecrübenin de hem oyuncular hem de teknik dirkektör açısından oldukça önemli olduğudur.


Nuri Şahin -ilkay Gündoğan ve Sakatlıklar.

Dortmund lige iyi başlayamadı zira Nuri sonrası ilkay oturmadı. Hamburg gerçekten çok kötü olduğu için ligin ilk maçında göze batmadı ve fakat sonrasında İlkay'dan defansif bir orta saha olamayacağı anlaşıldı. Klopp'un gençlerinin yükselişinin temelinde İlkay'ın yerine Kehl'in oynamasıyla başlamıştır. Bugün bu talihsiz sakatlık sonrası Dortmund özellikle ikinci yarı durmuştur zira bütün bağlantıları birleştirecek maestrodan yoksundur.

Nuri'nin gitmesi, İlkay'ın oturmaması kadar sakatlıkların da aynı bölgeden olması Klopp'u zor durumda bıraktı. Kehl burada Bender de Arsenal maçında sakatlandı. Sezon başı oldukça formda olan Barrios da milli takımda gitti. Lig için yeterli olsa da Şampiyonlar Ligini kaldırabielcek yedeklerden de mahkum bir kadroya sahip olunca da kaçınılmaz olan gerçekleşti maalasef.

Dortmund çok büyük bir aksilik olmazsa ligi ilk üçün içerisinde bitirip seneye yeniden direkt olarak bu lige katılım gösterecektir ve her şey belki çok başka olacaktır. Bekleniyor..

Hiç yorum yok: