8 Aralık 2011

Skibbe'nin Onuru



Dün Hamit Turhan Fanatik gazetesine yazdığı köşe yazısına şuradan ulaşabilirsiniz.

"..Sözü bir futbol emekçisi olan Skibbe'ye getireceğim. Sezona iyi başladı. Ardından üç maç kaybetti, kendisi için idam sehpaları kuruldu. Ahbap-çavuşlar, kuyu kazıcılar sırtlan gibi etrafında dolaşmaya başladı. Yönetim çatladı vs. O ise yolundan şaşmadı. Sadece çalıştı, işine baktı. Son 5 haftanın en başarılı hocası. Lakin, durum yine farksız. Etrafı bugün de sarılı. Bir yanda Eskişehir'in eskileri, bir yanda simsar, cambaz takımından mütevellit işsiz antrenörler, bir yanda forma şansı bulamayan futbolcular, bir yanda Türk usulü yönetim... Skibbe, bütün bunlara rağmen işini sürdürüyor, meslek ahlakını yeniden tarif ediyor. Ama biliyorum, ona bir Alman diye burun kıvıracağız ve verdiği onur savaşını görmeyeceğiz. Olsun, ben üzerime düşeni yapayım da, şu futbolsuz günlerde o Alman'ı size hatırlatayım. Çünkü, ondan alacağımız dersler var."

Bundan üç ya da dört hafta önce Michael Skibbe'nin kovulmaması tamamen kulubün ekonomik çöküşte olduğundan dolayı tazminat korkusu nedeniyledir. Dahası Mustafa Denizli gibi pek çok isim yedeklerde oturanların kalitesinden bahsediyor, puanını az görüyor, iki galibiyet fazla alsa ligin lideri olabilecek durumdaki takımın..

Kris Boyd'a 45 dakika zor dayanıldı, Burhan Eşer'i de bugün gördük.. Alper Potuk, Veysel Sarı gibi yıldızları görebildiğimiz gibi. Bu takımın her şeye rağmen forveti yok. Batuhan'a disiplin kazandırıp her maç çıkarsa ilk dördü zorlar kesinlikle. Merkez forvetsizlik hücumdaki uyumsuzluğu da doğuruyor ve fakat son dönemde gördük ki savunma ve mücadele oldukça iyi.

Es-es taraftarı da sahiplenmeye başladı ve onlar isterse her şey çok başka olur. Bakın Dede'yi nasıl bırakmıyor birazdan..

Hiç yorum yok: