5 Aralık 2011

FİFA Ballon D'or 2011!



Son üçe bu sefer Barça bir Real Madrid'li almış arasına. Ronaldo burasını her bakımdan hak etti. Keza Xavi de.. Messi'nin olmadığı bir yarışmayı Ronaldo dahi kabul etmez. Güzel bir üçlü.

Burada sıkıntı baz alınacak kriterlerin ne olması gerektiği konusunda. Lig şampiyonlukları ve Şampiyonlar Liginin yanı sıra Milli takım da önemli. Ronaldo ve Messi milli takımdan kaybediyor ve fakat takımı adına yaptıkları konusunda Xavi'nin bir adım önünde. Toplamda Messi ve Ronaldo turnuvasız geçen sezonun arkasından sadece eleme gruplarındaki performans ve elbette lig-şampitonlar ligi..

el clasico'ların sonucu belirleyecektir buradaki birinciyi.. İnsan Xavi'nin kazanmasını istiyor. Almadığı kupa kalmadı - diğerlerinin var- ve toplamda sonlarına doğru geliyor futbol kariyenin ve böyle bir ödül eksik olmamalı.. Kim hak etmediğini söyleyebilir ki ?

2 yorum:

a-town dedi ki...

sonuç zaten belli değil mi? 4 kulvarda toplam 6 el clasico oynanmış. messi 6 gol atmış ronaldo 3. 4 kulvardan 3'ünü barça kazanmış. ödül messi'nin de 2. kim olur onu bilmiyorum.

Borges dedi ki...

2011 yılını baz alırsak -ki öyle- sonuç belli sanırım.