10 Aralık 2011

Real Madrid - Barcelona!



Benim favorim Barcelona. Lakin..

Real Madrid bu sene inanılmazı başarıyor ve bu yüzden de "bugüne kadar ne oynadıysak o gün de onu oynayacağız" diye cümle kurabiliyor Mourinho. 2008'den bu yana ilk defa el clasico öncesi bu kadar rahat zira yense de yenilse de liderliği değişmiş olmayacak. Bunun yanı sıra Xavi'nin de üzerinde durduğu gibi son dört yıl içerisinde ilk defa form olarak Real rakibi Barça'nın  önünde. 21 Eylül'deki golsüz berabere kaldığı Santander maçından bu yana oynadığı 15 lig maçını da 57 gol atıp 9 gol yiyerek kazanan bir takım olacak sahada. Evinde bu sezon lig,kupa, şampiyonlar ligi olmak üzere hiçbir şekilde kaybetmeyen Mourinho takımı.

Jose Mourinho Porto'da ilk yılında UEFA kupası dahil içerisinde olduğu bütün yarışmaları kazanıp zirve yapar iken Chelsea'de de ilk yılında üç kupayı birden götürdü. Porto'da kupayı alamasa da şampiyonlar liginiğ alarak zirvedeki yerini sağlamlaştırır iken Chelsea'de düşüşe geçti. İnter'de ise lig şampiyonluğu ile kapattığı ilk sezonunun ardından ikinci sene üç kupayı birden aldı. Porto her sezon maksimuma ulaşır iken Chelsea'de düşüş, İnter'de zirveye yürüyüş vardı Mourinho'nun  ikinci senelerinde. Real Madrid'de ise tam anlamıyla vites yükselmiş durumda.

Rakibine göre bence Real'n en önemli avantajı el clasico galibiyetinden tutun da herhangi bir kupa alma heyecanına kadar motivasyonun ve kazanma hırsının  çok çok fazla olması. İçeride ve dışarıda aynı şekilde güçlü Madrid.  Maç başına 3.5 gol oranıyla oynuyor ki fizik olarak Barça'dan çok daha iyi. Dahası ufak tefek dokunuşlar olsa da kadro istikrarı bakımından da Barça'nın önünde zira Guardiola bu sezon on beş maça on beş farklı on bir çıkarmak durumunda kaldı ve bu da pas futbolunu zedeledi.

Bunun yanı sıra Barça'da ise motivasyon yitimi söz konusu. Yeni transferlerin sakatlıkları bir yana sezon başı Messi ile Villa arasında yaşanılan soyunma odası kavgası da aynı şekilde sorun. Evinde her şeye rağmen krallığını sürdüren Barça özellikle deplasmanlarda kayıp. Alınması gereken 18 puanın 9'undan vazgeçmek zorunda kaldılar. Takım ruhu, fizik, başarıyı isteme ve hatta performans olarak Ronaldo-Messi kıyasında dahi gerideler. Son yıllarda sürekli kazanan olmasının getirdiği bir özgüven hariç neredeyse her konuda Real'in arkasında kalıyorlar.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen avantajı böylesine güçlü olan Real'in üstelik evinde defansif bir strateji benimseyemeyecek olmasıdır. Diğer bütün maçların aksine ilk defa favori olarak gösterilmediği bir maça hazırlanmak yeterince motive edicidir.

Şimdi konuşma sırası artık onlarda..

10 Aralık 2011 23:00 NTV SPOR Real Madrid-Barcelona!

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Açıkcası benim favorim Real Madrid. Fakat atlanmaması gereken bir durum var Barça yenilirse puan farkı çok açılacak. Buna izin verirler mi benim kafamı çok kurcalıyor. Sonuçta ne M.United ne Chelsea bugünkü rakip Barça.

Celal Abbas dedi ki...

Geçen yılki maçların aksine bugünkü maç bence muhteşem olacak. Geçen yıl real madrid barcaya karşı sertliğin ön planda olduğu maçlar oynamıştı. şimdi Favori real madrid. Real madrid kazandığı sükseyi barcaya karşı geçen yılki sertlikle durdurarak değil bu yıl kendi oyununu oynayarak göstermek isteyecektir. Üstelik barcanın oyununda düşüş varken. morunhio bu düşüşü gereksiz sertlik gibi bir bahane arkasına sığınacak bir bahaneyi barcelonaya vermeden kendi topunu oynayarak barcelonayı yenmek isteyecektir. bu demek değildirki defans güvenliğini arka plana atacak.

Müthiş bir maç bekliyorum. Çok gollü müthiş bir maç. Barca geride kapanarak oynamayı zaten beceremiyor ve sevmiyor.

Geçen yılki barca real madrid serileri yüzünden pep guordiola olumsuz taktik değişikliğe gitti ve takımın taktiğini ileride çok çoğalmayan garip bir sisteme dönüştürdü. Bu seferki maç tekrar barcanın taktik olarak yükselişe geçeceği bir maç olacak. Bu sezonki Muhteşem barcanın taktiğindeki yükseliş maçı bu maç olacak.

Devil dedi ki...

Hocam bizim Nuri 18'de bile yok bu konu hakkında sizin görüşünüzü merak ediyorum