20 Kasım 2007

Ingiltere Hirvatistan Maci

Baba dedim, italya'yi yenecek bu takim, onun üzerine oyna.. "hadi len" dedi. Nerde babanin bankosu var onun üzerine süpriz gelistirirsin.. Velhasil babam benim buyuk takimlari sever, ben kücük takimlari. Babam güclüden yanadir, güclü olmami ister, ben onun anladigi sekilde ne güclü olabildim, ne de güclüden yana ..Kisacasi babam kapitalist degerler üzerine kimligini insa eder ben de onun aksi yönünde ne varsa toplar eder bir yerlerime sokustururum.. Babaya inat degil, babam'a ragmen..



Hirvatistan milli futbol takimi Euro 2008 ve gelecek turnuvalarda sürpriz adayim. 1998 yilinda sürpriz bir sekilde dünya ücüncüsü olan takimdan kalma Bilic milli takimin basina kranjar'in yerine getirildi. Akabinde italya'yi yenerek Livorno'dan Italya milli takimina gecis yapan Donadoni'ye hos geldin(m) selami cakti.

Genc yildiz adayi futbolcularla gereginden fazla ilgili oldugumdan dolayi Hirvatistan Milli takimi ile hasir nesir olduk son dönemlerde. Eduardo, Dinamo zagrepte tuhaf bir cikis yakalar iken herkesin göz bebegi Modric "yildiz adayiyim" ben diye ortalarda gezinir iken Corluka'si defanstan kafayi uzatir ve gidecegi premiere ligine kendisinden önceayak basmis olan Niko Kranjar'i kadrosunda tutar iken.. velhasil cougunlugu 25 yasin altinda olan onlarca yetenek barindirir iken bu takima kayitsiz kalamazdik..

Grup lideri olarak ingiltereye dogru ucuyorlar. Bilic, her bakimdan siradisi bir antrenör. 37 yasinda henüz. Daha bizden, daha bi bizim dönemin cocugu. Tek basina hirvatlara destek olduracak nitelikte karakter sahibi. Israil'in Rusya karsisinda aldigi galibiyet ile kendilerine örnek oldugunu söylüyor ve ingiltere'ye kazanmak icin gideceklerini beyan ediyordu. Michael Owen'in beklenilmeyen sakatligi ve ayni zamanda hali hazirda sakat olan Rooney ve Ferdinand'dan yoksun kadrosu ile ingilterenin isi zor. Tottenham'in bu senebasi az biraz para sacarak transfer ettigi Bent'i kadroya cagrdi Owen'in yerine.

Tek tek isimlere baktiginiz takdirde her Dünya ve Avrupa sampiyonasinin favorisidir ingilizler. Lanet futbollari, orta sahasiz, yaraticiliktan yoksun oyun sistemleri yüzünden uzun zamandir basariya hasret.. Nerden baksam sevemedigim bir takim ingiltere milli takimi. bu nefretin kaynagi popülerlik ve güclü olana karsi zayifi koruma degil kesinlikle. Herkesin aksine David Beckham'in iyi bir futbolcu oldugunu ve ayni zamanda pek cok futbolcudan cok daha sevimli bir karakteri oldugunu düsünürüm. Biraz daha ileriye giderek popülaritesinin varolan yetenegini gizledigini, futbolcu olarak madrid'in döküldügü dönemde Zidane ile ayakta kalan iki isimden birisi olduguna inanirim.

Imdi, Ingiltere adina ölüm kalim maci. hirvatistan icin en fazla "prestij" ve ayni zamanda fair play ruhu adina mücadele.. Ruslarin titrek gözleri üzerinde.. Ne oLur bu mac ?

Hirvatlar yenilmez derim.

Hiç yorum yok: