15 Şubat 2008

Bayer Leverkusen Maci Üzerine




"Bunu içime sindiremiyorum. Tam 80 dakika ne zaman gireceğim diye bekledim. Bu maça olan hırsımı herkes biliyordu. Kendimi günlerce Leverkusen’e hazırladım. G.Saray takımına fayda sağlamak isterken, maçı ancak kenardan ısınarak izleyebildim. Gerçekten çok yazık. Ben 83.dakikada oyuna girecek futbolcu değilim"

Lincoln boyle buyurmus.

Leverkusen macinin tek ve buyuk hatasi Lincoln'un sahada olmamasidir. Eksik olan gol ve biraz olsun baskiya oranla cok daha az pozisyon olmasi ve hepsi.

Her iki teknik adam da korktu. Skibbe cok fazla korkmus, etkilenmis ya da her neyse. Oynamadi Leverkusen.. bekledi rakibi üzerine gelsin. Boyle bir takim beklemiyordum Carsamba aksami.. Ama oldu, geldi boyle önünüze cöreklendi. Öncelikle sunu belirteyim. Su en formda halinde iken soyleyeyim: Ayagi kirik Lincoln, on asist bes gol ile oynayan Baris Özbek'e her daim tercihimdir.

Baris Özbek süper, muhtesem diyorlar. Bence degil. Bugünkü Ayhanin biraz genci ve bir sinif asagisinda yer alir kategorizasyona soktugunuz vakit.. Bir gram da yetenek barindirmayan daha cok alt yapisinin saglamligi ve dinamizmi, caliskanligi ile sahada kendisine yer bulan futbolcu. Saygim sonsuz, hakediyor formayi ama ben televizyon basina Baris Özbek ve benzerlerini seyretmek icin gecmiyorum isin asli.. Cok da adil degilim..

Baskili oynuyormusuz, top daha cok bizde kaliyormus..

Dogrudur. velakin Leverkusen macinda hatirladigim net üc tane pozisyon var, baslamadan rakibe kaptirarak bitirdigi.. Ayni zamanda kendisini yere atisi vardi ki DSF kanali spikeri kendisine gelemedi üzerine itiraz eden Baris Özbek'i görünce..

Lincoln bu macta ne olursa olsun oynamaliydi.. Böyle konsantre olmus bir adami oynatmamak da pek dogru degil. Kondüsyon bakimindan yerlerde gezindigi zaman dahi ilkonbir oynuyordu sakatlanmadan az biraz önce.. Simdi ise öyle degil..Sonradan girdigi macta üc tane tam saha depar atti, azimli ve hirsliydi. Oynardi .. "bence".

Leverkusen maci cok güzeldi gibi inanilmaz yorumlar peydah oluyor basinda. Oysa üzerinize gelmeyen bir rakip karsisinda Ümit Karan ve Hakan Sükür'ün birer pozisyonu haric - cok netti ama bunlar- aman aman bir üretkenlik yoktu sahada. Olmasi da mümkün degil, tek basina Arda Turan var yaratici Orta Saha..

Arda Turan, yine bu basinin yüzde doksan besinin papagan misali tekrarladigi gibi kondüsyon sorunu olan futbolcu degil. Gereginden fazla kosuyor sahada. Istatistiklere vurdugunuzda Topal'in hemen arkasinda yer aliyor.. Dolayisla erken bitiyor pili. Eskiden altmis bes dedi mi biterdi ,simdi yetmisbeslere cikardi.. Baska bir acidan o kadar cok yoruluyor ki kosmaktan, presden, baskidan, ayagina top geldigi vakit savruk bir sekilde pas atiyor, yapabilecegi, becerisi olan calimlari atamiyor.. Velhasil, Mücadele gücünü takdir etsem de yetenegini göstermekten alikoyan yorgunlugu getirdigi icin sakinmasi gerekir gereginden fazla "mücadeleden". Misal Baris Özbek hic durmadan doksan dakika kosmasi gerekiyor, baska türlü takima aman aman katki saglamayacaktir, sonu da bana göre Cihan Haspolatlidan farkli olmayacaktir kosmayi kestigi vakit..

Godfather kareografisi muhtesemdi.. Basta düsünen,eden,eyleyen herkese tesekkür.. Farkliligi yasattilar bizlere.. Herseyiyle muhtesemdi.

Genel kaninin aksine boyle durgun ve oynamayan bir takim karsisinda olmasi gerekenden daha az pozisyona girmis bir takim ve ayni zamanda oynatilmasi gereken bir Lincoln oldugunu düsünüyorum.. Oradaki mac icin ne desek yalan olur, zira nasil bir Leverkusen olacagi mechul.. Mesele Leverkusen'in Galatasarayi nasil gördügüdür..

Söyle ki bu takim kendisinden kucuk ya da esit seviyede olanlari Bundesligada dagitmistir.. Evinde veya Deplasman, hemen hepsini yenmistir. oyle istikrarli bir sekilde oynamis ki bunu Bayern ya da Bremen dahi basaramamistir.. Velakin buyuk takimlairn hemen hepsine de kaybetmistir. Kimligi ve Karakteri yok, cok cok buyuk futbolculari yok, Barbarez var, velakin o Hamburglu aslinda.. Schneider sakatliklardan dolayi ancak takimla beraber.. Geriye kalanlar da yeni transfer ve yirmili yaslardaki oyuncular.. Voroninden, Berabtovuna, Ballackindan Luciosuna kadar, her sene buyuk futbolculairni vermis bir klube..

Bir Hakan Sükür önemlidir, her bakimdan.. Bugün Galatasaray Feldkamp'in arkasini düsünüyor, bence hic düsünmesin, koysun Hakan Sükür'ü oraya.. Kizsaniz da gercek bu. Yapabilir bu isi.. Eskiden bunun esprisine gülerdik yarim saat, simdi bu adam bu isi becerebilir diyorum..

Hiç yorum yok: