11 Şubat 2008

Bayern München Werder Bremen Maci #2



Bu maci seyrettim,Dortmund-Schalke macini bir baska bahara dedik.. Konferans seklinde seyretmek de keyfli ama bir maci doksan dakika tüm yanlariyla izlemek daha iyi. her iki mactan da ortalama keyf almaktansa bir macin tadina varmak istedik.. Ve ben hala "konferans" seklinde mac izleme, tüm maclarin naklen yayininin neden gerceklesmedigini anlayabilmis degilim, bilen varsa bildirsin kendisini. Almanyada da Bayern ve hatta Bremen ile diger klupler arasinda fark oldukca büyük.. son 20 yilda 26 kupa kaldirmis bu ikisi.. Yine de Sadece Bayern'in ya da Bremen,Schalke Dortmund'un maclarini vermek gibi absürdlük peydah olmuyor bu ülkede Her mac ayni öneme sahip ve ona göre düzenleme mümkün. Premiere Kanalina para veren insanoglu her maci doksan dakika canli canli izleyebilme hakkina sahip.. Olmasi gerektigi gibi..

Maca dönersek, Berabere bitti mac. 1-1. Baskili oynayan taraf Bayern München idi. Mac icerisinde Ribery'nin yoklugunu hissetti takim. Her seyi halletse de yaraticilik konusunda sorun yasadi. Kapanan Bremen karsisinda baski kurmasina ragmen "aman aman" pozisyon da bulabilmis degildi. Klose kötü günündeydi, Ze Roberto parmak isirtan bir performans ortaya koydu. Sol bek olarak tanidigimiz adamin defansiv orta sahadaki basarisi, Ikili mücadelelerdeki etkinligi göz kamastirici. Orta Sahanin hemen her yerinde oynayabilir.. Keza Defansiv orta saha olan De Michelis'in defansin göbegindeki performansi da beklenilmeyen idi sezon basi. Ismael bu surpriz gelisme sonucu kadro disi kaldi ve Hannover yolunu tuttu devre arasi. Hamit macta etkin ve belirleyici bir rol üstlendi. Ribery'nin yoklugunda ve Schweinsteiger'in etkisizliginde tüm yük onun üzerindeydi.. Toplamda iyi bir mac cikardi diyebiliriz..

Bremen, eksik idi her zamanki gibi. Naldo cezali, Sanogo Afrika Kupasinda ve bu ikisinden de önemli olan "Frings" sakat.. Buna ragmen mac boyunca orta sahada basti.. Forvetlerin her ikisi de -Rosenberg ve Harnik- formsuz olsa da Rosenberg'un güzel asistigini cabuklugu ve teknigi ile gole cevirip bir sifir öne gecti diegolari ile.. Maca genc Harnik yerine Mesut Özil ile baslamak daha iyi olurdu.. Son yarim saatte her iki klup de genc yeteneklerini oyuna soktular.. Bremen Mesut Özil'i, Bayern Toni Kroos'u. Hem Özil hem de Kroos topla az bulussalar da etkili oldular kisa süre icerisinde. Schweinsteiger ve Harnik'ten daha faydalilydilar.. Mesut Özil'in sahadaki durusu, kendine olan güveni.. Daha on gün önce transfer oldugu klupte kimin topu nereye atmasi gerektigine karisacak kadar oyun kuruculugu benimsemesi, asaleti görülmeye degerdi. Cok süper yetenek oldugu icin degil, ne yaptigini bilen tavri ve kendine güveni ile bir yerlere gelecektir kesinlikle. Ileriki on yilda Toni Kroos ile beraber malasef alman milli takimin kilit ve degismez ikilisinden birisi olacaktir.. Her seyiyle "Play Maker".

Mertesacker Bremen'in etkili isimlerinden oldu. yaklasik iki metre olan boyu ile Klose-Toni ikilisine nefes aldirmaz iken ikili mücadeleki "bilinen" basarisi yüklenen Bayern'i durduran etkenlerendi.

Toni penalti kacirdi. Kaos icerisinde kaleci tarafindan pozisyon geregi düsürülen Toni, nedendir bilmem penaltiyi atmaya calisinca beraberligi yakalam sansini tepmis oldu. Sonrasinda Hamit'in caliskanligi sonucu kaptigi top ile baslattigi atakta Ze Roberto'ya yaptigi asist ile biraz olsun affetirse de devre arasi yorumculugunda Beckenbauer'in ironisinden kacamadi.. Klose'nin formsuzlugu üzerine yorum yapmasi beklenen Beckenbauer'in klose taniminda "yerden iyi, havadan iyi, penalti atabiliyor" gibi hafif dokundurma da söz konusuydu..

Aslinda Toni bir gol daha atti, ofsayt gerekcesi ile sayilmadi. yüzde yüz gol ve ofsayt ile alakasi yoktu.. Toni , Baumann ile ayni cizgideydi.. Gecen hafta yapilan haksizligi bu hafta bir baska "haksizlik" ile örtme cabasi sanirim bizim ülkeye ait bir hesaplasma bicimi degil, Hoeness de yine bunun üzerinden polemige yelken acti..
velakin Hakem bu.. Gecen hafta Bremen'i yakti, bu hafta da biraz olsun Bayern'in canini acitti..

Toplamda Bayern'de sorun var. Etkisizlik.. Durgun. Kimin ne yapacagi az cok kestirilebiliyor, farkli varyasyonlari göremiyoruz.. Bremen Macinda özellikle kötü olan bir baska isim Wili Sagnol'du. Kanat organizasyonu tek basina Ribery misali adam gecip orta yapmaktan ibaret degil, Hamit'i yalniz birakti cokca zaman... Daha erken oyundan cikarilabilirdi.. Hamit'i beke cekip sosa'yi soktu Hitzfeld. Velakin toplamda bu degisiklik pek bir farklilik yaratmadi, zaman yetmedi.. Lahm da keza Bayern'in diger etkisiz beki. Marcell Jansen iyilestigi vakit forma sansi gercekten zor.. Üzerine RIbery'nin yoklugu ve Klose'nin son dönemdeki etkisizligi.. Son on bundesliga macinda bir golü var sadece.. Hitzfeld onun icin daha cok golü düsünüyor ve biraz kendisini salmis bir hali var, kisa zamanda bize daha cok katki saglamasi icin harekete gecmesi gerek gibi bir yorum yapmisti.. haklidir da..

Bremen'de ise kadro sikintisi söz konusu. Borowski transfer oldu, kendisini sakatlamamak adina mücadele gücünden vazgececektir, Frings sakatlandi.. Diego tek basina kaliyor cokca zaman.. Sanogo yok, Klasnic sansini iyi kullanamadi ve diger iki forvet de ahim sahim degil su an icin. Almeida da sakat.. Cezalilar,Sakatlar ve baska bir klup ile anlasmis olanlari cikardigin zaman geriye cok bir sey kalmiyor.. Etkili bir oyun oynayamadilar velakin savastilar.. durdurmak üzerine kuruluydu oyun felsefesi.. Yer yer baski kurdugu zaman diego ile sinirli kaldi her sey.. Mesut Özil Diego'nun yedegi degil derken sanirim hakliydi Allofs.. Zira tek basina kalan Diego oyunu mu kursun, ileride gol mü atsin, forvetlerin arkasinda mi oynasin ? Hepsini birden yapmaya calisti Bayern macinda.. Oyunu kurdu, Forvetimsi oyun yapisi ile gol buldu ve ayni zamanda ataklari kesmek adina kosup da durdu.. Mesut Özil bu acidan cok yerinde bir transfer..

Velhasil savasan iki takim vardi sahada.. Olmayan futbolculardan dolayi daha az pozisyon üretilmese de keyfli bir doksan dakikaydi..

Hiç yorum yok: