25 Şubat 2008

Gecen Hafta Bundesliga #3



BOCHUM - HANNOVER 2:1
LEVERKUSEN - SCHALKE 1:0
FRANKFURT - BREMEN 1:0
WOLFSBURG - HERTHA 0:0
STUTTGART - KARLSRUHE 3:1
DORTMUND - ROSTOCK 1:0
BIELEFELD - DUISBURG 0:2
BAYERN - HAMBURG 1:1
NüRNBERG - COTTBUS 1:1

Bochum cuma günü oynanan macta Hannover'i yendi. Hannover kötüsü gidisine dur diyememekte ve galibiyet yüzü göremedigi besinci maci. Sestak, her bakimdan Bochum'un yildizi. Kanatvari oynuyor velakin golcü de cok. Bochum evinde oynadigi zaman ona Frankfurt kadar güveniyoruz artik.. Sezon basindan beri atak futbol oynuyorlar ve özellikle evinde son derece tehlikeli.. Karlsruhe ile beraber bu yilin sürprizlerinden..

Leverkusen zor da olsa aldi maci. Macin adami istikrarin sembolü olmus durumunda olan Manuel Friedrich.. Biraz da sans bu macta ondan yanaydi. Elle oynamasini "kasti" olarak yorumlamadi hakem ve olasi bir penaltiya sebebiyet vermekten kurtuldu ve ayni zamanda galibiyet golünün asistini verdi.. Schalke, aslinda iyi bir takim kurdu bu sezon. Denge yok sadece.. Fazla genc buluyorum ben takimi, olgun degiller.. Daginiklik söz konusu.. Takimi sirtlayacak liderlerinden, "agabeylerinden" yoksunlar gibi.. Eger ki israr ederlerse gelecek yillarda sampiyon dahi olabilirler, altyapi ve pek cok temel atilmis durumda.. Her sonuca gebedir Schalke'nin oyunu.

Olayli maclardan bir tanesi Frankfurt - Bremen maci. Amanitidis yine atti.. Frankfurt'un evinde galip gelmesi cok da sasirtici degil.. Cok güclü evinde velakin bu galibiyet biraz baska. Diego'nun yunan krygos'un provake etmesine dayanamayip omuzu koymasiyla takimini on kisi birakiyor. Takim on kisi ve ayni zamanda en önemli adami yok. Buna ragmen bastiran, eden Bremendi yine.. Özellikle ikinci yari kalecilerinin de güzel performansi ile Frankfurt galibiyeti korumayi basarbildi ve haliyle Nikolov haftanin ilk onbirinde.. Mactan ziyade kirmizi kart konusuldu.. Diego ikili mucadele sonrasin kendisini yerde bulunca Van Bommel ile baslayan kendisini en cok yere atan oyuncu geyiginden etkilenmis olacak ki yunan defans oyuncusu "ayaga kalk" dercesine hareket yapti, sonra yedi omuzu.. Mactan sonra Diego kendisinin provake edildigini ve ingilizce "stand up, fuck you" dedigini soyledi. Bir baska acidan yunan oyuncu ne almanca bilir ne ingilizce, bu yüzden ropotaj filan hak getire....

Istikrali bir sekilde cikisa gececek dedigim iki takim: Hertha ve Wolfburg.. Kazanani olmayan bir mac olsa da Hertha'nin daha baskili oynadigini belirtelim.. Raffael formda olmasina ragmen kacirdi cok..

Haftanin diger futbolundan ziyade icerisinde yasadigi gerilimlerden dolayi konusulan diger maci Stutgart ve Karlsruhe.. Stutgart yendi. Mario Gomez yine atti. Mac icerisinde Franz ile girdigi ikili mücadelelerden dolayi isyan etti ve mac sonrasi Karlsruheli defans oyuncusu hakkinda pek de hos seyler soylemedi. Kisaca bizim de pek yabanci olmadigimiz "ar$lok" dedi.. DSF kanalina konuk oldu Franz abimiz.. Ismail Güldürenin alman versiyonu mac icerisinde agresiv oldugunu ve oyunun bir parcasi oldugunu dile getirdi. Gomez'in bu hos olmayan aciklamasi sonrasi internet sitesinden yaptigi özürü kabul ettigini ve bunlarin olagan oldugunu belirtti. Federasyon da beyanati inceleyeceklerini, ve para cezasinin olasi oldugunu belirtti.. Hepsini bosverin, Gomez cok formda ve bu sene almanyanin ilk on birinde boyle giderse Klose'yi kesecektir.. Hajnal golünü atti ve besinci sari kartini gördü. Güney bati derbisidir bunun adi ve gerilimsiz gecmesi de mümkün degil aslinda. Sonuna kadar direndi Karlsruhe.. Iyi bir mac oldu diyebilirim...

Dortmund son haftalarin cikista olan takimini Jokeri ile yendi. Klimowicz. alti gol atti -yanilabilirim- ama hemen hepsi sonradan girerek.. Devre arasi transfer ettigi sag bek Rukavinanin asisti golden de önemliydi aslinda.. Petric muhtesem oynamaya devam ediyor. Eduardo ile yikilan moralleri Olic ve Petric'in muhtesem formu ile az biraz cilalayabilir Hirvatistan.. Ki o adam en sevdigim, en cok mercek altina aldigimdi, görüntülerine bugün bile bakamiyorum..

Duisburg yendi Bielefeld'i. Yeni ailton diyorlar I$aku icin.. Taklalari da nani'yi aratmayacak sekilde.. Duisburg iyi oynuyordu zaten ve aksine Bielefeld Hannover gibi pek de iyi bir döneminde degil. Hannover, kaliteli teknik adami nedeniyle kisa sürede düzelir de Bielefeld icin ayni seyi söyleyemiyoruz..

Hamburg'un en sevdigi en zorlu maci. Bayern Arenada üc kez yenilmistir, ikisi Hamburg'a. Bilir misiniz bilmem, Sifiricidir Hamburg. Önce sifiri garanti altina alir, atarsa atar, atamazsa kalir ama sifir her daim cebindedir Stevens'in.. Oynamadi hic. Lucio'nun inanilmaz bir hatasini gole cevirdi ikinci yarinin bir baska yilditi Olic.. Hamit etkiliydi, Umit Özat misali pisburun orta sovu yapti öncesinde iki kez kafasina getirip filelere gönderttigi Toni'ye.. Toni biraz sansizdi ama formdaydi. iyi oynadi.. Ribery isindi, isindi ve girdi, dört kisi arasindan cikariverdi Ze Roberto'ya ve beraberlik golü.. Ama bu hafta sakin, olaysiz gecen bir mac olmasi pek de mümkün degil. Van Bommel son saniyede sari kart gördü. bu onun besinci sari karti oluyordu ve haftaya Schalke macinda yer alamamasina neden oluyordu, belki bundan belki baska baska nedenlerden olsa gerek bizim milli takimda olay yaratan Emrenin hareketini hakeme cekti ve Kirmizi kart.. kac mac ceza alir bilemiyoruz..

Nürberg.. Yeni hocasi ilk Bundesliga golünü gördü velakin galibiyetini pek görecek gibi degil..

Ikinci Bundesliga ve yazamadigim onlarca ayrinti var aslinda.. Dagilmis halde futbola tutunmaya calisiyorum, velakin..

1 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

Güzel bir özet olmuş, Ailton'u da yine şutlamışlar sanırım.

Arşlok ve şayze de benim çocukluğumun renklerinden biridir. Öğrendiğimiz ilk Almanca kelimeler, kuzen yok mu o kuzen :)