14 Kasım 2008

Bundesliga: Teknik Adamlarin Kovulma Orani.!

Bojan Prasnikar (Energie Cottbus)


Sezon Basi:1/7

5.Hafta sonrasi: 1/4

6.Hafta Sonrasi:1/6

8.Hafta Sonrasi:1/5.5

13.hafta Sonrasi:1/4

Bundesliganin en zayif halkasidir. Daha ben lig baslamadan ligden düser dedigim takimdir. Nedeni de kadro zayifligi, birinci Bundesligayi aslinda her bakimdan kaldiramamasidir.. Baska acidan ikinci Bundesliga da dar geliyor bunlara.. Ama simdiden söyleyeyim bir daha düserse eger bir on yil kalacaktir Energie Cottbus.. Merkel bile kurtaramayacaktir.. Teknik adamin ise kabahati cok yoktur.. Benim ve hemen herkesin ikinci kovulacak teknik adam olarak baktigi isimdir..
Dieter Hecking (Hannover 96)


Sezon Basi:1/10

5.Hafta sonrasi:1/5

6.Hafta sonrasi: 1/8

8.Hafta Sonrasi:1/8

13.Hafta Öncesi:1/5

Hecking iyi bir teknik adamdir. Aachen'da iken Aacheni birinci lige cikarip ilk sekiz haftada da cok hos sonuclar alarak yükselir iken birakip Hannover'in basina gecti. Ve fakat biraz orta siradaki yerini garanti ederin disina cikamadi.. Küme düsmeyecek belki ama daha fazlasi da yok.. Sezona da cok iyi baslamadi, bir ara toparlanir gibi olup Bayerni de götürdü arada ve fakat Hoffenheim ile inise gecti tekrar.. Özellikle Enke'nin sakatligi alt-üst etti hesaplari... Bana göre yeri garanti olsa da bu sene kötü. Kovulursa da sürpriz addetmem..

Michael Frontzeck (Arminia Bielefeld)


Sezon basi: 1/7

5.Hafta sonrasi 1/ 9

6.hafta sonrasi: 1/ 12

8.hafta sonrasi: 1/ 7

13.Hafta öncesi : 1/ 5

Armina bu adami özellikle gecen sene cok cok cok kötü olmasina ragmen kovmadi. Herkes kovulmasini beklerken sahip cikti hocasina. O dönem küme düsmeye oynayan misal Nürnberg kovdu hocasini.. Velhasil hocasina sahip cikan Armina hakli cikti ve kazandi. Istikrardir dedi.. Bence lige de fena baslamadi.. Kadro cok iyi degil. Wisniyarek'in disinda takimi sirtlayacak oyuncu yok.. o da ha bire atiyor da atiyor anasini satim. Velhasil gecen seneki basarisinin gölgesinde kovmayacaktir hocasini Armina.. en azindan bir süre daha..

Edmund Becker (Karlsruher SC)


Sezonun basinda: 1/8.

5.Haftada: 1/6.

6.haftada:1/ 8.

8.Haftada:1/ 8

13.Hafta öncesi: 1 /6.

Kovulabilir ihtimali sezon basi dahi vardi cünkü takimin cok önemli adamlarini satmislardi.. Macar Hajnal'i dortmund'a verdi, Kaptanlari defansin bel kemigi Eggiman da gitti filan.. Ama iste Bu bire alti oran biraz fazla gibi..


Marcel Koller (VfL Bochum)


Sezon Basi:1/8

5.Hafta sonrasi:1/7

6.Hafta Sonrasi:1/6

8.Hafta Sonrasi:1/8

13.hafta Öncesi:1/6

Podolskiyi kesfeden adama geldik.. Sinan Kaloglunu da kesfetti diyebiliriz buradan bakarsak eger.. Bochum gecen seneki gibi degil.. Özellikle evinde hucum futbolu oynardi ki güclüydü bu sene biraz garipler.. Bence Koller iyi bir hoca olsa da kovulma ihtimali yüksek..

Friedhelm Funkel (Eintracht Frankfurt)


Sezon Basi:1/10

5.Hafta Sonrasi:1/8

6.Hafta Sonrasi:1/4

8.Hafta Sonrasi:1/3

13.hafta Sonrasi:1/8

Su zamana kadar kovmadiysalar, bir daha kovmazlar sanirim bu adami. Frankdurt cok kötü basladi bu sene.. Gecen sene evinde en güclü takimlardan idi. Evinde yenilmesi cok güc bu takimi samaroglani yaptilar sezon basi.. Eksik macini ve akabinde son haftayi da "bir sekilde" galip kapatinca biraz daha takimin basinda kalacak ama kovulacaklar arasindadir bu sene ortasi.. Bana göre elbette. Orana göre durumu iyi.

Armin Veh (VfB Stuttgart)




Sezon Basi:1/14

5.Hafta sonrasi:1/15

6.Hafta Sonrasi:1/14

8.Hafta Sonrasi:1/13

13.hafta Sonrasi:1/9

Iyi bir hoca ve onun derdini kimse anlamiyor. Kadro sikintisi cekiyor. Büyük umutlarla alinan Yildiray yok.. Sakatliklar basinin belasi.. Allahtan gomezi var, atiyor da atiyor, ikiser ücer mübarek.. Kheidra'si filan da iyi durumda, Hitslperger de formunda kurtariyor simdilik.. En kötüsü de Hildebrand'in gidisi oldu. Ne Valencia'ya yaradi ne de Stuttgart'a.. Yanlis transferin babasi budur. Milli dahi olamiyor artik ki Stuttgartdaki kaleci sorunu da bitmiyor.. Lehmann'i sorunu cözsün diye aldilar o daha buyuk bir sorun oldu. Gecen de eleman Helikopterle antrenman sahasina inmis, trafik coktu diye herhal..

Thomas Schaaf (Werder Bremen)



Sezon Basi:1/50

5.Hafta sonrasi:1/25

6.Hafta Sonrasi:1/30

8.Hafta Sonrasi:1/25

13.Hafta Öncesi:1/10

10 yil.. 10 yildir bu adam tartisilmadi hic.. Bir kez olsun gitsin, kalsin muhabbeti yapilmadi. Dolayisla sezon basi yeri en garanti hoca Schaaf idi. Ben hep bekledim, hep umut ettim.. Sorun cikar da yanlislikla Galatasarayin basina gecer diye.. Lincoln'de de bunu gizli gizli umut etmistik oldu burada da olur diye cok bekledim.. Bir kez olsun tartismasi dahi yapilmadi.. Ilk defa bu yil tartismaya acildi görevi.. Oysa olay sadece sportif basari degil. Misal Schalke simdi oyun kurucu ariyor, Lincoln'den sonra kendilerine gelemedi.. Rakitic filan hikaye oldu. 10 milyon euro var diyor Müller.. Ve ekliyor, nerde bizde sans Diego gibi alti milyon euro'ya bu isi kotaracak oyuncu ? Oysa mesele güzelim oyuncu degildi. Schaaf'tir. Bremen 100 milyon euro barajini gectiyse ve kar yapan bir klup olduysa bas sorumlusu Schaaf'tir.. Ikinci Arsene Wenger'dir gözümde.. Mesut Sakat ve soru su anda sudur: Schaaf kimi Mesutlastiracak.. Bir gün bakarsin Galatasarayda görürüm bu adami..

Lucien Favre (Hertha BSC)


Sezon Basi:1/8

5.Hafta sonrasi:1/13

6.Hafta Sonrasi:1/8

8.Hafta Sonrasi:1/13

13.Hafta Öncesi:1/13

Garip takim bu.. Gercekten cok garip bir takim. Yenemeyecegi ve ayni zamanda yenilemeyecegi bir takim yok. Favre isvicrede Sampiyon takimin hocasiydi.. Pek cok transfer de yapmistir hani.. Istikrar denilen zamazingo oldukca uzak Berlin eyaletine.. Falco Götz'den beri kendilerine gelemediler.. Favre icin yorum yapmak en az berlin maci icin skor tahmini yapmak kadar güctür.. Allah bildigi gibi yapsin diyor uzaklasiyorum.

Hans Meyer (Borussia Mönchengladbach)


Sezon Basi:-

5.Hafta sonrasi:-

6.Hafta Sonrasi:-

8.Hafta Sonrasi:-

13.Hafta Öncesi:1/15

Josh Luhukay ilk kovulan oldu Bundesligada.. ve eski hocalari Meyer geldi. Meyer bu sekilde Nürnberg'e gelip muthis isler basarmisti. Ve gecen sene aslinda gitmemesi gereken, yanlis zamanda kovulan isimdi Nürnberg takiminda. Bugün Nürnberg ikinci Bundesligada dahi tutunamiyor.. Meyer iyi isler yapacaktir, gelir gelmez galibiyeti deplasmanda aldi, Marin'i de milli takima yolcu etti. Gladbach'in önü aciktir..


Jürgen Klopp (Borussia Dortmund)


Sezon Basi:1/25

5.Hafta Sonrasi:1/20

6.Hafta Sonrasi:1/33

8.Hafta Sonrasi:1/25

13.Hafta Öncesi:1/15

Bu kadar sevilen bir adam Almanyada cok az vardir. Biraz zor kovulur ama klup de Dortmund hani.. Kovulmayan hoca bulmak zor burada.. istikrarsiz yapisi, ic dengesinin hala oturmamis olmasi en buyuk sorunlari.. Adam gibi bir hocaya en az iki yil verip sabredecekler.. O Sabri Klopp da gösterebilirler sanirim. Klopp cok sevilse ve hatta Bayern icin adi gecse,Hamburg da teklif sumus olsa da hep Mainz disi ne yapacagi soru isaretiydi.. Yorumlari,yorumculugu Ridvan misali super ama iste.. Bu klupten kovulmazsa adresi Bayerndir yaziyorum buraya..

Fred Rutten (FC Schalke 04)



Sezon Basi:1/30

5.Hafta sonrasi:1/30

6.Hafta Sonrasi:1/20

8.Hafta Sonrasi:1/25

13.Hafta Öncesi:1/20

Saglam geldi. Kariyeri "aman aman" degil ama yine de güveniyorlar.. Sampiyonlar Liginden elendi onca transfere ragmen.. Sakatliklar belini büktü. Lideri yok sahada.. Yeni bir lincoln arayisindalar su sira.. Zira Jones da oyuncu dengesizliginden, lincolsuzlukten yakindi. Simdilik suc hep sagin, solun.. Ben fazla ömür bicmiyorum Rutten'e. Nedeni de absürd menajer Müller'dir.

Jürgen Klinsmann (FC Bayern München)



Sezon Basi:1/33

5.Hafta sonrasi:1/15

6.Hafta Sonrasi:1/9

8.Hafta Sonrasi:1/6

13.Hafta Öncesi:1/25

Kalir bu adam. En azindan sezon sonuna kadar.. hicbir sey bilmese o disaridaki motive edici ruh hali yeter.. Bundesliganin Fatih Terim'idir.. Ve her zaman Motivasyon taktigi yener.. 2+2 =4.

Bruno Labadia(Bayer Leverkusen)


Sezon Basi:1/16

5.Hafta sonrasi:1/25

6.Hafta Sonrasi:1/28

8.Hafta Sonrasi:1/25

13.Hafta Öncesi:1/30

Labadia ha düsüse gececek, ha derken birinci devreyi bitiriyor ki su ana kadar Leverkusenin oynadigi futbol muhtesem. Ama su da kesin ki super bir kadroya sahip. Voller bu isi gercekten cok iyi biliyor. Totti'nin de dedigi gibi belki o Roma'da kalmaliydi.. Leverkusen ve Hoffenheim bugün iki muhtesem kadroya sahip takimlar.. ve her ikisinin de yas ortalamasi 24. Bu su demektir: Teknik direktörler iyi bir taktisyen ve teknik adam iseler, cok kolay sekil verecegi muhtesem bir ortama sahiplerdir.. Hiddink'in cok güzel kelamlari vardir bu konu üzerine.. Yani su acidan bakacak oldugumuz zaman Ugur Meleke'nin de üzerinde durdugu gibi belki de Galatasarayin en buyuk handikapidir yasli oyuncular.. Zira genc ve amatör ruha sekil vermek, onlara teknik adamlik yapmak baskadir, varolan yetenekleri idare etmek, sürekli oyunda tutmak cok baska bir alanin icerisindedir gibi.. bu konuda baska bir posta diyerek..

Christoph Daum (1. FC Köln)


Sezon Basi:1/15

5.Hafta sonrasi:1/15

6.Hafta Sonrasi:1/22

8.Hafta Sonrasi:1/20

13.Hafta Öncesi:1/30

30 ne demek 150. Daum'u ancak Mehmet Aurelio'yu klupten gönderenler kovabilir ya da uzaklastirabilirler.. Akli-Selim hicbir insanoglu Daum'u birakmaz,. Gecenlerde eski bir tartisma programini izliyordum,Uli Hoeness ile Daum'un.. Ikisi de inanilmaz gencler filan.. Bayern'in basinda Jupp heynckes oldugu dönem ve o muhtesem Sampiyonluk maci.. O zaman Litbarski diyordu ki bugün dahi 1990 yilinda kovulan Daum'un neden kovuldugunu bilmiyoruz ve hala nedenini merak ediyorum.. Bende aynen..

Daum hicbir yerde basarisiz olmamistir, anormal kosullarin oldugu besiktas haric.. Kovulmaz ancak daha buyuk bir takima gitmek icin takimi birakabilir..

Felix Magath (VfL Wolfsburg)


Sezon Basi:1/28

5.Hafta sonrasi:1/30

6.Hafta Sonrasi:1/30

8.Hafta Sonrasi:1/30

13.Hafta Öncesi:1/30

Adamlar feci bel baglamis durumda Magath'a. Sadece teknik adam degil Sportif direktör sudur budur gibi üc ayri görevi var. Milyon euro aliyor ki fazlasi da isin icerisinde. Gecen sene tarihinin en iyi derecesini aldi Wolfsburg. Lig besinciligi.. Bu sene de transferler.. Kovulma ihtimali en az olangiller..

Martin Jol (Hamburger SV)


Sezon Basi:1/20

5.Hafta sonrasi:1/40

6.Hafta Sonrasi:1/40

8.Hafta Sonrasi:1/40

13.Hafta Öncesi:1/40

Lider de.. 40 da abarti. Param olsa basardim biraz gibi.. Yani biraz sansli da. Öyle maclar aldi ki Hamburg hic haketmedigi halde.. Cok kez arkadan gelip öne gecti ama her daim iyi futbolla degil. Gerek Karlsruhe gerekse de Leverkusen maclarini haketmeden almistir.. Leverkusen evinde fark atacak idi o anlamsiz kirmizi kart olmasa.. Petric'in gelisi ile biraz toparlandi, Olic-Petric ikilisi düzeltiverdi . Neves piyasada yok ve hemen herkesin gözü orada.. Ben de bekliyorum..

Ralf Rangnick (1899 Hoffenheim)


Sezon Basi:1/20

5.Hafta sonrasi:1/40

6.Hafta Sonrasi:1/40

8.Hafta Sonrasi:1/40

13.Hafta Öncesi:1/50

Hopp gecenlerde ölünceye kadar takimin basinda kal, imzala demisti. Dile kolay bölgesel ligden geldiler buraya.. Sampiyonlar Liginde teknik adamlik yapmis Ragnick bölgesel lige gitti. Bence en az Hoffenheim kadar takdiri hakediyor bu adam. Idealist bir görüntüsü var ki severim her daim bu gibi adamlari..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Schaaf iyi hocadir, inkar etmem ama Schaaf Wenger kiyasi, topcu bulma, bulunan topcuyu gelistirme, satma ve kar yapma kiyasinda tam olarak örtüsmemis.

Bundesliga'yi takip eden biri olarak Allofs'un Werder'in Scout ekibinin basinda oldugunu, Almanya ligi haricinde alinan oyuncularin tümünün bizzat Allofs'un eseri oldugunu bilmeniz gerekir...

Borges dedi ki...

Erkut td: Fark oldugu kesin ve allofs'un basarisini tüm almanya konusuyor, hoeness'den sonra en iyi menajer diye ama unutulan bir sey var. Misal Diego.. Bu kesfedilmis bir yetenek degil ki ? Bunu oynatan Schaaf.. Ya da Fritz.. Ya da digerleri.. Hepsinin "yetenek" oldugu asikar ama tutturamamislar hicbir yerde ve Schaaf'in sihirli eli söz konusu. Ya da Ailton.. bunlar kesfedilmis degil kenara birakilmis yeteneklerdir burada devreye Allofs degil Schaaf giriyor ve Wenger ile olan kiyasi da yetenekleri kesfetmek degil oynatabilme basarisi.. Samir Nasri'nin yetenek oldugunu herkes bilirdi ya da Hleb'in gibi.. Saha ici basaridan bahsediyorum ben.. Bremen kimsenin bilmedigi adami alip yildiz yapmiyor ortada olan yildiz gibi durmayan oyunculari parlatiyor..

mondo trasho dedi ki...

borges hocam...
jones "lincoln'ü arıyoruz" lafını ederken rakitiç'e ayıp etmiyor mu?
mesela hakan şükür'ün lincoln varken "hagi'yi arıyoruz" demesi gibi bir ayıp olmaz mı bu?
gerçi lincoln hagi'den 6-7 sene sonra geldi ama meramımı anlatmak için uydururak bunu söyledim.

Borges dedi ki...

mondo trasho: Oyle ilginc demecler veriliyor ki.. Su anda Müller de ayni seyi soyluyor, 10 milyon euro var acil bir oyun kurucu gerek diyor.. Rakitic'in kendisi baska menaceri cok baska diyor.. Kendisi oyun kurucu olabileegini menaceri ise baska görevleri oldugunu.. garip yani ama Jones varolan bir sorunu gündeme getiriyor ki cok haklidir toplamda.. Rakitic yüzde yüz bir on numara olarak algilanmiyor..