7 Nisan 2009

Sampiyonlar Ligi Son Sekiz -1



Maclari konferans olarak izledim. Yani dönüsümlü olarak bir oraya, bir buraya gittim ama bundan sikayetci olmadim zira illa da su maci izleyeyim diyemedim.. Mac sonu da iyi ki böyle bir karar vermisim diyorum zira bazen pisman olabiliyor insan herhangi bir maca doksan dakika ayirmadiginda..

Van Buyten Postunu atar atmaz Premiere'i actim ve gol.. Porto, Christian Rodriquez ile öne geciyordu ve son derece sik bir golle.. Man U icin kötü bir baslangic ama ileride skor degisecektir dedik daha cok.. Güzel atti cocuk derken Valencia'nin yakinlarindaki kasabadan gol sesi geldi..



Daha güzeli vardi orada.. Marcos Senna inanilmaz güzel bir gol atiyordu yakindan ingiliz vatandasi olup yüksek ihtimal ingilterenin kaleci sorununa cözüm getirecek olan Almunia'ya.. Topun dönüsü inanilmazdi. Villarreal golden önce ve sonra Arsenal karsisinda biraz daha üstün bir oyun sergiliyordu.. Arsenal 4-2-3-1 dizilisiyle sahadaydi. Isin ofansif kismi Fabreagas'in sagina aldigi pek de etkili olamayan Walcott ile soluna aldigi ondan daha iyi bir durumda olamayan Nasri ile muhtesem bir gol atsa da bence macin kötülerinden olan en uctaki Adebayor ile durgundu.. O top Adebayor'a ulasamiyordu. Buna karsilik Senna'nin mücadeleci ruhunun yanina Rossi'nin ileride hareketliligi Villarreal'i bir adim daha öne götürüyordu.. Derken bir gol haberi geldi Old Trafforord'dan..



Macin sansizi ve biraz da porto tarafinin kötüsü Bruno Alves'in muhtesem asisti/hatasini gole ceviriyordu Rooney.. Ben derim ki bes yil sonra Rooney efsane olacak iken Christiano Ronaldo'nun ismi bugünkü kadar sik anilmayacaktir.. Mücadeleci ruhu her seye bedel bu adamin ama asil sovunu sonraya sakladi.. Su zaman dilimine kadar Ronaldo'nun ve Vidic'in kafasi haric cok da bir pozisyon bulamadi Man U. bunlar da biri korner'den filan.. Önceden calisilmis ataklarin hicbirisi islemedi bugün sahada.. Park, Ronaldo kadar etkisizdi..



Wenger, takimiyla 200. Avrupa macina cikiyordu.. Bu rakam sanirim bizim kluplerimizin tüm tarihi boyunca yaptigi Avrupa macindan daha yukarida gibi.. Keza Pellegrini de 2004'den beri takimin basinda ve bu da sanirim bir rekor (emin degilim). Böylece iki oturmus takimin teknik adamlarinin mücadelesiydi haliyle gereginden fazla dengeli gecti.. Bakin istatistiklere, birisi birisini birden fazla sayiyla gecmez hicbir konuda.. Bu arada Almunia, sirasiyla


(Müthis bir goldü)

Rossi, Gonzalo,Capdevilla ile carpisinda 27.dakikada yerini Fabiansky'e birakiyordu..(tanirim bu kaleciyi de baska zaman) Keza Gallas da ayni nedenden dolayi erken cikinca Wenger'in ekstra hamle sayisi teke düsüyordu..

Su ilk yari boyunca Adebayor'a top hicbir sekilde ulasmadi.. Ulastigi zamanlar da ofsayt olarak sonlaniverdi atak.. Keza oyunun ofansif anlaminda dagittigi kötü paslarla oyun olarak Arsenal'i cirkinlestirdigi icin tepkimi ceken sevgili Songumuzun yegeni de Rossi'yi durduruyordu sari karti göze alip.. Ve fakat Ibagaza futbolu unutmus gibiydi ve bu frikigi de o kadar kötü kullandi.


Porto'nun ilk yari futbolu inanilmazdi. Kendine güvenmenin saha icerisindeki somut ifadesiydi. Ki bir de su adam.. 22 Yasindaki Hulk.. Macin bana göre yildizi. Kendine güven demis iken topu her aldiginda biraz bekleyip karsida ki -bu bazen Vidic oluyordu- oyuncuyu gecmesi, bunu yaparken tempoyu düsürüp birden hizlanmasi.. inanilmazdi.. Man U eger Bruno Alves ölümcül hata yapmasaydi mümkün degil golü dahi bulamazdi birinci yari.. Ikili mücadelelerinin hemen hepsini kazanan takim Portoydu ama ikinci yari fiziksel düsüs yasadilar ve saldirmaktan vazgectiler.. Buna ragmen macin 70.dakikasinda 15.gol pozisyonunu geride birakiyorlardi ki bu yetmisinci dakikada olusmus rakami Manchester tüm sezon boyunca ne ligde ne Sampiyolar liginde ne de Kupalarda gördü.. O gol gelmeseydi feci üzülürdüm isin acikcasi.. Toplamda deplasmanda Man U'dan daha fazla gol pozisyonuna girmis bir takimdi Porto.. derken



bir baska güzel gol geldi..

Sahanin en kötüsü Cani'yi cikarip kontraya biraz daha uygun vatandasi Fernandez'i aliyordu Villarreal.. Ki O Fernandez daha üc dakikada üc kez topla bulusup Cani'nin ilk yarida yaptigindan fazlasini basariyordu. Su yukaridaki muhtesem gol olmasa macin Adebayor ile en kötü adamiydi belki.. Ama o gol.. Bu yüzden belki sahada tutuluyorlar, müthis bir goldü..

Arsenal, Denilson ve Fabreagas'in birden motive olup orta sahayi ikili paslarla hallac pamugu gibi atmasinin ardindan üstünlügü sagliyordu ve gol de bunun en dogal sonucuydu ama baska bir gol haberi daha geldi diger yakadan..



tevez'in golü degil.. Rooney'in pasi müthisti.. Bu gece gollerin gecesiydi kesinlikle.. Hangisi daha güzel kararsiz kaliyorduk atilan golleri düsündügümüzde.. Haketmemisti kesinlikle ama oyundan düsmüstü Porto.. Man U ikinci yari sahanin hakimiydi ve buna ragmen bu baskiya karsilik gelecek pozisyonlar üretilemiyordu. Park'in kötü oynamasi keza Ronaldo'nun sahada olmamasi yani kanatlarin cöküsü Man U'yu da cökertti.. Rooney denilen adamin cabasi bugün maglubiyeti önledi.. Ulan yine mi son dakika derken beni sevindiren gol geldi..



Haketmisti bu sonucu Porto. Defans yapmadan, kendisine güvenerek, ayakta kalarak ve oynayarak kazanmistir bu beraberligi.. Gece de benim icin oldukca güzel bitiyordu isin acikcasi, futbola ve gollere de doyduk..

1 yorum:

varol döken dedi ki...

oh olsun bize... şu futbolun hayata yaptığını kimse kimseye yapmıyor ya oh olsun... neymiş porto'nun hiç şansı yokmuş, manu kesin finaldeymiş, villareal kimmiş, barca bayern'i ezer geçermiş...

futbolun kendisi büyük bir çalımdır hayata, onun yanında ronaldo, messi nedir ki!

not: bize derken kendimi de kast ettim, aceto'da % 93 manu şıkkını işaretleyenlerden biri de bendim ama en azından villareal berabere demiştim:)