9 Nisan 2009

4 Dakikaligina Bundesliga Sampiyonlugu.!



Daniel Simmes röportajinin sonunu söyle bitirdi: Hayat bu, verir ve alir.!Tersi de mümkün, aldigi gibi verebiliyor da. Ne verdigine ve ne aldigina bagli cok sey.. Hitzfeld, onca basariya ragmen teknik adamliga katlanamiyor artik.. O stresin tüm yila bu sekilde yayilmasina karsi ama kim ona kizabilir ki? 1999 Sampiyonlar Ligi finalinin ardindan kac kisi bu aciya dayanabilir ? O dönemin iki yil öncesi bilmem kac eksik oyuncusu ile deplasmanda dahi devirdigi Ferguson tekrar karsisindaydi.. Macin 89.dakikasina kadar 1-0 önde ve artik Sampiyonlar Ligi kupasini kaldirmak icin son saniyelerin gecmesini bekler iken olan oldu.. Bu aciyi yasamistir Hitzfeld ama Simmes dedi, Hayat bu..

Hayat gercekten buydu ama 2000/01 Bundesliga sezonu en az 1999 kadar inanilmaz bir finale sahne oldu. 1999 Sampiyonlar Ligi finali gibi mucizeler gerceklesti..

Simdi efendim hikayenin dört önemli takimi var. Bayern Münih, son haftaya 3 puan önde Lider giriyor. Schalke, 3 puan geride ama averaji daha iyi. Baska acidan düsme potasinda Stuttgart ile Unterhaching var. Bayern, bir puan dahi alsa Sampiyon oluyor ama son maci Hamburg deplasmani.. Cok zor.. Schalke ise düsmemek icin kendisini yenmek zorunda olan Unterhaching ile evinde oynuyor. Eger ki bir sira önündeki Stuttgart, Frankfurt'a deplasmanda yenilirse ve kendileri Schalke'yi maglup ederse Unterhaching ligde kalabiliyor. Yani Unterhaching kendi macini yenip rakibi Stuttgart'in da yenilmesini bekleyecek ki oldukca ihtimali olan bir durum.. Maclar söyle efendim..

Hamburg - Bayern Münih.. Bayern'in bir puana ihtiyaci var sampiyon olmasi icin.

Schalke- Unterhaching.. Bayern Hamburg'a yenilirse ve Unterhaching'i yenerse sampiyon cünkü averaji cok cok iyi.. Unterhaching Schalke'yi yenerse ligde ancak Frankfurt'un Stuttgart'i yenmesi durumunda kalabiliyor..

Maclar basladi..

Frankfurt ve Unterhaching macin hemen basinda golleri buldular.. Su durumda Bayern Sampiyon ve Unterhaching ligde kaliyor ve hatta Unterhaching, Schalke karsisinda iki farkli öne gecti. Hamburg henüz gol atmamis ve Schalke kendi evinde 2 gol yemis, seyirciler bitmis durumda ve Bayern Sampiyonluk kutlamalarina gecti artik derken..

Devrenin sonunda iki gol birden geliyor Schalke adina.. Mac berabere ve Hamburg maci da berabere.. Unterhaching ise Schalke aglarina sadece bir gol atmasi gerek ligde kalmasi icin zira Stuttgart iki farki yemis durumda.. Schalke'nin de Sampiyon olmasi icin bir gole derken devre bitti..

69.dakikada Seifert, Unterhaching'i öne geciren 3.golü atiyordu ve su durumda ligde kaliyordu, Bayern Sampiyon, Stuttgart küme düsüyor..

Üc dakika sonra Schalke adina Bohme, bir dakika icerisinde birisi frikikden olmak üzere iki gol bulup Schalke'yi 4-3 öne gecirir iken Stuttgart'i ligde birakiyordu ve fakat hala berabere giden Hamburg maci nedeniyle Sampiyonluk bir hambug golü kadar uzaktaydi..

Maclarin 89.dakikasinda iki gol haberi daha geldi.

Ebbe Sand, Schalke'nin besinci golünü atip maci 5-3 bitirir iken muhtesem bir haber de Hambug'dan geliyordu.. Barbarez 89.dakikada Hambug adina golü atip Bayern karsisinda takimini 1-0 öne geciyordu. Schalke Sampiyon.. Kendi macini bitirmis ve spikerlerden de Hamburg macinin bittigi haberini almislardi. Binlerce insan Sampiyonlugu kutluyordu ve Schalke tarihinden ilk defa Sampiyon oluyordu ve fakat Hamburg macinin uzatma dakikalari oynandigindan kimsenin haberi yoktu.. Video'da da görülebilecegi üzere Premiere spikeri de Hamburg macinin bittigini söylüyor ve fakat bu gercegi yansitmiyordu..



Hamburg- Bayern Münih macinin son uzatma dakikasinda yani 94.dakikada kale önünde cift vurus kazaniyordu.. Muhtemelen bu vurus sonrasi mac bitecekti..

Effenberg dokunuyor, Patrik Anderson vuruyor ve mucize.. 1-1. Bayern Sampiyon. Schalke ise 4 dakikaligina Bundesliga Sampiyonlugunu tadiyordu.. Bundesliganin kuruldugu günden bu yana hic ikinci Bundesligada yer almamis Stuttgart son dakikalarda bir ilk yasamayip ligde kalir iken yine tarihi boyunca hic Bundesliga Sampiyonu olmamis Schalke sadece dört dakikaligina bu keyfi yasayabiliyorlardi.. 1999 Sampiyonlar Ligi finalinde bir dakikada kupayi elinden kaciran Hitzfeld, son dakikada ve hatta son saniyede bu sefer Bundesliga Sampiyonu oluyordu..

Simmes'in dedigi gibi, Hayat bazen alir ve verir.. Aldigini geri verdi. Son saniyede yasanilan aciyi son saniyede sevince dönüstürdü.. Ve fakat Hayat ile Schalke arasindaki dengesiz iliski bugün bile sürüp gitmekte, son saniyede Sampiyon Ligi Sampiyonlugu dahi acilarinin karsiligi olamayacak seviyededir o cok baska..

7 yorum:

varol döken dedi ki...

borges, ben bu maçları dönüşümlü olarak canlı izledim, şampiyonlar ligi finalini de...

inan tartım terazim nedir bilemiyorum ama schalke'nin yaşadığı acı bence şampiyonlar ligi ile karşılaştırılamaz...

birinde bir sezon var ve diğer etkenler yani, sen elinden geleni yapıyorsun maçı 2-0dan çeviriyorsun ama diğerinde bayern kendisi veriyordu maçı... en azından sadece kendilerini suçlayıp yüzleşebilirlerdi...

hayal kırıklığının en büyüğü sebebini asla bilemeyeceğin değil midir?

benim bile yüreğimden bir parça kopmuştu schalke 4 dakika sonra çökerken, inan fenerbahçe şampiyonluğu denizli'de bırakırken belki bu kadar üzülmüşümdür...

hayat alıyor ve veriyor evet ama bazen o dengeyi bulamadan birileri alıyor senin hayatını... en çok bu yönünü sevip en çok da bu yönünden nefret etmemize de insanız lan biz deniyor:)

bence ve terazimce tabi...

seanpenn dedi ki...

ne ironi ama schalke 04 :)

Borges dedi ki...

Schalkeliler icin Sampiyonluk cok daha baska bir degere sahip. isin adaletli ya da kimin hak edip etmedigine bakmiyorum su noktada.. Ama yasam seni bir yere götürüyor ve orada bir sekilde sevinc ve üzüntü aliyorsdun, bunu hakedip etmemen ile ilgilenmiyxorum cok ama aldigin sevinc ve üzüntü..

Simdi tarihinde hic sampiyon olmamis takimin Sampiyonluk sevinci son saniye gelip mucizevi sekilde gidiyorsa fena bir üzüntü degildir. Belki Sevgili Varol, Hitzfeld'in yasadigi acinin karsiligi bu sevinc degildir daha fazlasidir o kesin.. Ama Schalke'nin acisi da en Hitzfeld kadar olmustur derim ben..

varol döken dedi ki...

borges sanırım aynı şeyleri bu kadar uzun yazıp birbirini yanlış anlayan az metin vardır:)

ben de schalke'nin üzüntüsü çok çok daha büyüktür demeye getiriyorum, bayern takımına göre...

hitzfeld'in kendi özel üzüntüsü belki schalke kadar olmuştur şampiyonlar ligi maçında ama hitzfeld'in bir şampiyonlar ligi vardı zaten...

şampiyonlar ligi üzüntüsü denince avram grant'tan başkası gelmez aklıma, maç bittiğinde tribünlere doğru yalnız yürürken sahaya şöyle son bir kez baktığında gözlerinde bir daha asla buraya gelemeyeceğim ifadesi vardı...

bu arada 2000/2001 sezonunda roma da benzer bir şekilde şampiyon olmamış mıydı aynı anda oynanan maçların sonucunda, sahaya giren binlerce romalıyı ve totti'nin sevinç gözyaşlarını hatırlıyorum sadece...

Borges dedi ki...

Ama düsünsene adam o zaman iki farkli takimla Sampiyonlar Ligini alacak teknik adam olacakti.. Mourinho'nun filan en büyük motivasyonudur bu hayatta.. Ama sonuc ifade ettigin gibi daha cok..

Ben de Grant'a üzülengillerdenim. Onu burada da islemistik, basarili olmasina ragmen kovulan teknik adamlar listesinde.. Üstelik kendi transfer etmedigi ve pek de olamadigi yarisin icrisinde sonradan katilip bu kadar dezavantaja ragmen bu yarisi sonuna kadar götürmesi bence "basari"ydi yeterince ama..

Evet Roma da Juventus'un önünde son maca kadar götürdü gerci o sezon liderlik nerdeyse hic gitmedi belki ama "gidebilir" hissini son maca kadar yaninda tasidilar.. Böyle bir sevinc tablosu, top 10 u filan yapmak gerekir aslidna.)

varol döken dedi ki...

hector cuper üzüntüsü bir markadır bu konuda:)

böyle sonradan çevrilen, son anda kazanılan, micizeden geri dönen maçları izleyemeyince en çok o sevinç gösterilerine canlı şahit olamadığıma yanmışımdır...

böyle bir comeback sevinçleri listesi olsa herhalde sevilla-fenerbahçe ve türkiye nin portekiz ve almanya hariç bütün avrupa şampiyonasını sayabilirim bir çırpıda...

alperensaylar dedi ki...

ya yemişim schalkeyi, kimse denizli maçını, o haftayı, o günü, o gece odamın dibinde korna çalan cimbomluları bana unutturamaz.

şaka bir yana o sezonu ve o maçları hatırlıyorum da, cidden çok üzülmüştüm schalkeye. ayrıca kaderleri midir nedir, 2 sezon önce de dortmund'da kaybetmişlerdi şampiyonluğu, hem de görece daha iyi olan bir kadroyla. ama yine de tabi ki 2001'deki ile kıyaslanamaz bir durum olsa gerek.