3 Nisan 2009

Daniel Simmes.!



Daniel Simmes 1966 dogumludur.

"Hayat veriyor ve aliyor" diye sonlandiriyor yillar sonra verdigi röportajin sonunda.

Dortmund-Dorsfeld'de oynar iken dikkatleri üzerine cekmeyi basariyor yetenegi ile.. Barcelona istiyor onu ama o Dortmund'u birakmayi hicbir zaman düsünmedigini dile getiriyor. 5 Ekim'de Leverkusen macinda ise inanilmaz bir patlama gerceklestiriyor.. 70 Metre maradonavari topu sürüp adamlari gecip golü atarken bu Bundesligada attigi ilk gol olmasi bir yana ayni zamanda 1984 yilinin da golü seciliyordu -videosu asagidadir-. Mac akabinde 1-1'e gelse de o tekrardan galibiyet golünün ortasini yapiyordu.. Barcenola bir kez daha teklif yapiyor ve fakat Simmes hicbir zaman Dortmund'u birakmayi düsünmedigini dile getiriyor.. Bu sekilde baslayan bir kariyer sizce nasil devam eder, iste o sekilde olmuyor..



Cok büyük yetenek olarak her yerde konusuluyor artik Simmes.. Berti Vogts, onun topla olan hizini diger oyuncularin topsuz kosusundan daha süratli oldugunu dile getiriyor o dönemin genc takim yetkilisi onu genc milli takima da davet ediyor.. Milli takimin gelecegi diye bakiliyordu diyor takim arkadasi Immel.. Herkes ondan bahseder iken birden tersine dönüyor her sey..

Simmes'e bir seyler oluyor.. Kosamiyor.. Sürekli bir yorgunluk hali söz konusu. Sahada artik kosamadigini farkediyor.. Antrenmanlara düzenli olarak istirak etse de sürekli yorgun düsüyor bedeni. Herkes ondan o müthis golün devamini bekler iken sahada beklenilmeyecek kadar kötü performans sergiliyor.. Gerci idare ediyor yine ama o 70 metre topu sürüp gol atan adam degil de Cihan Haspolatli kivamina geliyor.. Seyirciler isliklamaya basliyor, kosamadigini, sürekli yorgun düstügünü bir sorun oldugunu söylüyor ve haliyle doktor doktor geziyor. Hicbir doktor en ufak bir soruna dahi rastlamiyor yapilan onca testin sonrasinda.. Bu kez kadroya doktorlar da katiliyor.. "Hastalik hastasi" tershisi konuluyor.. Ona ne takim arkadaslari ne de doktorlar inaniyor artik.. Seyirciler de gülüyor..

4 yil sonra Karlsruhe'ye transfer oluyor ama hakkindaki söylemler artik her yerde. Stada gelen futbolseverler sürekli onunla ugrasiyor, dalga geciyor ve bir daha asla Bundesligada oynamam diyerek Belcika'nin ikinci lig takimlarindan Lierse'e gidip yavas yavas kayboluyor.. bölgeseler liglerde oynadiktan sonra 2003 yilinda futbolu "birakmak " zorunda kaliyor zira bu yorgun düsmülügün nedeni ortaya cikiyor..

Doktorlar onun kalbini dogustan hatali oldugunu kesfediyorlar. fazladan sinir barindirdigini ve yillar gectikce büyüyen sinirlerden dolayi onun sahada ölmemesinin cok büyük bir sans olarak nitelendiriyorlardi.. O muthesem golünden 9 yil sonra cok ihtiyaci oldugu gercegine kavusuyordu..

"Hayat bu diyor.. Cok güzel bir karim iki güzel cocugum var benim, mutluyum diyor.. Doktorlarin sonunda nedeni aciklamasi sonrasi sahada ölmedigim icin de sansliyim diyor.. ve Hayat bu diyor.. Verir ve Alir."

4 yorum:

varol döken dedi ki...

ne güzel konular bulup ne kadar güzel süslemiyorsun (bu sade dil hakkaten süper) be borges...

30 nisan-3 mayis arasi berlin deyim, es keza bir kahve sansimiz olur mu? buralardan bir istek varsa da getiririm...

Borges dedi ki...

Varol Döken: 30 Nisan 3 mayis arasi... Yani ben Augsburg'dayim.. Yaklasik 600 km uzagim ve fakat eger ki önemli bir durum olmazsa filan oraya kisa bir tatil düzenleriz olmazsa.. Hani belli olmaz ama ben elimden geleni yapariz ufak bir kahve icmek ve Berlin'i bir daha görmek adina..

Sagolasin, umarim o zamana biz de bir yolunu bulup katiliriz.. istegimiz, dilegimiz bu ;) 30 Nisan - 3 Mayis Aklimda ;)

varol döken dedi ki...

ben aslında münchen'e gelecektim hatta augsburg'a hatta hatta senin benim hayattaki en iyi arkadaşımı tanıma olasılığın bile var... oralarda alman'a okadar benzeyen başka bir türk yaşamamıştır sanırım (türkiye'ye döndü)

ama olmadı direkt berlin, düğün falan olmasa ben gelirdim münchen'e...

mail adresim sende, bir yolunu bulup da şu borges de ne bulduğunu anlatırsan köpüklü olur kahveler:)

Borges dedi ki...

:)))

her seyden öte cok isterim.. Bir sekilde yollardayiz hep.. Berlin'e 200 km kadar yaklasirsam o dönemde kesinlikle bir kahve diyoruz .)

Yakin zamanda kesinlesir ve evet mailin bende olmazsa post atarak arar bulurum ben ;)