30 Mart 2009

Uli Stein Hikayeleri.!



Uli Stein arkadaslar 1954 Hamburg dogumludur.

1978'den 1997'ye kadar olan bölümde 512 Bundesliga maci cikarmis kalecidir. 133 kez de ikinci Bundesliga macininin yani sira 49 yasinda dördüncü ligde comeback yapma pesinde cok baska bir adamdir ki burada ben sadece kisa kisa hikayelendirip bir bakima özetlerini gececegim bugüne kadar neden oldugu olaylarin..

Aralik 1977..

Ikinci Ligde Armina Bielefeld takiminin kalesini korur iken Fortuna Köln macinda takim arkadasi Norbert Eilenfeldt'in verdigi geri pasi bilincli olarak tutmamis, gol olmasini saglamistir. Fortuna Köln maci 4-2 kazanmistir. 3000 mark ceza kesilmis ve bu sekilde baslamistir skandallarina..

Mayis 1983

Hamburg, Avrupa Sampiyon Klupler Kupasi final macinda Juventus ile karsilasiyor. Juventus'un kalesinde Uli Stein'in idolü Dino Zoff var.. Macin hemen basinda Hamburg Felix Magath'in muhtesem golüyle öne geciyordu.




Ve fakat kalan 81 dakika Juventus Hamburg bölgesine yerlesiyor, saldirdikca saldiriyor.. Macin asil kahramani Magath'dan ziyade Hamburg kalecisi Uli Stein oluyordu. Is tersine dönüyor, Uli Stein, Dino Zoff'u dahi kiskandiracak bir performans ile Magath'in golünü anlamli kiliyordu o gece.. Unutulmaz bir geceydi onun icin..

Nisan 1984.

Üc arkadasi ile beraber gecenin bi vakti sokakta araba yarisi düzenliyor..



1986 Meksika Dünya Kupasi..

Beckenbauer, Uli Stein icin dünyanin en iyisi derdi ve fakat Meksika'da Uli Stein'i Schumacher'in arkasinda ikinci kaleci olarak yerlestirince Corba(Suppe) reklamindan yola cikarak Beckenbauer icin "Suppenkasper" der.. Kasper kukla oyunundaki basfigürdür ve saglam bir hakarettir Milli takim sefine.. Ki oyuncular icin de "Gurkentruppe (hiyarlarin birligi gibi bir sey) der.. Beckenbauer degil de Hermann Neuberger bu hakaretin ardindan milli takimdan Uli Stein'i kovar.. 90 öncesi Beckenbauer onun icin bir "comeback" düsünse de Fedarasyon ya da yine Neuberger buna izin vermez ve zamaninin belki de dünyanin en iyi kalecisi olan adam sadece 1983 ve 86 yillari arasinda 6 kez milli formayi giymistir..



1987 DFB Sper Kupa Maci Hamburg Bayern Münih..

Aslinda skorun ve macin cok da önemi yoktu diyor Stein.. Lig Sampiyonu ile Alman Kupasini alan takimlarin arasinda gecen tek maca dayali Süper kupa maci.. Ve fakat yine de Hamburg 1-0 önde iken Jürgen Wegmann cikiyor sahneye.. Önce 1-1 akabinde 2-1'e getirirken Stein birden deliriyor.. Wegmann'in yüzüne öyle bir yumruk atiyor ki 10 mac oynamama cezasinin yani sira 30 bin mark para cezasi ve ünlü kaleciyle Hamburg klubu hemen iliskisini kesiyor.. O an icin sonrasinda söyle aciklama yapiyor:




"Önemsiz bir macti aslinda.. Wegmann topa son anda dokunup golü atiyor, tam sevinmeye dogru gider iken yüzüne bir yumruk atiyorum ben.. Neden ? Bilmiyorum. Wegmann ile aramda sorun yok, beni provake de etmedi. Tekrar tekrar seyrettim ama nedenini bugün dahi bilmiyorum."


Akabinde Frankfurt'un yolunu tutuyor ki bu da Frankfurt icin cok buyuk sans diyor yorumlaniyor zira..

..Mayis 1988 Berlin Olimpiyat Stadi.. DFB Kupasi Final maci..

Frankfurt Lajos Detari'nin frikigi ile Bochumu yenip kupayi alirken o dönemin meshur teknik adami Karl Heinz Feldkamp söyle bitiriyordu yorumunu: Bu maci Frankfurt degil Uli Stein almistir..


1988/89 Sezonunun ilk maci Frankfurt - Bayern Münih..

75 dakika golsüz devam eder iken Hakem wittke penalti noktasini gösteriyor.. Karara itiraz eden Stein isi daha da ileri götürüp kaledeki yerini almiyor.. Kaleye gec ? Yok gecmem arkadas kaleye filan.. Hakem israr etse de bir süre sonra kirmizi kart ile oyundan ihrac ediliyor..

1989 Mannheim..

Devre arasi takimi 1-0 yenik.. Tüm takima bagiriyor : Sizin gibi idiotlarla isim olmaz artik benim.. Ben sigara icmeye gidiyorum.. Ki bu sigara olayi söyle de oluyor..

Subat 1990..

Frankfurt'un o dönem basinda Jörg Bergers var. Frankfurt Bayern macinin devre arasinda oyuncularini sayiyor.. Sekiz, dokuz, on.. onbir ? Birisi yok. Uli Stein ? Bergers deliriyor, nerde bu diye cikisiyor takima ve sonunda takim kaptani gelip sakinlestiriyor.. Uli tuvalette sigara iciyor koc, sinirlenmeyin onun buna ihtiyaci var..

Nisan 1990..

Önceden de bahsettigimiz gibi Beckenbauer onu en deneyimli ve ayni zamanda uzak ara en iyi kaleci olarak belliyor ve Dünya Kupasina yaninda götürmek istiyor ve fakat Federasyon inatla üzerinde durup "Stein bir daha milli takim formasini giyemez" diyor.. Kim bilir belki ilgner degil de Stein Real Madrid'e dogru giderdi...


Haziran 1997..

Bielefeld'de evinde yeni kontrat imzalamak üzereUli Stein.. Kisa süre önce Bielefeld'de teknik adam Middendrop ile anlasmazlik nedeniyle kovulmus ve Nürnberg menajeri Georg Volkert ile yeni ve gayet iyi bir sözlesme imzalamak üzere.. Volkert, ki onun da hikayesi baskadir, tek bir sart öne sürüyor.. Bu takim senin disiplinsizligin nedeniyle bir mac kaybederse sen de tek kurus göremezsin.. Stein hemen kesiyor ve "Shorsch bu imkansiz diyor.. Düsün ki bir defans oyuncum rakibi birakip gole gitmesine izin veriyor, kosmuyor.. o anda o sinirle onu öldürürüm ben.. " deyip imzalamiyor..

Kasim 2003..

49 Yasinda olan kaleci oberliga'da VfB Fichte Bielefeld takiminda "comeback" yapiyor, ilk macinda 1-1 berabere kalan takimi adina inanilmaz kurtarislar yapiyor..

2 yorum:

varol döken dedi ki...

acaba bizde neden böyle aykırı adam portreleri çıkmıyor da onun yerine tükürdüğünü yaladı laflarına rağmen sesini çıkarmadan kulübe geri dönen futbolcular yetişiyor?

benim bildiğim tek aykırı adam cafer'dir, deli cafer:)

Erdal Güngör dedi ki...

Sabırsızlıkla Wutke yazını bekliyorum ;)

Bu yazılar benim için biraz nostalji oluyor diğer yandan yaşlandığımı hatırlatıyor :( :D