29 Mart 2009

Pantelic vs Favre.!



Imdi, ülkemizde benzer durumlar yasandigi icin bu örnegi isliyoruz..

Pantelic, Berlin takiminin olmazsa olmaziydi. Gecen devre sonuna kadar Pantelic'in olmadigi tek maci dahi Berlin galibiyetle kapatamamisti. Öyle goller atiyordu ki ya galibiyete sürükleyici ya da puan getirici nitelikte idi, cok iyi de bir performans gösterdi bu sezon dahil..

Isler 4.Hafta kopmaya basladi. Wolfsburg macinda durum 1-1 berabere iken penalti kazandiran oyuncu Pantelic idi ve fakat penaltiyi atmasi gereken ise Cicero ya da Ebert.. Teknik heyetin belirledigi isimler.. Öncesinde 3 tane penaltiyi arka arkaya kacirmis Pantelic topun basina izinsiz bir sekilde gecip penaltiyi kacirinca kiyamet koptu kenar yönetiminde.. Her seye ragmen Pantelic kadroya girmeye devam etti ve gollerini de atiyordu sezon sonu sözlesmesi sona erecek olan futbolcu biraz da naza cekiyordu kendisini..

8.Hafta öncesinde Milli maclar nedeniyle verilen aranin ardindan herkes Persembe günü idmanda yerini alir iken Pantelic ise dinleniyordu evinde sakatligini bahane edip.. Ve fakat pantelic idmanda olmaz iken hicbir insanogluna haber dahi vermemisti, kendi kendisine izin yapiyordu ve haliyle ceza kapidaydi.. Stuttgart macinin kadrosundan cikarildi.

Burada teknik adam hakliydi süphesiz. Ama bunun ne önemi vardi ki ? Önemli olan sonuc. Pantelic olmadan tek mac kazanamayan Berlin Stuttgart'i evinde yeniyordu. Ceza da hicbir sekilde büyümüyordu. Bir sonraki macin kadrosunda olan Pantelic oynamaya devam etse de teknik adam ile aralari acilmisti artik..

15.Hafta yine yedek baslayan Pantelic sonradan oyuna girip takimin galibiyet golünü atiyordu Köln karsisinda.. Akabinde yine yedek basladigi Schalke macinda yenilince Pantelic ipleri eline aliyordu artik.. Konusmaya basladi:

"Ben 16 macta 9 gol attim.. Hicbir sekilde hakkim verilmiyor benim..yeter artik"

"Birisi beni yoketmeye calisiyor, bunu hissediyorum"

Bu ve benzer demeclerinden dolayi bir ayligi kesintiye ugruyordu. Favre eli mahkum onu oyuna almak durumundaydi zira oyun sistemi biraz da Pantelic üzerine kuruluydu. Burada bir degisiklik yapmadan böyle bir ceza Pantelic'e degil takima kesiliyordu. Devre sonuna kadar hakli da olsa haksiz da olsa Pantelic oynadi ve bir sekilde devreye girildi.. Burada Favre oyun plani üzerinde degisiklige gitti.. Voronin asil forvete cekildi ve Pantelic yedege..

Berlin takimi üst üste galibiyetler almaya basladi,Voronin costu ve artik kimse Pantelic'den bahsetmiyor..

Tek maclik ceza dünyanin en iyilerine de olsa hep verilir.. Hitzfeld, aynen Pantelic gibi basina verdigi takim arkadaslarini elestiren demeclerinden dolayi Oliver Kahn'i bir mac kadro disi birakti, ve fakat yedege de almadi, acik acik basina bildirdi: Kahn, bir macligina kadro disi kalmistir diye.. Gecenlerde Schaaf , ingiltere gidip son idmani kaciran Pizzaro'yu kadro disi birakti ya da Sanogo'yu da idmanda kavga ettigi icin filan..

Bu kadrodisi birakilmalarin en önemli özelligi kesinlikle futbolcu klubede dahi olmaz. Bunun disinda antrenör oyuncuyu kafasinda sildiyse o oyuncu olmadan takimi galibiyete götürecek olan yolu insa etmelidir aksi takdirde oyuncuyu degil takimi ve haliyle bir süre sonra kovularak kendi sonunu hazirlamis olur. Cezalarin dogrulugu da sonuclarla bire bir iliski icerisindedir..

Pantelic'in sezon sonu sözlesmesi bitiyor. Berlinde aldigi yilligi yaklasik 1,5 milyon eurodur. Bakalim nereye gidecek bu sezon sonu..

1 yorum:

mondo trasho dedi ki...

türkiye'ye yolu düşer belki. nonda'nın yerine misal... ama baros
ile benzer forvet. olmaz sanırım. hem bir de yeni disiplin efsaneleri yaratılır adamın üzerinden... ikinci bir lincoln malzemesi vermez gs yönetimi... nobre giderse istikamet belki bjk?! ya da yok bu adamın türkiye'de işi. zorlamayayım.