28 Kasım 2009

Kaiser gider Hoeness gelir.!



Kaiser gider Hoeness gelir.. Hoeness gider Nerlinger gelir. Bayern Münih klubünde beklenen degisim yasanmistir. Toplam oyun yüzde 99,3'ünü alarak Hoeness Bayernin her seyinin baskani olarak Kaiser'in yerine oturdu. En üst tepeye Hoeness geldi, Hoeness'in yerine de Nerlinger.. Biz Hoeness'i surada islemistik. Simdi de bir Kaiser portresi hazirliyorum ama sürer biraz daha.. Bu iki sahsiyeti bakin sadece bu iki ismi mercek altina aldiginiz vakit Bayern Münih tarihine ulasmis oluyorsunuz. Bugün Rummenigge'nin bu ikisinin disinda bir yerde durdugundan bahsedilir iken asla ve asla Rummenigge'nin de icerisinde bulundugu bugünkü yönetimin icerisinden bir Hoeness cikmayacagindan bahsediliyordu. Hoeness'in yönetimin basina gecmesi ayni zamanda ciddi bir tartisma konusu. Eskisi gibi yogun bir sekilde Bayern'in icisleri ile ilgilenemeyecektir. Misal artik hocayi kovma hakki dahi yok.. Pek cok insan Hoeness'in iliskilerini kullanarak yaptigi muhtesem ekonomik acilimlardan bahsediyor ve bu iliskileri kullanmaya devam edip isin ekonomi kismini birakmamasi gerektigini konusur iken ben daha cok futboldan uzaklasacak olmasinin Bayern icin cok da hayirli olmayacagi kanisindayim.. Sadece son zamanlarda Audi ve Arena ile ilgilenip futboldan koptugu vakit neler yasandigi ortada iken böyle bir boslugu ne Nerlinger ne de bir baska isim simdilik dolduramaz gibi.. Yeterli karizmaya sahip degil ve bu yüzden bir kac yil sonra o bölgenin Hoenessi olacak tek kisi var bana göre: Oliver Kahn'dir. Cok yakindir bu.. Hoeness Baskan, Kahn ikinci Hoeness olacaktir..

3 yorum:

xander dedi ki...

peki bayern de başkan tam olarak ne iş yapar.bizimkiler gibi değil yazılanlardan anladığım kadarıyla.hoca kovma hakkı bile yoksa insan neden başkan olmak isterki :D

Borges dedi ki...

Inan bana karisik cok ama türkcelestirirsek baskan futbol subesi adina hareket edecek insanlari belirleyebilir ama o subenin isine karismaz.Elestirir, memnuniyetsizligini dile getirir ve gerekirse oya sunup disari atabilir, onlarin üzerindedir ama zaten futbolu yönetsin diye birilerini atamistir bir bakima..

Bir de sirket var, halka acilmadan borsada islem gören. Iste bu sirketin yüzde onunu yüz milyona sattilar filan. O sirketin de ceo su rummenigge diyelim. Sirket kendi icerisinde yönetiliyor, futbol kendi icerisinde..

En iyis ben tüm bu isleyisin nasil oldugunu belirten bir post atayim loakin önce Kaiser portresini bitirmem gerekir ;)

xander dedi ki...

iki postuda merakla bekliyorum o zaman.