12 Aralık 2011

16.Hafta Bundesliga



Toplamda 20 gol atılarak sezonun en verimsiz ikinci haftası olarak kayıtlara geçildi. 10. Hafta 19 gol atılmıştı hatırlarsanız. Geçen hafta nasıl ev sahipleri kazandıysa bu hafta da deplasman takımları daha başarılı ve sadece 3 takım evinde kazanabildi ki bu sezonun en azı.

Hannover iki yıldan bu yana ilk defa kendi evinde gol atamadı ve bu en son gerçekleştiğinde 5 Aralık 2009'da rakibi o zaman da Leverkusen'di. Altı maçtır kazanamayan Slomka'nın takımı son iki yılın belki de en kötü dönemini geçirmekte. Bremen sezonun en farklı skorunu elde eder iken Pizarro attı, attırdı ve toplamda altı iç saha maçında dokuzuncu golünü filerere bıraktı. Devre arası İnter'e gidecek dedikodusu devam ediyor ve kalıp kalmayacağı Bremen'in sezonu nerede bitireceği ile yakından ilintili. Podolski beşinci kez iki gol birden atar iken toplamda 13. golüne ulaşarak kariyerinin deyim yerindeyse zirvesine çıkmış durumda.. Schalke resmi olarak Podolski ile ilgilendiğini belirtse de oyuncu bunu pek sallar vaziyette değil. Clemens'in gollerinde birisi kornerden direkt kaleye gider iken diğerinde de Podolski'nin payı bir hayli fazla. Mönchengladbach deplasmanda dördüncü yenilgisini alır iken evinde henüz mağlubiyet yüzü görmedi ve bu deplasman yenilgilerin hepsi 1-0 ile sonuçlanan maçlar. Reus'suz çıktığı iki maçta beş puan kaybetti Lucien Favre. Olcay Şahan K'lautern adına 12.Bundesliga maçında ilk golünü atar iken bu Dortmund deplasmanında puan getirdi. Klopp'un takımı tam üç kez direğe takıldı. Mario Gomez ise iki gol birden atarak deplasmanda Bayern'in yüzünü güldürür iken toplamda 116.Bundesliga golüne ulaşarak Pierre Littbarski'nin attığı gol sayısına erişti.


Hamburg'da kaleci Drobny, Köln'de Podolski, Bremen'de Pizarro, Bayern'de Mario Gomez ve Ribery uzun zamandır takımlarını tek başlarına sırtlar iken bu hafta bu oyunculara Hoffenheim'dan İbisevic eklendi attığı iki gol ile aldırdığı üç puan sonucu.

Hiç yorum yok: