13 Aralık 2011

Jenerasyon!


(bekım,şols,gigs,bat,nevil kardeşler yani mençiştirin altın jenarasyonu)

Hep bir jenarasyon yakalamaktan bahsedilir. Bizim yorumcularımız işe buradan başlıyor. Yakalanılan jenarasyon. Dahası bu cümlenin içerisine şans faktörü de katılıyor. Pek katılamıyorum buna ben.. Her bir çocuğun üzerinde yapılan çalışma, verilen emek görünmüyor fazla. Biraz görünür kılmak için şu iki yazıyı bir daha okumak gerekir..




Bakım'ın kitabında Ferguson'dan, Haşim Şahin'in kitabındaki Terim anlatısından da Fatih Terim'in çalışmasından çok fazla etkilendim. Ferguson'un 13 yaşındaki çocuk ile ilgilenmesi, ailesini araması ve onu kazanmak için yaptıkları inanılmaz. Bekım mençistir doğumlu değil Rüştü de büyük takımlara yolu düşen bir yetenek değildi. Böyle bir çalışma olmasaydı böyle güzel bir jenarasyonun yakalanması mümkün değildi. Alttan çıkan yetenekler orada çalışma yapan insanlarıın yaptığı işin sonucudur. "Bu sene pek yetenek yetişmedi bizim ülkede" gibi bir bahane komiktir aslında. doğrusu şudur: " biz işimizi iyi yapamadık"

Türkiye bir daha altın neslini ne zaman yakalayacak'dan ziyade böyle bir çalışmayı bir başka zaman kim yapabilir daha doğru bir yaklaşımdır.

1 yorum:

M.Cagdas dedi ki...

Bizimkiler oyuncu yetistimeyi tarlada patates yetistirmeyle es tuttugu icin bu sene mahsul iyi cikmadi gibi bir felsefe dogal tabi. Peki biliyor musun, su anda milli takim organizasyonu nasil isliyor? Bir ara Ersun Yanal'i getirmislerdi, gonderdiler falan. Fatih terim benzeri bir calisma yapiliyor mu? Yapilmiyorsa neden?