14 Aralık 2011

Collina-Kahn-Türkiye



Collina'yı severiz biz.. Henüz onun yönettiği maçları kaybettiğimizi hatırlamam. En son böyle bir istatistik vardı yanılmıyorsam. Misal evimizde oynadığımız GS-PSG maçını yine o yönetmiş ve 4-2 kazanmıştık tribünde yeni transferler İlie ve Flipescu oturur iken.. Tek bir hatası vardı o da Almanya-Türkiye maçında ofsayt olmayan pozisyonda ofsayt çalması ki bu yanlış da daha çok yardımcı hakeme aitti. Bunun dışında da muhteşemdi. Benim zamanımın tartışmasız uzak ara en iyi ve en sempatik hakemiydi, sevmeyenine şahit olmadım..

Bir tane var ama..

Nasıl ki bize uğurlu, şanslı geliyrosa Kahn'ın da hayatını yıktı yeminle.. O kadar kötü!

1999 Şampiyonlar Ligi finalini hatırlıyor musunuz? Kahn ve Bayern 120 saniyede yıkıldı. Maçın hakemi Pierre Luigi Collina idi.

2002'de elemelerinde bir başka final İngiltere-Almanya maçını? Kendi evinde Almanlar üstelik evinde ingilizlerden beş gol yiyordu. Kalede Kahn hakem Collina..

2002 Dünya Kupası finali? Almanya- Brezilya ve turnuvanın Rüştü ile beraber bir numaralı kalecisi Kahn finalde bariz bir hata yaparak Ronaldo'ya yenik düşüyordu. İkincisi neyse de birincisi Kahn'ı yıkmıştı. Maçın hakemi Pierre Luigi Collina..

O dönem Bayern München bu müthiş hakem Collina yönetimi altında tek bir maçı kazanmış: Nantes'a karşı 5 aralık 2001 tarihinde.. Kalede Kahn'ın yedeği Stefan Wessels oynamıştı!

2002 finali ise unutulmaz aslında.. Collina, orada Kahn'ın yanına gidiyor ve bir anlamda teselli ediyor. Onun felsefesine göre oyuncularla hakem aynı maçı paylaşıyorlar ve duygusal açıdan yıkılmış herhangi bir futbolcuya yardım edilmelidir..

Hülasa Kahn hariç tüm dünya sevdi bu hakemi.. Şimdi Webb'leri filan görüyoruz da nasıl nasıl özlüyoruz..

Hiç yorum yok: