17 Kasım 2013

Buffon Güzelliği


Hayatım boyunca anlam koymakta her zaman zorluk çektiğim bir taraftar tepkisi varsa o da deplasmana gelen milli takımın milli marşının ıslıklanmasıdır. Bazıları bunu sadece Türkiye'de gerçekleştiğini sanır ama pek çok milli maçta yaşanır. En son İtalya-Almanya maçında da İtalyanlar rakibi olan Almanya'nın milli marşı çalındığı esnasında başladılar ıslıklamalara.. Ne oldu? Buffon çıktı. Kendi taraftarlarını susasıya kadar tepki gösterdi ve sonunda da ıslıkları susturmayı başardı. Bana göre bu Buffon'un kendisinin o marşa verdiği değeri gösterir.

Maç sonrası Philipp Lahm "Buffon'un tepkisine taraftar reaksiyon gösterdiğini hemen farkediyorsunuz. Islıklamayı sona erdirdi. Bu bence Buffon'dan bize çok güzel bir jestti çünkü hiçbir futbolcu kendi taraftarını karşısına almak istemez.."

Juventus ikinci lige düşürüldüğünde en çok teklif belki ona gelmişti ama o takımında kalan Nedved ile beraber iki güzel yıldızdan birisiydi. 35 yaşında artık her şeyi elde etmiş bir kaleci olarak güzellikler saçıyor çevreye..

Hiç yorum yok: