20 Kasım 2013

Futbolcular teşekkür ediyor..



Romanya’nın ikinci lig takımlarından UTA Arad’lı futbolcular taraftarlarına bakın nasıl şarkılar söylüyor, teşekkür ediyor.  FC Bihor Oradea maçının arkasından kale arkasına geçip taraftarlara “Biz sizinle gurur duyuyoruz” diyorlar. Peki ama neden?

UTA Rumenlerin Arad şehrinin takımı. Tarihinde 6 lig şampiyonluğu var. 2008 Mayıs'ında ikinci lige düştüklerinde yaşadıkları çok da hoş şeyler olmadı. O kadar çok ekonomik açıdan sorunlar yaşadıklar ki sonunda borsaya açılarak kurtulmak istediler sıcak parayla. 2010 yılında SC FC UTA şirketini kurdular. Lakin ilginç olan ayrıntı ise hisselerinin yüzde 20'sine ligdeki rakiplerinen Fortuna Covaci'nin başkanı Florin Macovei'nin sahip olması. Oldukça detaylı bu absürd hikayenin özeti şu ki  ligde dördüncü UTA ile yüzde 20lik hisseye sahip olan adamın takımının küme düşme potasında olunca bir pazarlık yapılıyor. Yüzde 20lik hissesinin karşılığında UTA'nın ligde kalma hakkını  Fortuna Covaci adına Macovei satın alıyor. İsimleri değiştiriveriyorlar bir anda filan.. Aslında illegal olan bu ligde var olma hakkının satılması Romanya'da yapılmasına göz yumuluyor.

Nihayetinde o oluyor, bu oluyor ve kulüp o kadar kötü duruma düşüyor ki yiyecekleri yemekten sağlık sorunları için gereken ilaçlara kadar ödeyemez duruma geliyorlar. İşte o anda taraftar devreye giriyor. Kilisedeki papazdan tutun da her bir birey destek oluyor, sorunların hepsini kotarıyorlar elbirliğiyle. İşte o taraftara videoda teşekkür ediliyor.. Yöntem güzel!

Hiç yorum yok: