17 Kasım 2013

Burak Karan!

2003 U17 Almanya kadrosu..  Orta sağdan 3. Kevin Prince Boateng(Schalke).  En alt sıradan soldan ikinci: Sami Khedira(R.Madrid). Orta sıra sağdan 4: Dennis Aogo(Schalke).. Daha da Bundesligada oynayan Fabian Johnson gibi yıldızlar dabu kadroda yer alıyor. 

En üst sıradan sağdan ikinci: Burak Karan..

Ben Burak'ı bir iki yazının içerisine konu etmiş, ismini de duymuştuk.  Geçtiğimiz ay sınırdaki bombaların altında vefat etti.

11 Ekim 2013 yılında Suriye'deki  Türkiye sınırına yakın Azaz köyü yakınlarına atılan bomba sonucu Burak Karan hayatını kaybetti. Bir yanda Sami Khedira Real Madrid'de oynar, Boateng Milan'dan Schalke'ye geçer efendim Dennis Aogo Schalke ya da Johnson Hoffenheim da oynarken Burak Karan 2008 yılında 20 yaşında futbolu bırakıyor

Hannover'de oynayan Stindl ile Burak Kaplan

Aachen'daki son teknik direktörü Thomas Hengen onun futbolla yaşamını devam ettirebilecek yeteneğe sahip olduğunu düşünüyor.  Abisi Mustafa Karan: "Para ve kariyer benim için önemli değil derdi. Sıklıkla yutup videolarından Suriye'de ölen insanları düşünüyor ve onlara yardım etmenin yolunu aradığından bahsediyor. Ablası Züheyla da sınırdaki insanlara yardım yapma isteğinden  bahsediyor ama gerçeği tam olarak aile bireyleri de bilmiyor. Burak Karan'ın eşi Gülsüm ve iki çocuğunu bulmak için abisi Mustafa sınırda araştırma yapıp onları yeniden Almanya'ya getirmek için uğraşacağını ve bu şekilde gerçeğe de ulaşacağını söylüyor.



1987 doğumlu Burak 2003 yılında Almanya U17 milli takımında oynadı. 2008'de ise futbolu bırakıyor ve 11 Ekim'de bombaların altında ölüme sürüklenen bir yaşama koşuyor. Bu da onun son fotoğrafı. Boatenglerle, Khediralarla, Aogolarla başladığı hayat Türkiye sınırındaki Azaz yakınlarına atılan bir bombayla sona eriyor. 23 yaşında eşi Gülsüm dul 3 yaşında ve 10 aylık iki erkek çocuğu da yetim kalıyor.

3 yorum:

oğuzhan dedi ki...

burak kardeşimiz bu dünya hayatını değil sonsuz olan ahiret hayatını seçmiştir.varsın arkadaşları milyon dolarlar kazansız.sonunda kazanan burak ve burak gibileri olacaktır inşaalah.

Unknown dedi ki...

Allah şehadetini kabul etsin kardeşim, senin gibi yiğitler bu ümmeti ayakta tutuyor biiznillah.

Dobrowski dedi ki...

oha aq yorumlara gel