23 Haziran 2008

4-5-1 ve Doppelpass



Doppelpass DSF'in agir konuklari ile beraber futbol üzerine muthesem geyik cevirdigi cok hos bir programdir. orada ve her yerde tartisilan konu Almanyanin türkiye karsisina hangi taktik ile sahaya cikmasi gerektigidir. Program iki gün önce yayimlandi, akilda kalanlar ve taktik üzerine bir kac kelam adina:

Özellikle 4-3-3 ile ekol olmus Hollandanin bu taktik ile grup maclarinda basari yakalamasi ve uyumsuz forvet ikililerin ittirmesi ile pek cok takimin sistem degisikligine giderek uyguladigi sistem.

Almanlarin Türkler karsisina hangi dizilis ile sahaya cikacagi belirsiz. Portekiz macinin dizilisi iki defansif orta sahali 4-5-1 ile mi yoksa bütün grup eleme maclarinda oynadigi klasik 4-4-2 sistemi ile mi ? Türkiyenin defans hattinda eksikliklerden kaynakli problem oldugundan dolayi Portekiz karsisinda basarili olan 4-5-1'nin yaninda diger ihtimali de düsünüyor almanlar.. Sanki iki forvet daha iyi gibi bir düsünceleri var. Ballack, 4-5-1'in daha iyi oldugunu ve Türkiye karsisina bu taktik ile cikmaliyiz diyengillerden.. zira kendisi bu sistemde defansa yardim etmek durumunda kalmayip hucum bölgesinde daha cok varolacaktir.. Tahminim Almanyanin Türkiye karsisinda sahaya bu sekilde cikacagidir. Yani tek forvet ve iki defansif orta saha...

Bir baska sorun iyilesen Frings'in kadroda olup olmayacagi.. Almanya Frings'den kolay kolay vazgecmez. Eger kadroda olacak ise yerine gecen iki defansif orta sahadan hangisinin kadro disi kalacagi ? Bu biraz da ne kadar fit oldugu ile ilgili bir sorun. Mücadele gücü ile sahada yer olacak oyuncunun tam olarak iyilesmedigi de bir baska ayrinti..

Yine bu konuda Löw beni yaniltmaz ise Hitszlperger cikacak, Frings girecektir.. Tersi de mümkün. Daha cok hücumu dusunerek sahaya cikarsa, Simon Rolfes'i de kenara alabilir..

Doppelpass'in bu haftaki konuklari Bernd Shuster ve Markus Merk idi. Hali hazirda o programin yorumcusunun da Efsanevi teknik adam Udo Lattek oldugunu da belirtelim. Bu üc muhtesem ismin yaninda gerzek program yorumcusu Thomas Hermann adinda baska bir insan da mevcut. Diger pop sarkicisini pas geciyorum. Bu isimlerin türkiye analizi ve türkiye karsisina almanyanin nasil bir sistem ile cikmasi gerektigi konusundaki düsünceleri de asagida pasliyorum. Sorulardan birisi de Türkiye sansiyla mi bu noktaya gelmistir idi.

Schuster: Gomez-Klose kesinnlikle uyumsuz bir forvet hattidir. Almanlarin eksigi yarim-forvet eksikligidir (aslinda podolski var ama kanattaki performansindan sonra cakili kaldi orada) 4-5-1 ile Ballacki yarim forvet seklinde kullanabilir ve basari saglayabilir. Türkler son derece ciddi bir rakiptir, bunu kanitlamislardir.

..100 milyon euroya yakin bir para verilecektir Ronaldo icin. Bunun disinda böyle bir ismin avantaji kadar dezavantaji da vardir. Diego'dan biliyoruz (Maradona yani). Diego geldiginde pek cogundaki dusunce soyleydi: Madem o kadar iyi, o zaman kazandirsin, gol atsin, her seyi o yapsin.. Bu ayni sekilde ronaldo icin de gecerli olabilir ama baska acidan böyle isimler olmadan buyuk basarilar da kazanilmiyor..

..ispanya yenecek ve bu bizim icin daha iyi. biliyoruz ki italyaya karsi bizim sansimiz en azindan bugune kadar pek fazla olmamistir.

.. ispanyanin genel basarisizliginin nedeni kendi liginin buyuk takimlarinin önemli pozisyonlarinda sürekli yabancilarin oynamasindan dolayidir. Almanya ise bunun aksine kendi ligindeki buyuk takimlarin önemli pozisyonlarinda hem kendi insanlarini oynatmistir. bu acidan diger ülkelere göre buyuk avantaji vardir.

Udo Lattek: Türklerin kac tane sakati var inanin hic önemli degil. sadece 9 dakika önde maci götürüp buraya gelen takimin kac tane sakati varina bakilmamasi gerekir. cok tehlikeli bir rakip, bunun farkina varilamamasi en buyuk handikap olarak görüyorum.Basarilarinin nedeni de sans degil "kazanma hirsi" dir.. Sans bir kere olur, 3 kere bir takim arkadan gelip sans ile kazanamaz..

Markus Merk: Türkiye ciddi bir rakip ve önlem alinmazsa tehlikeli olabilecek kapasiteye sahiptir.

Thomas Hermann: Kesinlikle almanya yenecektir. Cok eminim bundan.. cok.. cok ..

3 yorum:

a.c. sedef dedi ki...

thomas hermann fena halde kazım kanat'ı hatırlattı.

neden derseniz adam fransa ve italya karşısında savunması sallantıda olan hollanda için "bu turnuvada hollanda'yı yenecek takım yok." dedi bi de üstüne "biz bile yenemeyiz." duyan da sanacak ki milli takım her maç müthiş ötesi top oynamış her maçta pozisyon vermeden en az 10 tane gollük pozisyona girmiş bunların hepsini atmış.adamların tvde konuşturdukları kişi:udo lattek.bizde kazım kanat.vay anam vay.

EDDIE dedi ki...

thomas bilmiş valla, helal olsun.

EDDIE dedi ki...

thomas bilmiş valla, helal olsun.