22 Haziran 2008

Ispanya Yari Finalde.!



Aslinda mac basladiktan kisa bir süre sonra penaltilari hissettim.. Italya milli takimi Pirlo'nun yoklugunu aradi mac boyunca. Oyun kuramadi, atak gelistiremedi ve yillardir yaptigi en iyi is olan defansi ise adina yakisir bir sekilde sanat eseri kivaminda oynadi ve maci penaltilara götürdü. Dünyanin iki en iyi kalecisi, ikisi de takimin kaptani ve kendilerine cok da is düsmedi mac boyunca. Sonuc: 24 yil sonra gelen yari final..

Maca geride oyunu kabullenerek baslayan italya mac boyunca pozisyonu yok denecek kadar azdi. Ispanya ise kirkinci dakikalara dogru ilerlediginde Torres ve hemen arkasindan macin en iyi oyuncularindan David Silva ile pozisyon bulsa da hicbirisi "net" degildi. Toplamda italyanin oyun kurucusuzlugundan ve ispanyanin da Italyanin güzel defansindan pozisyonu az, taktigi bol bir mücadele geride kaldi. Cok isteyen ispanyaydi diyebiliriz..



Torres, sagda kaldi mac boyunca ve uyumsuz davrandi. Takimin geneline olan bir uyumsuzluk söz konusuydu. Bu kadar etkisiz bir mac cikaracagini düsünmemistim. David Villa, hic beklemedigim bir sekilde Ispanyanin asil forveti kimligine büründü.



Her iki takim da forvetlerle orta saha arasindaki köprüden mahrum bir mac oynadi. Bu da pozisyonsuzlugun en önemli nedeni idi. iniesta,xavi ile David Silva ile Torres arasinda yetmis km varmiscasina görüntü vardi.. Italya keza ayni sekilde Toni'ye ulasamadi. O kadar kötü pas orani vardi ki Toni kendi kendine oynadi ceza sahasi icerisinde..

Almanlar'in istedigi sonuctu. Italyaya karsi tarihinde basari görmemis almanlar sevinmistir sanirim. Ispanya ise yillardir özledigi yari finaline kavustu. Bildigim kadari ile öncesinde üc kez penalti atislari ile kaybetmisti ispanya. Ezelden sansi yoktu bu konuda.. Ilk defa kazandi sanirim. tebrikler..

Simdi Rusya fark yedigi zaman, Arshavinleri ve golcüleri olsa boyle olmazdi demistik.. Ve en azindan Arshavini var.. Bunun yaninda Pavlusenko da isindi yavas yavas.. Rusyanin bu ispanyayi yenecegini düsünüyorum..

2 yorum:

shadow dedi ki...

İspanya özellikle cazorla ve fabrefas'ın oyuna girmesiyle ilk yarıdaki orta saha üstünlüğünü italyaya kaptırdı. İkinci yarı italyanlar kesinlikle "daha tehlikeli" gelen taraftı. İspanya ilk yarıdaki üstünlüğünün yerine sonu gelmeyen basit ataklar yaptı. etkiliydiler. ta ki ceza sahasına kadar. italyanların elenmesi müstehak. hiç bir şey yapmadan yarı finale çıkmaları, bu turnuvanın, euro2008'in ruhuna aykırı olurdu. Aragones yaptığı yanlışı(bence tabii) umarım görür, xavi ve iniesta lı bir orta saha çok daha etkili.

Marcos Senna kesinlikle şiir gibi. Bu aragones de ırkçı bir adamdı hatırladığım kadarıyla. Acaba Marcos Senna'yı motive ederken hangi kelimeleri kullanıyordur? Ey hayat... sen ne garipsin!

a.c. sedef dedi ki...

toni'nin yerine hareketli , pas yapabilen ,top tutabilen del piero konsa -orta sahayla forvet arasındaki köprü de kurulurdu- donadoni kanatlardan top şişirme inandından vazgeçip adam gibi takımına top yaptırtsa ispanya'nın italya'yı yenememe süresi artardı.