20 Ekim 2010

Garip Bilgiler.!



Garip hikayeleri okuyunca paylaşma hissi ile yanıp tutuşuyoruz.. Racing ve kediler hikayesi mutlaka bir yerde geçmiştir ama ben yeni okuduğum için hayli ilginç geldi.

Racing Arjantin'in geçmişi başarılarla dolu futbol klubü. 1967'ye kadar 13 şampiyonluğu bulunuyor ki ezeli rakibi delirtiyor. En son 1967'de Kıtalararası kupada Celtic'i yener ve zafer sarhoşluğu içerisinde sevinirlerken ezeli rakibi İndependiente taraftarları Racing'in stadının altına yedi kara kedi gömerler uğursuzluk getirmesi için..

O kadar okuyorsunuz beni ve bu gibi şeylere inanır mıyım ? Ama bakın ne olmuş sonrasında..

Klup o zamandan sonra uzunca bir süre şampiyonluk göremediği gibi 1999 yılında da iflas edecek konuma gelmiş.. Bir şekilde bu batıl inancın neden olduğuna inanılmış olsa gerek ki kedileri sahanın içerisinden çıkarma telaşı başlamış. Yedi kediden altısının kemikleri bulunup dışarı çıkartılmış.. 2001 yılında ise tüm stadı delik deşik edip son kedinin iskeletlerini de bulup çıkarmışlar ve o sene şampiyon olmuşlar.. Şampiyonlukları şöyledir:

1949, 1950, 1951, 1958, 1961, 1967 ve 2001 (Apertura) 1967 ve 35 yıl ara verilen Şampiyonluk..

Bir kaç garip bilgi ile devam..

#McDonalds'ın dünyada sadece Beşiktaş stadının bölgesindeki bayisinin siyah beyaz olduğunu çünkü resmi renklerinin ezeli rakibi GS'yı çağrıştırdığını ben bilmiyordum, öğrendim.!

#Nürnberg'in o dönemki teknik direktörü Wolfgang Wolf'un kiracısı olan galerici abi iş için Slovakya'ya gittiğinde gördüğü Marek Mintal'ı önermesi ve Bundesligaya transferinin bu şekilde gerçekleşmesi..

#1929 yılında Fiorentina takımının temizlikçisi kırmızı beyaz formaları yıkarken artık fazla mı yıkamış ne yapmış bilinmez ama ortaya Menekşe renginde eser çıkartmış. O gün bugündür 'mor menekşeler' olarak anılıyor klup..

#Real Madrid'in telefon numarası kazandığı her kupadan sonra değişiyormuş. İspanya'nın kodundan sonra önce ligde kazandığı şampiyonluk sayısı sonra lig lupası ve en son Avrupa kupası.. Şu an için telefon numarası 311709..

#Yoann Gouffran'ın çimlere alerjisi varmış..

#2006 yılında Romen Birinci Lig takımlarından UT Arad'ın oyuncusu olan Marius Cioara 4.lige 15 kilo et karşılığı transfer olmuş.

#Paul Breitner Papa 16.Benedikt'in uzak uzak uzak akrabasıymış.. Aslında haber şu şekilde verilmelidir.. Papa, Paul Breitner'in uzak uzak uzak akrabasıymış.

#Lyon 2009'da altıncılığa düştüğünde tarafyarlar teknik direktör Puel'i Ebay'de 1 Euro'dan satma girişimlerinde bulunmuşlar..

#(Bunu biliyordum) Eidur Gudjohnsen 1996 yılında oynanılan milli maçta İzlanda-Estonya karşısında babası arnor ile değişikliğe gidiyor. Baba oğul üstelik milli takımda..

1 yorum:

EmrE dedi ki...

Şükrü Saraçoğlu'ndaki sarı lacivert Burger King de ünlüdür :))