13 Ocak 2012

Bir güzel adam daha gitti..




Metin Oktay gibi oyunculuğuna şahit olamadık.. Tanımıyorduk çok iyi? Hayır. Ama bu isimler Türk Futbolunun simgesel bazda iyiliğini, güzelliğini, mertliğini, dürüstlüğünü temsil ediyorlardı. İnsan ister istemez üzülüyor..

Futbolla o kadar çok içli dışlı olmanın bir getirisi olarak "Lefter" ismi hiç oynarken görmediğiniz halde ne kadar dibinize gelmiş, böyle bir haberi duyduğunuzda kendinizin dahi şaşırdığı o tuhaf duyguda keşfediyorsunuz.. Resimden devam edelim.. Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'i güzel Galatasaray'lı Coşkun Çelik'in kaleminden okumak gerekir..

"Hasta babasına ilaç alabilmek için 200 lira karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu ve 1946 yılında sarı lacivertli formayı sırtına geçirdi Lefter Küçükandonyadis.

1925 yılında Büyük Ada'da dünyaya gelen Lefter, mahalle aralarında başladığı futbola ilk resmi adımını Taksimspor'da attı. O yaşta bile Beykozspor ile Taksimspor arasındaki transfer kavgasının öznesi oldu. Yaşı büyütüldü, Taksimspor'da lisansı çıkarıldı ve 2 yıl burada oynadı. "

Hiç yorum yok: