14 Ocak 2012

Kısa kısa Bayern Hikayeleri!


Norbert Nachtweih ile iddiaya giren Uli Höness. Peki nesine? Sigarayı bırakmasına. Beş bin mark alacak eğer Norbert 1988 yazındaki anlaşma gereği bir yıl boyunca sigara içmezse.. 1982-89 arası 202 kez Bayern formasını giymiş Nachtweih sigarayı bırakıp kilo alıp ilk onbirdeki yerini kaybetme pahasına kazanıyor iddiayı.. Bence Uli Höness her açıdan zararlı çıkmıştır bu işten. Beş bin markı gitti, oyuncusunun performansı da düştü ama ilginç bir iddia olduğu kesin..


iddia demişken.. Loddar ve Klinsi iki azılı düşman. İkisi de Avrupa kariyeri sonrası Bayern'de buluşuyorlar ama birbirlerinden deyim yerindeyse nefret ediyorlar. Hele ki Loddarın günlüğü yayınlandığında bunun boyutunu daha iyi anlıyorsunuz. Ve evet yine bir iddia.. Uli Höness ile Loddar iddiaya giriyor, nesine ? Bu sefer kazanan 10 bin mark alacak.. Eğer Jürgen Klinsmann o dönemde 15 golü atarsa Loddar 1o bin mark verecek ve atamazsa da Uli Höness.. Son maça kadar kazanan Loddar abimizdi ve fakat Gladbach karşısında golü atan Klinsmann toplamda 15 gole ulaşarak Matheyusu on bin mark zarara uğratmayı başarıyor..



Beckenbauer 1977-88 arası buradaki arkadaşı Diana Sandmann ile beraberdi ve fakat benim anladığım kadarıyla kayın pederi ile arası çok iyi değildi. Zira.. Diana'nın babası ağır hasta. Tam bir haftadır komada ve Beckenbauer ziyaretine gidiyor. O bir haftadır komada olan adam Beckenbauer'i görünce komadan çıkıp konuşuyor ve söylediği de şu oluyor:

"Leck mich am Arsch, der Beckanbauer"(çevirmeyeyim daha iyi)



Derler hep.. Birazcıcık disiplin olsaydı dünyanın en iyi futbolcusu olurdu bilmem kaç kez. Bremen zamanı aynen Romario gibi idmana gitmez ve ne zaman işte şu sayıda golün altına inerim ancak o zamana her gün antrenmana giderim filan derdi. Sigara tiryakiliğine, kavgalarına filan girmiyorum. Yarım iş günüyle bugün başardıklarını gerçekleştirdi. tam anlamıyla Sergen'in Almanya versiyonu. Efendim Mario Basler dişçide randevum var diyerek 70 km ötede bir yeri söylüyor ki antrenmandan kaçacak.. Elbette tam da orada poker masasının başına oturmuş, keyif çatıyor. Dönüş yolunda arabası yolda kalınca Loddar'ı arıyor ve her ikisi birden antrenmana geç kalıyor.



Jens Jeremies'i hatırlarsınız sanırım. 2006 Bayern'in başında Magath var ve Şampiyonlar Ligi eleme maçında Milan'a karşı oynuyorlar. Magath nasıl oynamalıyız diye soruyor ve Jeremies de şaka yapıyor. "Her zaman olduğu gibi on kişi arkada kalacağız ve ileride bir zaman Ballack golü atacak" Eh herkes gülüyor tabii.. Magath da "tamam öyle yapalım" diyor ve Jeremies kadro dışı, Bayern 1-4 yeniliyor ve eleniyor..

Lan şaka yapılacak adam mıdır Magath ? Cık cık cık..


Abedi Pele.. Adam Afrika'da yüzyılın en iyi futbolcular listesinde üçüncü olmuş ve tam da bu zamanlarda Torino'dan Münih'e son büyük transferini gerçekleştiriyor. En azından Pele imzayı Bayern Münih'e attığını düşünüyor lakin ne zaman ki Almanya'ya geliyor işte o zaman anlıyor imza attığı Münih Bayern değil onun ezeli rakibi 1860.. Eskiden Bundesliga çok popüler değildi de bu kadar da değil yani.. İki yıl oynuyor burada, 50 maça çıkıp 2 gol anca atıyor, motivasyon yok tabi adamda.. Kandırıldı mı biraz ilgisiz mi bu işlerle onu çok anlamadım bak...

5 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Matthaus - Hoeness iddialaşmasının sonlarına doğru bir yerlerde, uygun ortam olsa Matthaus Klinsmann'a asist yapar mı yapmaz mı?

Borges dedi ki...

Loddar bu son maçta belki yapar da.. Toplamda iki pas seçeneği varsa ve daha iyi durumda olan Klinsmann'ı o sezon boyunca kaç kere görmemezlikten gelmiştir sorusunun cevabı beklendiği gibi olabilir.

by mutu dedi ki...

küçükken 14 BASLER formam vardı ne goller atardım onla o geldi aklıma :)

Köfteci dedi ki...

Pele Torino'da oynamıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Borges dedi ki...

Köfteci: Tşkler, düzelttim.