9 Ocak 2008

Dortmund'un gicirlari: Rukavina&Hummels



Rukavina bek, hummels defans.. Defansta yasadigi problemleri gidermek istiyor Bundesliga'nin transfer manyagi klubu. Basina ne geldiyse bu transferlerden geldi. Hitzfeld dönemi yine bugun Bayern'in yaptigi gibi yüklendi transfere. takim önce Sampiyon oldu, arkasindan hem Sampiyon olup ayni zamanda Sampiyonlar Ligini kazaninca durdu, düsündü: her seyin basi transfer dedi.. Oysa her seyin basi Hitzfeld idi. Bunu anlayamadilar.. Eh haliyle maddi cöküntü geldi arkasindan.. O gün bugündür toparlanabilmis degildir ki baska acidan dehset fanatik bir taraftar kitlesi vardir Dortmund'un. Hani 65 bin ortalama seyirci ile oynamalari bir yana, bu hafif fasist taraftar grubunun desibel acidan degeri de yuksektir, türkiye'deki seyirciye benzer.. demem odur ki kombineler, satislar hirla, gürle.. buna ragmen maddi acidan Bundesliga'nin en kötü durumda takimlarinin basinda geliyor. Rosicky olsun digerleri hepsi parasizliktan daha cok satilmis..

Bir de Doll icin iki satir;

Begendigim bir teknik adamdir. Hamburg'un basinda biraz sansizlik da yasamistir.. En son yönetim kurulunun halka acik toplantisinda Doll'a muhtesem bir destek vermislerdir.

"doll bu takimda kalacaktir, üstelik bir sonraki üc macin sonucu bu karara hicbir sekilde etki etmeyecektir".

Bu gazi alan Doll ve takimi önce Stutgart'i deplasmanda yenmis, sonrasinda Bielefeld'i 6-1 gibi bir skorla gecmistir. Teknik adamin otoritesinin önemi bir daha aciga cikiyor. Bu acidan Hem Bayern hem de Hamburg takimi ikinci yari sorunlar yasayabilir. zira oyuncular biliyor ki sezon sonu baska bir hoca gelecektir takimin basina.. HItzfeld bunu asar da Hamburg'un gelecegi her bakimdan karanlik bu acidan.. Zira Van de Vaart da sakatliklardan kendisini korumak adina fazla riske girmeyecektir..


Hayirli olsun diyeyim, izlemedim her ikisini de önceden, bakacagiz bakalim..

Hiç yorum yok: