8 Ocak 2008

"Ben bu kadar para etmem"


Berbatov delirmek üzere.

Leverkusende oynadigi son dönem maclarinin cogunu izledim. Inanamadim.. Bir dönem hepimizi cildirtan adam inanilmaz bir performans gösteriyordu. 19 gol atti o sezon.. Gol krali olamadi lakin herkesin begenisini kazandi. Sahsen ben Kloseden hemen sonra ikinci siraya yerlestiriyordum kendisini Bundesligada. Sogukkanliligi, bitirici vuruslari, hemen her yerden gol atabilmesi.. Seyri inanilmaz keyf veren gollerin arkasindaki isimdi, nerden baksan "özel" bir futbolcuydu o.. üstelik kanimiz da basta hic isinmamisti, bana göre kacan sampiyonlugun ve Sampiyonlar Ligi finalinin sorumlusuydu o.. biraz geri alayim.

Almanlarin efsane golcüsü, Daum'un sevdicegi Ulf Kirsten sakatlanmis, Neuville sakatlanmis ve o zamanlar 20 yasinda olan Berbatov'a is dusmustu Bayer Leverkusenin Daum sonrasi Topmöller yönetimindeki muhtesem kadrosu ile her yerde firtina estirdigi zaman.. 2002 dünya kupasindan hemen önce.. Leverkusen ilk defa sampiyon olacakti tarihinde. Son uc haftaya alti puan önde girmisti. Diger yandan da Sampiyonlar ligi finali.. Ballack'un meshur üc final kaybetme hadisesi sik sik dile getirilmisti, dunya kupasi finalini de kaybettikten sonra.. Ligi, Sampiyonlar Ligini ve Dünya Kupasini finalde, son anda kaybetmisti. Berbatov Güntekin Onay'in inatla belirttigi gibi "Berbat" bir futbol ortaya koydu tüm bu sürecte. Sampiyonluga dogru gidince bizim türk kanallari da leverkusenin maclarini yayimlamaya basladi.. Halilyle o dönem takimin ismi Yildiray Bastürk'lü Leverkusen idi. Bir üc puan yetecekti ama olamiyordu, her hafta berbatov sayisiz goller kaciriyordu. Velakin oynadigi süre boyunca takimi hem ligi, hem Sampiyonlar Ligini son anda kaybetti. Berbatov'un da ilkonbir ciktigi maclar sadece final dönemi oldugunu düsünürsek, siz varin edin ona olan kizginligi. beni bosverin, Güntekin Onay cildirmak üzereydi, adam mac anlatmiyordu kizginliktan.. o derece..

Almanyaya geldim ve elbette Bundesligayi deli gibi takibe aldik. Gördügüm vakit eski anilar tazelenir "adi gibi berbat bir futbolcu bu" derdim. Gerci o dönem kime önyargi ile yaklasip "kötü" dediysem en cok onlari sevdim. Miroslav Klose de bunlardan birisidir. Ailton muhtesem oynuyordu Bremen'de, takimi sampiyon yapti, gol krali oldu. Schaaf denen adam biraz fazla para isteyen boksor kilikli Ailton'i gönderip kafa ve Penalti harici golleri olmayan Klose'yi transfer etti. Velakin sezon sonu gol krali Miro Klose olurken ikinciligi de Berbatov aliyordu.. Mesele "teknik adam" meselesidir ve güzel olan sadece golleri degil, her iki adamin da yetenegi göz kamastiriyordu..

Beklenilen oldu ve Premiere Ligin yolunu tuttu. Orada da ayni sekilde gollerini atmaya devam etti. nereye gitse atardi, yetenek idi. Bulgarlarin da efsane ismi olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Bugun bütün büyük klüpler pesinde ve tarihin en pahali transferi olacak dedikodulari yayiliyor. Milan, inter istiyor, Man U, Arsenal istiyor, en azindan hepsinin basinda cikmis haberi var ve adam cildirmis durumda.

People'in belirttigine göre Chelsea 42.8 milyon euro bonservisine, kendisine ise haftalik 107 bin euro teklif ediyor ve patliyor sonunda Berbatov:

" isler iyice abürdlesiyor, sacmalik bunlarin hepsi. Gazeteler beni abartiyor, ben bu kadar para etmem, lütfen sakin olalim ve artik huzur istiyorum "

diyor..

Ne denilebilir ki kendisi hakkinda boyle aciklama yapabilen bir adam icin.. her bakimdan "kalite" derim ben.

Hiç yorum yok: