9 Ocak 2008

Hamburg'un Gelecegi



Belirsizdir..

Raffael Van Der Vaart meselesi.

Simdi bu adam gitmek istiyor ve gidecek de sezon sonu. Üstelik 2010 yilina kadar sözlesmesi olmasina ragmen. Juventus aldi ve italyanlar artik röportaj yapmaya geliyor Hamburg antrenman sahasina.

Juventus sezon sonu calacak klubunden Van der Vaart'i. Bu nasil olacak ?

FIFA transfer kurallari geregi madde 17 der ki: Bir oyuncu sözlesme yenilemeden üc yil boyunca bir takimda kaldigi vakit yurt disina istege bagli gidebilir. Yuksek ihtimal yillik aldigi ücretten bir bonservis bedeli belirlenir ki 10 milyon euro civari düsünülüyor. Bu da nerden baksan Van der Vaart in piyasa degerinin yarisi. Örnek de Schotte Andy Webster'i gösteriyorlar. Wigan Athletic bu oyuncuyu Heart of Midlothian'tan bu sekilde aldi. Bonservis bedeli olarak 3 milyon euro istediler velakin FIFA'nin uygun gördügü ücret: 375 000 euro oldu. Su madde akilda kalmasi gerekir bence..

Ayni zamanda Teknik direktör Huub Stevens da sezon sonu yolcu. PSV ile antlasti. Biraz daha anlayisli olabiliyor insanlar Stevens'in gitme nedenleri karsisinda. Karisi agir hasta ve Eindoven hastanesinde tedavi görüyor. Ona yakin olmak icin boyle bir tercih yapti. Baska acidan PSV her daim calistirmak istedigidir, yillarca hizmet ettigi klubudur sonucta.

Hamburg takimi sezon sonu hem yeni bir teknik adam ve ayni zamanda Van der Vaart'in boslugunu doldurmak zorunda. Her ikisi de her bakimdan kolay degil zira aylar yillar sonra kaos evrelerinden gecip huzura kavusmus, Bayern ve Bremen'in ardindan ucunculuge oturmus iken boyle bir bosluk pek de iyi degildir.. gelecegi simdilik karanlik ve Dietmar Beiersdorfer'in isi gercekten zor.

Hiç yorum yok: