6 Ocak 2008

Jurgen Klinsmann Galatasaray'a mi geliyor?



Efendim alaman basinina göre var boyle bir sey. Cok ilginc geliyor bana bu basinin tuhaf karakteri. Simdi yakin zaman icerisinde haber duyacaksiniz Bild ve der Spiegel Klinsmann'in Galatasaray ile anlasmak üzere oldugunu yazdigini yazacaklar.. Bir bakima dogru, boyle bir haber bugün itibari ile yer etmistir alman basininda. Velakin kaynagi da Türk basinidir, hem Bild ve ayni zamanda der Spiegel "Vatan Gazetesinin haberine göre" diye belirtmisler, kendilerinin kesfettigi, duydugu ettigi degil, Türkiyede cikan haberleri konu yapiyorlar.. Hele ki konu Klinsmann ve Feldkamp'i iceriyorsa..

Ben simdiden soyleyeyim fikrimi: Cok iyi olur boyle bir sey olursa.. Klinsi ikinci adamligi kabul etmez ya da bilmiyorum ama güzel bir teknik adamdir, ofansiv futbolu sever, Mondragon ikidir. yüregiyle isin basindadir ve o sekilde takimi oynatir, heyecanlidir, heyecani size de bulasir, keyfli olur. Yalniz biraz zor.. Ingiltere icin dahi adi geciyordu, pek cok klup istedi hicbirisine gitmedi.. Su an icin takim calistirmak istemiyorum diyor sürekli. Ikna edilirse, neden olmasin..

Tek basina Bild haber yaparsa, bilin ki faso fisodur. Hurriyet gecenlerde Bayern Munchenin teknik adam olarak dusundugu isimlerin arasinda Terim'in de oldugunu yazdi, kaynagi da "Bild" idi... oysa boyle bir haber yoktu. Hurriyet Bild'den de beter bir durumda salladi. Aslinda Bild gibi bir gazetede olabilir, orada her türlü dalavere, yalan haber, kulakta duyma, uydurma olur ama bu dahi yoktu.

Diyecegim odur ki; Feldkamp ile hicbir sekilde sorun olmasa dahi basin istedikten sonra boyle yavas yavas gönderir bir adami takimdan. Hicbir sey diyemezsiniz. O yalan haber yapar, öbürü onu kaynak alir isin icerisine sokar, digeri de durmaz üzerine ekler.. Üzerine mutlaka ki hocadan sikayetci olanlar da eklenir, hoop hoca sorunu var.. Hakan Sükür soyle yapti, Adnan Polat boyle.. diye gider. Oyuncular girer isin icerisine "bana baska, basina baska konusuyor" der.. karisir gider bir takim.. Sene basindan beri devam eden ve istenilen budur, basarilmadi da degil hani..

Bu yüzden iletisim cok önemlidir. Oyuncularin, Yönetimin ve Teknik kadronun bu gibi saldirilardan etkilenmemesi icin haftada bir toplanip durum degerlendirmesi yapmalari gerekir, yoksa zor..

Hiç yorum yok: