15 Mayıs 2008

Hamburg'un Yeni Hocasi: Martin Jol



Hamburg'un yeni hocasi Tottenham'dan "disiplinli" olmasi ile tanidigimiz Martin Jol. Konunun aslinda cok da önemli olmayan bir detayi da sudur. Klup oylama yapmis ve 11-1 olumlu oy cikmasi sonucu Martin Jol isminde karar kilinmistir. Ülkemizdeki klup yönetim anlayislarinda boyle bir sey var midir merak ettim.

Isim marka ve haliyle pahali. Hamburg'un en pahali hocasi. Yillik 2,5 milyon euro alacaktir. Kardesi ve asistani ile beraber 6 milyon euroyu buluyor maliyeti. Huub Stevens'a ödenen miktarin iki katindan da fazla. Bundesliga kesenin agzini acti. Sezon basi belirtilen rakamlardan sonra boyle bir sonucun cikmasi cok da sasirtici olmasa gerek.. Ücüncü Bundesliganin katilimi ve artan seyirci ve yeni sponsorlarin dehset rakamlari git gide büyütüyor ligi..

Bir zamanlar Bundesliga maclarini yorumlarken söyle yorum yapmistik:

"Hamburg da keza sürprizlerinden haftanin.. Berabere kaldi Bundesliganin deyim yerindeyse "güclü" ekiplerinden Hannover ile.. Hem Hitzfeld ve ayni zamanda Stevens sorunlar yasayacak demistim, Hitzfeld bir ihtimal bunun altindan kalkacaktir ama Stevens icin kolay degil. Bir takimin futbolculari seneye takimin basinda olmayacak olan bir teknik adam altinda verimli olamaz, otoritesi cok da saglam degildir.. Sadece teknik adami degil en iyi oyuncusu dahi seneye yok ve bana göre bu cok önemli bir sorun takim adina.. Iyi transferler yaptilar, genc yetenekleri aldilar ama .. Teknik adam her daim isin basidir.. bu boyle."

Cok iyi bir ilk devre gecirdiler.. Lige iyi baslayamadilar ama ilk devrenin sonunda ücüncülüge kadar ciktilar düsme potasindan.. Stevens parliyordu. Tam bu noktada aynen Galatasaray gibi hocayi degistirmeliydiler. Gidecek olan hocanin hükmü cok yoktur. Biraz önce Hamburg'un önemli oyuncusu Joris Mathijsen ile olan röportaji okudum. Disiplin istiyorlar ve röportaji gerceklestiren sahis yetiskin bir adamin bizi disipline sokacak hoca gerekir demesi biraz garip degil mi diyor haliyle.

Martin Jol isminin basa getirilmesinde disiplinli olmasinin yani sira hollandali olmasi da önemli bir unsur. Takimin yabancilarini buyuk cogunlugu bu ülkeden. Gitmez de kalirsa Van der Vaart, Mathijsen, Castelen, Jong..

Bu sene özellikle Bremen'in beklenenin de altinda bir performans gösterdigi ve Schalkenin yeniden yapilanma ile kazalara ugradigi dönemde teknik adam degisimi olmasaydi bugün Sampiyonlar Ligi icin mücadele ediyor olacakti; UEFA kupasi yerine..

Hiç yorum yok: