14 Mayıs 2008

Olasi Euro 2008 Almanya Kadrosu




Henüz Kadronun aciklanmasina bir kac gün kala tahmini verileri ortaya dökelim.

Kaleci:
1- Jens Lehmann: Bir yil boyunca ne yapmistir ? Koca bir hic. Yas kac ? 1969 dogumlu. Hakan Sükür 1971 dogumlu. Bir kiyas söz konusu aslinda. Cünkü Aynen Türkiye gibi Almanyanin da Kaleci konusunda fazlasi var. Lehmann olmadigi vakit kaleye gecirebilecegi genc ve yasli olmak üzere pek cok aday söz konusu. Onlara da asagida geliriz. Bir baska acidan Lehmann Klinsi döneminde kaleyi haketmisti kesinlikle. Arsenal ile Sampiyonlar Liginde en uzun süre gol yememe rekoru kirdi. Fakat Simdi ? Bu yüzden Löw hicbir zaman "Birinci Adam" kimligine kavusamayacaktir, o benim gözümde hala yardimci antrenördür. Basarili bir taktisyen olmasina ragmen karizmadan yoksun bir görünümü vardir.. ALmanya kupayi alsa bile siyrilamayacaktir o basarinin arasindan..

Arka Dörtlü:

2- Per Mertesacker: Bu bölgenin en sorunsuz ve en garanti ismidir. Kartsiz oyunu, Faulsuz rakibni durdurusu, ikili mücadeleki kazanma orani, genc olmasi, iki metre boyu ile ideal bir defanstir. Her bakimdan her teknik adami rahatlatan..

3- Christoph Metzelder: Bu sene La Ligada 8 mac oynamistir. Kupada 1, Sampiyonlar Liginde 3. Gözlerimi yasartti. Daha önceki iki turnuva arasinda sadece iki mac yapmisti,simdi 12. Gelisme söz konusu. Velhasil herkes bilir, bu adam turnuva futbolcusudur. Sakatlik sorunu olmazsa mertesacker ile uyumu da düsünüldügünde orta ikilinin en buyuk adayi..

4- Philipp Lahm: Pek cok takim onu istiyor. Kisa boyu, mücadeleci ruhu, teknigi, öldürücü ortalari ve en önemlisi ise her iki kanatin da bekciligini yapabilmesinin yaninda hucuma da katki saglamasi. Simdi oyuncunun oynayacagi gercek, ama sagda mi solda mi bilemiyoruz.. Asil yeri sag kanat, gecen turnuvada sol kanatta muthis isler basardiktan sonra bir oraya bir buraya gitmeye basladi. Marcell Jansenn'in durumuna göre belirlenecektir pozisyonu. Olacagi kesin de nerede olacagini bilemiyoruz sahada.. tahminim ise Sag.. Defasif orta saha oynamisti ingiltere macinda.. Muthisti. Böyle iki oyuncun olsun, kadro sikintisi filan ömür boyu cekmezsin. o derece..

5- Clements Fritz /Marcell Jansen : Iki isim var. Burada Löw'ün karari nedir merakla bekliyorum. Ilk onbir icin.. Marcell Jansen derim ama olur da Lahm'i sola kaydirirsa saga da Fritz'i cekebilir.. Lahm/Jansen ya da Fritz/Lahm bekleri ile cikacaktir.. mac gününe kadar bunu bilemeyiz sanirim. Tahminim Lahm/Jahnsen ikilinin görev alacagidir.

Orta Saha:

6- Torsten Frings: Garanti isim. Defasif orta saha olarak yüzde bin oynayacaktir. Sakatligi sonrasi bremeni saha kaldirdi.. Almanyanin tartismasiz süper orta sahasidir bu rockeri.. Bir aksilik olmazsa turnuvada orta sahada yerini alacaktir, en yakin rakibi bana göre Simon Rolfes'dir..

7- Michael Ballack: Eh, lider. Kazandiran.. Yine gol atacaktir, tam da atmasi gerektigi yerde. Yine onun liderliginde yürüyecektir bu yolda Almanya. Hepsinin bir yedegi vardir, Ballack'in yoktur. Chelsea ile forma girmese dahi kadroya ismini ilk yazdiran isimdir.. Ama su kesindir ki yine onun golüyle kazanacaktir almanya. Eger 2002'de finalde oynayabilseydi cok baska olurdu o Brezilya-ALmanya finali..

8- Bastian Schweinsteiger: Löw'ün onu hangi kanatta kullanacagini bilemiyorum, ama ilkonbirde ismi olacaktir, bu kesin. Scheider'in yoklugu sonrasi sag kanata gecebilir. Velakin klup takiminda ne yaptigina bakilmaksizin kadroya girip her zaman baska oynayan bir isimdir.

9-Thomas Hitzlsperger: Bu benim uygulanacagini düsündüm formül. Schweiniyi saga cekip sola Stutgartin formda oyuncusu Thomas Hitzlsperger'i yerlestirmek. Orta Sahanin önü ve arkasi belli. Frings/Ballack. Scweinsteiger'in her iki kanadi da kullanmasi burasini biraz karistiriyor ama tahminim kanatlarda bu iki ismin ilkonbir baslayacagidir.

Ileri ikili:

10: Miroslav Klose: Bu sene iyi degildi o kesin. Ama Schaaf'in elinden giden hangi oyuncu Bremendeki gibi form tutturabilmis. Ismael, Frings,Ailton.. Yine de su an icin Almanyanin en güvendigi isimlerin basinda gelir. Oyle veya boyle ilkonbir baslayacaktir, yeri garantidir. Kesinlikle en sevdigim adam da budur.. BIr de adler vardir ki ona da gelecegiz.

11: Mario Gomez: Bir delilik yapmazsa löw, Kuranyi ya da Podolski yerine Gomez ile baslayacaktir. Bu turnuvanin almanya bölgesinin yildizi da bu olacaktir. Cok formdaydi bu sene.. Yeri kesin degil. Podolski sevdasi var.. Kuranyi anlamsizligi da kenarda bekler.. Klose ile olan uyumuna göre bir secim de olmasi olasidir.. oysa sene ici performanslarina bakarak oynamasi gereken ilk ismin Gomez oldugu asikardir.

Yedekler:

1- Rene Adler: Onu kadroya almayani allah tas yapar. Su 23 kisilik kadronun en sevimli, en kendini bilen aciklamalari yapan insani olmasi bir yana, sene ici gösterdigi performans Mario Gomez, Simon Rolfes ile beraber kadroda olmayi en cok hakedendir.. Benim kaleye hic düsünmeden gecirecegim isimdir, 38 yasinda tüm sene yedek bekleyen Lehmann yerine..

2- Heiko Westermann: Defansin ortasinda sorun olursa Arne Friedrich ile girdigi savasi kazanacagini düsündügüm isim budur.

3- Clements Fritz/Arne Friedrich: Eger ki fritz oynamazsa ilkonbir de, haliyle yedekteki ilk isimlerden olacaktir. Baska acidan Arne Fridriech'in hem defansin ortasinda ve ayni zamanda saginda oynayabilmesinden dolayi tercih edilen isimlerin basinda olacagi da kesin gibi..

4- Tim Borowski: Ballack'in yedegi diye ismi cikmisti bir ara. Tam bir orta saha oyuncusudur. Zorlarsak ballack veya Frings olabilir. Tehlikeli sutlari, golleri ve mücadeleci yapisiyla vazgecilmezdir aslinda. Ama Ballack ve Frings'in önüne gecebilmesi oldukca zor.

5-Lukas Podolski: Olur da ilkonbir baslamazsa en iyi yedeklerden birisidir. Sikistiginda sag kanada da koyabileceginiz ve ayni zamanda forvetin de yedegi olarak podolski hem bu klubeye iki forvetin yerlestirilmesinde ve ayni zamanda orta saha olarak da acigi kapatmasi ile süper bir yedek olacaktir.

6: Kevin Kuranyi: Yirmi milyon futbolcu alsam bu oyuncuyu kadroya almam. bana inat ilkonbir baslama ihtimali bile vardir. Hatta gol atma ihtimali bile vardir. Üc macta ne yapacagi beni ilgilendirmiyor, beceriksiz bir golcüdür. baska acidan Klose'nin asli yedegidir kendisi.

Geride kalan alti futbolcu:

1- Robert Enke: Hildebrand da olabilir bu isim. ilgilenmiyorum, sanirim top toplayiciliktan öte bir islevi olmayacaktir.

2- Heiko Westermann:Arne Friedrich ile girdigi savasi kazanamzsa yeri burasidir, yoksa Arne Friedrich burada yer alir. Defansin yedeginin yedegi olacaktir tahminen..

3- Gonzalo Castro: Secilir mi bilmem. Löw de o yürek var midir bu genc cocuga bu sansi verecek ? bakalim..

4- Simon Rolfes: Yazik olacaktir bu cocuga. Ilkonbir baslasa kesinlikle sürpriz sayilmayacaktir. Ama yeri dar almanyanin.. Frings, borowski cilginligina kurban gidecektir. Super bir sezon gecirdi.. Leverkusen takiminin kaptani.

5- Roberto Hilbert: : ihtimal odur ki Odonkor yerine bunu sececektir ama belli olmaz iste. Bizim buranin cocugudur, Fürth'ün her sene disariya, daha dogrusu Stutgart'a verdigi isimdir. Asistleri ile sag acikta iyi isler yapar. Stutgart'in sampiyonlugunda önemli isimlerdendi..

6- Oliver Neuville: Hadi be ordan dedigini duyar gibiyim. Mis gibi Patrick Helmes'i almak varken bunu mu sececek diyorsunuz.. ben de öyle diyorum. Bakalim Löw ne kadar karakter sahibi görecegiz.

Eger ki kadroda neuville ve Lehmann varsa, bilin ki o hala daha Klinsi'nin yardimcisidir..

Hiç yorum yok: