11 Mayıs 2008

Euro 2008 Türkiye Milli Takimi



Öncelikle Aceto Balsamico'nun postundaki yorumuna katiliyorum. Bana göre bu kadroda olmasi gereken isimlerin basinda Mehmet Topuz gelir.. Ülkedeki en iyi orta saha oyunculardan birisidir belki de en iyisidir. Kadroda olmamasi inanilir gibi degil. Baska acidan Hakan Sükür'ün olmamasini ve ayni sekilde Semih Sentürk'ün kadroda olmasini da dogru buluyorum. Gercekten Sükür yararli dahi olabilecek durumda olsa bile Semih Sentürk'e yaziktiktir. Inanin bana Tugay hala bugün bile oynayabilir aslinda ama Mehmet Topal'indir artik sira.. Bir baska acidan Emre Asik yerine Emre Güngör olmaliydi.. Bir önceki turnuvadaki yasadigi basarisizlik da secimlerde yan etken oldugunu düsünürüm. 1996 yilinda iyi bir kadro olmasina ragmen disarisi ile temasi bügüne nazaran cok daha az olan Süper Ligimizin ice dönük yildizlarinin disarida az biraz sasirmis halleri basarisizligi getiren önemli etkenlerdendi. ve bu terim'in o dönemden sonra ikinci Avrupa Sampiyonasi.. Bu yüzden belki de Tümer, Emre Asik Secimleri.. Yanlis kesinlikle. Artik devir degisti, Türkcell Super Liginin kendisi de.

Hakan Balta muhtesem bir gol atsa dahi ben hala onun neden Galatasaray tarafindan transfer edildigini daha da önemlisi bu kadroda neden oldugunu anlamis degilim. Teknigi konu edilir, velakin onu konusturdugunu görmedim, attigi gol muhtesem, cok baska.

Bu firsat cok fazla ele gecmez, burada gösterilecek olan performans, türk futbolcularinin avrupaya cok kolay bir sekilde transfer olmasini saglayacaktir. Bu yüzden baktiginiz zaman Arda Turan ve Gökhan Gönül, Forma sansi bulabilirse Mehmet Topal, Semih Sentürk ve hatta Mevlüt Erdinc parlama ihtimali olan yildizlar arasinda.. Ama dedigim gibi en cok da Mehmet Topuz idi aslinda.


KALE: Volkan Demirel (FB), Rüştü Reçber (BJK), Tolga Zengin (TS)

DEFANS: Gökhan Gönül (FB), Sabri Sarıoğlu (GS), Gökhan Zan (BJK), İbrahim Kaş (BJK), Servet Çetin (GS), Emre Aşık (Ankaraspor), Hakan Balta (GS)

ORTA SAHA: Uğur Boral (FB), Mehmet Aurelio (FB), Mehmet Topal (GS), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Ayhan Akman (GS), Arda Turan (GS), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Kazım Kazım (FB), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)

FORVET: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altıntop (Schalke), Semih Şentürk (FB), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Hiç yorum yok: