12 Ekim 2008

Kuranyi'nin Milli Takimdan Kovulmasi.!



Olayin icerigi kisaca söyledir. Gerek Mario Gomez'in formu gerekse de Patric Helmes'in cikisi Kuranyi'yi milli takimda besinci forvet konumuna getirdi. Akabinde Rusya macinda bes forveti de yedege sokamayacagi icin Löw onu tribüne gönderdi. Kuranyi Rusya macinin ilk yarisinin bitiminde stadi terk etti. Disiplinleri ile dünyaya nam salmis alman milletinin teknik adami da onu milli takimdan bir daha almamak üzere kovmus oldu. Löw kaldigi sürece Kuranyi bir daha bu takima yuksek ihtimal secilmeyecektir..


Bilenler cok iyi bilir ki forvet olarak cokca elestirdigim ve sevemedigim bir adamdir Kuranyi. Ama yine de Schalke'nin en etkili futbolcusu oldugunu ve takiminin lideri olmasi bir yana yabana atilmayacak performanslari da sergiledigini ekleyelim. hali hazirda Klose-Podolski cilginligindan yeni usanmis iken Gomez gecti önüne. Bir de üzerine Helmes eklenince kaldiramadi ki üzüldüm ben sahsen..

Baska acidan Galatasaray takiminda sakatlar iyilestigi vakit benzer sorunlar olacagini da hepimiz biliyoruz. Herkesin kendisini teknik adam ilan etmesi sonucunda dahi isin icinden cikamadigi bir kadroya sahip. Iste teknik adamin sadece teknik konular degil yasama bakisi dahi arastirilip takimin basina getirtilmesi gerekir..

Bu gibi durumlarda teknik adam muthesem bir rol oynamalidir kanimca ve futbolcunun bu tepkisini ben anlasilir bulur iken teknik adamin en azindan bu konuda yetersizligi aciga cikmistir bence.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence yetersizliği çok önceden Euro 2008 finalinde ortaya çıkmıştı.Siz daha öncede taktik uzmanı yazmıştınız Löw için.Doğrudur ama İspanya karşısında nefes dahi alamayan aciz bir Almanya izlemiştik sayesinde.İki takım arasında her nekadar İspanyanın çok teknik oyuncuları olsada öyle bir farkın ortaya çıkması teknik direktör hatasıydı.Löwü sevmiyoruz:)

Borges dedi ki...

Final oynayan bir hocanin finaldeki performansi aslinda cok da önemli olmyabiliyor cok yerde. Tek maci baz almanin ne kadar dogru bir yaklasim olmasi bir yana finale getiren, final oynatan bir hocadan bahsedildiginin de unutulmamasi adina. Eger ki payi yoksa bu finale kalisinda, haliyle finaldeki payi da konudisidir gibi.

Ben her daim Löwün teknik adamligini elestirmisimdir. Kadro seciminden yaklasimlarina kadar.. Hep ikinci adam olarak kalacak diye de ellibes kez vurgu yaptik velakin Stutgart performansi da hala akillardadir iste.)