16 Ekim 2008

Rekor Cezalar.!



Eric Cantona, Manchester United

Efsaneyi basa koyalim. 1995 yilinda oynanilan Crystal Palace-Manchester United macinda cok konusan seyirciye dogru ucan tekme atmistir. 27 bin euro para cezasi cok önemli degildi belki yalniz 10 ay gibi bir süre sahalardan men edildi..



Ariel Ortega, Fenerbahce.

Sözlesmesindeki kurallara uymadigi icin 9,5 Milyon Euro Cezaya carptirildi. Sanirim buradaki en buyuk ikinci cezayi yemis futbolcudur ki sonuna kadar da haketmistir bana göre.


Nicolas Anelka, Real Madrid.

Baska bir "eski Fenerbahceli" ile devam edelim.. Nikolas Anelka, Real Madrid'de feci mutsuzdu. Sürekli aranan oyuncudan bir kac gündür ses seda cikmiyordu. Ve hatta arabanin bagajinda firar etmis idi madrid klubunden.. Hatirlayaniniz olursa 17 yasinda Arsenal'de oynar iken Fransa milli takimi ile iki tane cakmis Ingiltereye ve dünyanin en yetenekli golcüleri arasinda gösterilip Madrid'e transfer olmustu. Yaptigi hareket cezasiz kalmiyordu.. Toplamda 45 günlügünu ceza olarak kestiler ki o dönemki para ile yaklasik 330 bin euro diyebiliriz..



Vlado Kasalo, Nürnberg (Kim bu demeyin okuyun iste.)

Severim bu adami ben. Bahiscidir.. Kendi kalesine "bilincli" olarak iki gol atiyor abim.. Bir de ehliyetsiz yakalanma hadisesi mevcut. Bu bilincli goller nedeniyle o dönemin parasi ile 15 bin mark cezaya carptirilir iken -simdi olsa yakarlar adamin linsansini o cok baska- Ehliyetsiz araba sürdügü icin de alti aylik gözetim altinda futbolunu oynuyordu Kasalo.. Satiyorsan boyle mac satacaksin ya da hic bulasmayacaksin bu islere.


Ansgar Brinkmann, Armina Bielefeld.

Kac kez birilerinin üzerine yürüdü, kavga etti bilinmiyor ama bir defasinda 42 bin marklik ceza yedi Bielefeld mahkemesinde.



Mahamadou Diarra, Real Madrid.

Schuster abim, an itibari ile hemsehrimdir kendisi- 300 bin euro ceza kesiyordu Diarra'ya. Sebebi nedir sizce ? Afrika Kupasindan gec döndügü icin. Bu nedenle ceza yemeyen Brezilyali var midir merak ediyorum sahsen.


Norbert Meier, Duisburg

Bu cok iyiydi iste. Meier, Duisburg'un antrenörü. Neden ceza yedigi alttaki videoda gösteriliyor. "Insanlari daha dogrusu fedarasyonu kandirmaktan". Yuh diyoruz ve ödedigi ceza miktari 12.500 euro'dur. Bence 125 bin euro olmaliydi o rakam..



Videosu da budur efendim.





Stefan Effenberg, Bayern Münih

Adamim iste. Devlet memuruna hakaret etmekten 10 bin euro ceza yedi. Trafik polisine "Du arschloch" demis.. Effe abimiz ise "Iyi aksamlar" demek istedigini söylemisti. bu adam her bakimdan olaylarin adamidir daha bu nedir ki ?



Carlos Grosmüller, Schalke

Grossmüller, (sagdan ikinci) Franfurtlu yedek oyunculara saldiriyor ve 10 bin euro ceza ile kurtuluyor..



Ailton, Besiktas.

Ailton aslinda Brezilyadan gec gelmesi nedeniyle sik sik cezaya carptirildi ama en babasini besiktas gereksiz gördügü kirmizi kartlar nedeniyle vermisti. Yaklasik 85 bin euro..



Lee Bowyer, Newcastle United

Sex&Alkol&Siddet: ingilizler temali postta belirtmistik aslinda..Tam rakam sudur: 375 bin euro klubunden ve fedarasyon da 48 bin euro ceza kesiyordu Bowyer'a. nedeni de fotoda acik bir sekilde belirtilmistir aslinda.



Flavio Conceicao, Deportivo La Coruna.

Henüz daha dortmund formasi giymemis iken ispanyada tatilden gec dönmesi nedeniyle 150 Bin Euro cezaya carptirilmistir brezilyali oyuncu.


Adrian Mutu, Chelsea

Rekor bu adama verilen cezadadir. 17,2 milyon Euro. Kokain kullanarak hem transfer piyasasindaki degerini düsürdügü ve ayni zamanda klubu bu hareketiyle manevi olarak zarara ugrattigi icin..



Cassio Lincoln, Galatasaray

Malumunuz sezon basi bir hafta tatilini uzatti ve Klubu Galatasaray tarafindan 104 bin euro cezaya carptirildi.



Vinnie Jones, Chelsea

Hepimiz onu Gascoigne ile olan fotosundan taniriz sanirim. Bugün artik o bir hollywood yildizi. velhasil 22 bin paund cezaya carptirilmisti ama önemli olan kismi cezayi verenin danismani olmasidir sanirim. Cok fazla sert bir faul yapmasi nedeniyle.. Oldukca ilginc gelmistir bana.



Jens Lehmann, Bourissia Dortmund.

Sammer'in takimin basinda oldugu dönemler. Lehmann takim arkadasi olan ve bana göre dortmundun bugünkü ekomik krize götüren baslica pahali transferlerinden birisi Marcio Amorosso'nun üzerine yürümesi nedeniyle kirmizi kart görmesi ve dortmund klubu tarafindan 20 bin euro cezaya carptirilmasidir. bir oyuncu kendi takim arkadasini rahatsiz etmekten dolayi kirmizi kart görmesi oldukca komik hakem kararidir. Bayern macinin kaybedilmesinin baslica sorumlusu olmustur o dönem. Peki Amoroso nerelidir ? Brezilya. Eh, o da gec geldigi icin 20 bin euro cezayi yemistir o dönem..



Alex Alves, Hertha Berlin.

Arkadas sorunlu brezilyali futbolcu dedin mi akla bu adam gelir. Öyle veya böyle toplamda klup bu oyuncuya 130 bin euro ceza kesti. Ehliyetsiz yakalanmadan -ki bu üc kez olmustur- gec gelmelere ve her türlü davranis bozukluguna kesilen cezalardir bunlar. Adam gibi bir kere bunu ödese neyse. Buyuk potansiyeli vardi ama iste..



Craig Bellamy, Newcastle,Liverpool

Yakindan tanidigimiz Souness hocamiza Newcastle'da oynar iken acik ve secik olarak "yalanci" dedigi icin 125 bin euro ödemesinin yaninda daha önceki postta da belirttigimiz üzre Liverpoolda iken takim arkadasi Riise'ye golf sopasi ile saldirmaktan dolayi da bi 125.oo0 euro daha ödemek durumunda kalmistir.. Haksizliga ugramistir bana göre. Sen adama Karakoe'de eslik etme sonra Golf Sopasi ile üzerine gelinmesin ?



Juan Ramon Fernandez, Borussia Dortmund.

Ilk gün idmana cikmadigi icin 2004 yilinda 100 bin euro ceza ki ben cok buldum bu miktari.



Van der Vaart, Hamburg

Henüz daha transfer kesinlesmemis ve hatta hicbir zaman kesinlesmeyecek olmasina ragmen Valencia formasi ile poz verdigi icin klubu tarafindan 50 bin Euro cezaya carptirildi.


Rafinha, Schalke.

Klubu izin vermedigi halde Olimpiyatlara katilmak icin ülkeyi terk eden Rafinha'ya verilen ceza 700 bin euro. Milli takim sevdasi bu olsa gerek.



Christiano Ronaldo
, Man U.

Kafa atip kirmizi kart görmesi nedeniyle 132 bin euro ceza. Ben bu gibi davranislardan dolayi takimi yalniz birakan her oyuncunun ceza görmesi taraftariyimdir da.



Julio Cesar
, Borussia Dortmund.

Nereli bu arkadas ? Anladiniz siz onu. 30 bin euro ceza. Ben alti-yedi tane brezilyali transfer etsem, iki kez tatile gidip gelseler bunlardan ucunu bedavaya getirmis olurum. Kendi aralarinda ucunun parasini direkt size öderler imece usulu gec kalaraktan..



Christian Lell, Bayern Münih

Kacinci cezasi bilmem de alkollü bir sekilde polisle catismaktan ve hatta hakaretten 100 bin euro ceza yemisligi vardir ki her daim olay adamdir. Bir iliskisi var abi, haftada bir Bild'e kapak olacak sekilde devam eder.. Uslanmaz da bu.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

müthiş inceleme olmuş. hele brezilyalıları takıma doldurup transferlerini bedavaya getirmek süper bir fikir. Norbert Meier'in aktörlük yeteneğini ise ayrıca değerlendirmek lazım!

kerem ce dedi ki...

adini tam hatirlamiyorum lakin ştaaau bükreş'in şimdiki teknik direktörü Marius Lacatus olabilir bu sahis.


yasi ilerleyip futbola verdigi aradan sonra tekrar geri döner. ve bir macta kasitli olarak rakip oyuncunun bacagini kirar. Romanya futbol federasyonu da ayagi kirilan oyuncu sahalara dönene kadar ceza vermistir buna. tabi zoraki bir kariyer sonu durumu.

güzel bir ceza.

scapula dedi ki...

Benim favorim Anelka. Adam resmen firar planı uygulamış ve başarmış. İnsan bagaja girer mi yahu...

Bir de aklıma gelen iki örnek daha var.

Ailton, bir aya yakın idmanlara katılmamıştı ve sonunda bir 250 bin euro daha ceza kesilmişti kendisine diye hatırlıyorum.

Sanki zamanında Sergen'in de Jet Fadıl'ın takımına gitmeden önce üst üste kırmızı kartlar gördüğü bir dönemde 250 bin dolar ceza aldığını hatırlıyorum hayal meyal... Hatta bu ceza haberinin görüntülerinde, Sergen'in basket topunu orta sahadan ayağıyla potaya sokması da vardı. Sanki...

Borges dedi ki...

Kerem: Gercekten cok güzel bir cezaymis..

Scapula: Anelka'nin PSG'ye transferi basli basina incelenmesini gerektirecek garipliklerle dolu aslinda. bir gün onu da bakarsin.. Sergen'in idmanda topu orta sahadan attigi görüntüyü ben de cok iyi hatirliyorum ama cezayi hatirlamadim sadece.

scapula dedi ki...

Anelka'nın transferine bakacağım.

Lacatus olayına gelince, olay tam olarak şöyle: Lacatus daha maçın 5. dakikasında çok sert bir müdahele yapıyor ve rakip oyuncu sakatlanıyor. İlginç olan nokta şu ki, hakem Lacatus'a sarı kart çıkarıyor. Sakatlığın ciddiyeti anlaşılınca herkes dehşet içinde kalıyor. Hakem de tekrar Lacatus'un yanına gidip sarı kart kararından dönüyor ve kırmızı kart gösteriyor. Maçın ardından Romanya Futbol Federasyonu, Lacatus'a söz konusu harika cezayı veriyor, bu maç da Lacatus'un son resmi maçı olarak tarihe geçiyor.